TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Orient Otomatik Mekanizman覺n Eta ve Miyota ile Kar覺lat覺rma

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Otomatik Mekanizman覺n Eta ve Miyota ile Kar覺lat

Mesaj ozanozi » 28 Eyl 2015, 23:15

arkadalar elbette f/p oran覺nda fena say覺lmayacak bir noktada gibi g繹z羹kebilir orient ama eta mekanizmayla aras覺ndaki tek fark覺 k繹t羹 i癟ilik ile basite indirgemek bence eta ya haks覺zl覺k oluyor gibi. bug羹n eta mekanizmaya sahip bir swiss made i elinize ald覺覺n覺z da size hissettirdii ilk ey kalite hissiyat覺d覺r. bu sadece marka imaj覺ndan kaynakl覺 bir ey deil. hi癟 saatten anlamayan birilerine de verseniz iki mekanizma aras覺ndaki kaliteyi size direkt s繹yleyebilecektir. eta mekanizma kullanan bir saatin bi kere standartlar覺 vard覺r hele ki swiss made ise. dierlerinin zaten pazar da eta ile rakip olmas覺 kanaatimce 癟ok m羹mk羹n deil. zaten kendilerini farkl覺 bir kulvara 癟ekmi durumdalar. eta mekanizmalar覺 mercedes audi wolkswagen bentley porche gibi g繹relim dierlerinide renault fiat mazda vb. b繹ylece konu daha iyi anla覺lm覺 olabilir diye d羹羹n羹yorum. her iki klasman da salamd覺r fiyat覺na g繹re belkide orient daha makuldur ancak hi癟 bir zaman bir eta hele de swiss made deildir. ...
Her zaman doruyu s繹yle, ama her zaman her doruyu deil.
Kullan覺c覺 avatar覺
ozanozi

Kay覺t: 07 Oca 2015, 00:57

Mesaj raven » 29 Eyl 2015, 00:19

bybatu yazd覺:omega g繹rd羹m bittim :D hi癟 konuyu okumad覺m bile :D

okumamak da bir "bitme" alametidir ;) :(
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

Mesaj raven » 29 Eyl 2015, 00:20

ozanozi yazd覺:arkadalar elbette f/p oran覺nda fena say覺lmayacak bir noktada gibi g繹z羹kebilir orient ama eta mekanizmayla aras覺ndaki tek fark覺 k繹t羹 i癟ilik ile basite indirgemek bence eta ya haks覺zl覺k oluyor gibi. bug羹n eta mekanizmaya sahip bir swiss made i elinize ald覺覺n覺z da size hissettirdii ilk ey kalite hissiyat覺d覺r. bu sadece marka imaj覺ndan kaynakl覺 bir ey deil. hi癟 saatten anlamayan birilerine de verseniz iki mekanizma aras覺ndaki kaliteyi size direkt s繹yleyebilecektir. eta mekanizma kullanan bir saatin bi kere standartlar覺 vard覺r hele ki swiss made ise. dierlerinin zaten pazar da eta ile rakip olmas覺 kanaatimce 癟ok m羹mk羹n deil. zaten kendilerini farkl覺 bir kulvara 癟ekmi durumdalar. eta mekanizmalar覺 mercedes audi wolkswagen bentley porche gibi g繹relim dierlerinide renault fiat mazda vb. b繹ylece konu daha iyi anla覺lm覺 olabilir diye d羹羹n羹yorum. her iki klasman da salamd覺r fiyat覺na g繹re belkide orient daha makuldur ancak hi癟 bir zaman bir eta hele de swiss made deildir. ...

Kasa kalitesi deil mekanizmalar k覺yaslan覺yor ;)
D羹羹n羹yorum 繹yleyse var覺m, d羹羹nemiyorum 繹yleyse mal覺m!
Kullan覺c覺 avatar覺
raven

