TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Bayilerinde Sıra Bekleme Hakkında Bilgi ve Öneri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Bayilerinde Sıra Bekleme Hakkında Bilgi ve Öneri

Mesaj yigitersoz » 26 Şub 2018, 11:00

Shinigami yazdı:Sanki jubilee lı modeldi yani 126334 olabilir bir ihtimal. Yanlış yönlendirmek istemem tabi bir dahaki ziyaretimde dikkatli bir şekilde inceleyeceğim.

Caner1983 yazdı:
Shinigami yazdı:Frankfurt duty free rolex bayisinde dj ii yivli 41mm ler €5250. Ayaran varsa bana uygun gibi gelsi. Gümüş ve beyaz kadran vardı. Maviyi sormayı unuttum.

116334 dür muhtemel ama yinede baya iyi fiyat gibi???

5250 EUR'a alip muhtemelen Türkiye'de 30% üstüne elden cikarirsiniz, fiyat çok çok iyi özellikle DJ 41 ise
Kullanıcı avatarı
yigitersoz

Mesaj afl » 26 Şub 2018, 12:28

Hiçbir markada hiçbir saat için sıra bekleme, yazılma gibi şeyler bana uymuyor. Varsa vardır, yoksa da yok. Parasıyla aldığım sürece oyun benim kurallarıma göre oynanmalı. Amiyane tabirle "para bende". Ayrıca bu zamana kadar bulamadığım saat olmadığı gibi bulamayacağım da olmaz diye düşünüyorum. Resmi satıcı fiyatından bulunmayabilir ama bedelini öderseniz her saat mevcut.

Alıcıları kınayamam, isteyen sıraya girer isteyen kapısında yatar. Kendince bir sebebi vardır ve saygı duyulmalı. Hepimizin saplantıları var.
Satıcıya da kızamam, malını satmak için, isim için, değerini artırmak için bu tür şeyler yapabilir. Açıkçası bu durum bende tam ters etki yaratıyor. Sıra istenen saatin değeri bir anda benim gözümde sıfıra düşüyor.
Sonuçta kimse kimseyi zorlamıyor, uyarsa sıraya girer beklersiniz, satıcının nazına