Ya: 54
Kay覺t: 26 Nis 2013, 19:31

Mesaj ozanozi » 29 Eyl 2015, 23:45

raven yazd覺:
ozanozi yazd覺:arkadalar elbette f/p oran覺nda fena say覺lmayacak bir noktada gibi g繹z羹kebilir orient ama eta mekanizmayla aras覺ndaki tek fark覺 k繹t羹 i癟ilik ile basite indirgemek bence eta ya haks覺zl覺k oluyor gibi. bug羹n eta mekanizmaya sahip bir swiss made i elinize ald覺覺n覺z da size hissettirdii ilk ey kalite hissiyat覺d覺r. bu sadece marka imaj覺ndan kaynakl覺 bir ey deil. hi癟 saatten anlamayan birilerine de verseniz iki mekanizma aras覺ndaki kaliteyi size direkt s繹yleyebilecektir. eta mekanizma kullanan bir saatin bi kere standartlar覺 vard覺r hele ki swiss made ise. dierlerinin zaten pazar da eta ile rakip olmas覺 kanaatimce 癟ok m羹mk羹n deil. zaten kendilerini farkl覺 bir kulvara 癟ekmi durumdalar. eta mekanizmalar覺 mercedes audi wolkswagen bentley porche gibi g繹relim dierlerinide renault fiat mazda vb. b繹ylece konu daha iyi anla覺lm覺 olabilir diye d羹羹n羹yorum. her iki klasman da salamd覺r fiyat覺na g繹re belkide orient daha makuldur ancak hi癟 bir zaman bir eta hele de swiss made deildir. ...

Kasa kalitesi deil mekanizmalar k覺yaslan覺yor ;)

mekanizmalar覺n kalitesinden bahsetmitim bende ;) :)
Her zaman doruyu s繹yle, ama her zaman her doruyu deil.
Kullan覺c覺 avatar覺
ozanozi

Kay覺t: 07 Oca 2015, 00:57

Mesaj adamentium » 30 Eyl 2015, 00:21

Kasa kalitesi , g繹rsellik ve estetik bal覺k d覺覺 olduu i癟in o konuya deinmiyorum. Marka itibar覺 , l羹ks hissiyat覺 ve prestij kavramlar覺n覺 da es ge癟ecek olursak ;

500 TL ' ya ald覺覺m覺z bir Orient saatin bak覺m zaman覺 geldiinde mekanizmas覺 i癟in revizyon , orjinal conta deiimi , kasa ve kordonun kaliteli isvi癟re yalar覺yla y覺kama yalama gibi ilemleri ortalama ne kadar tutar acaba ?

襤ini lay覺k覺yla yapan ger癟ek bir saat ustas覺 bu i i癟in ne kadar 羹cret isteyecektir ? Ve sizce bu masraf覺 vermeye deecek midir? Milyon dolarlar覺n zikredildii saat end羹strisinde pek 癟oumuz i癟in l羹ks ancak bir癟oklar覺 i癟in de giri seviyesi olan bir Longines gibi bir marka olsa bu masraf覺 ne kadar 繹nemseriz ?

Bu gibi sorulara da bir cevap bulmak laz覺m diye d羹羹n羹yorum. Benim cevab覺m asl覺nda sorumda gizli.
Kullan覺c覺 avatar覺
adamentium

Kay覺t: 27 ub 2012, 02:38

Mesaj kilimanjaro » 30 Eyl 2015, 12:19

Bir mekanizman覺n ele al覺nd覺覺nda verecei kalite hissiyat覺n覺 ben anlamayamad覺m.L羹tfen cehaletime verin hatta vermekle kalmay覺p beni ayd覺nlat覺n.Mutlu olaca覺m :?
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj hawkeye5429 » 11 ub 2016, 23:22

Babam uzun y覺llar nacar elle kurmal覺, citizen otomatik ve seiko 5 kullandi.mennun kald覺覺 citizen otomatik.en son seiko nun sapma olay覺ndan dolay覺 elimdeki eco drive titanum citizeni verdim ona.
Kullan覺c覺 avatar覺
hawkeye5429

Kay覺t: 10 Kas 2015, 19:38

Mesaj umutgulac » 14 Ara 2016, 14:40

AKadir yazd覺:K覺s覺tl覺 da olsa elimdeki saatler i癟inde bezeli, kasas覺 ciddi 癟izilen tek saat Orient.
eraslani yazd覺:benim izlenimim kasa ve camlar覺n 癟izilmelere kar覺 hassas olduu..f/p olarak baar覺l覺 saatler ancak ederinin 癟ok alt覺nda sat覺ld覺覺na kat覺lm覺yorum.

+1

Hak veriyorum, babam覺n Orient Symphony saatinin cam覺n覺 15 ayl覺k olumuz 癟atlatabildi. Tamam mineral cam da bu kadar kolay 癟atlamas覺 bence normal deil, tamam fiyat覺 uygun da moda saati de deil yani bence hi癟 salam deil.
Kullan覺c覺 avatar覺
umutgulac

Kay覺t: 10 Nis 2015, 09:37

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 84 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners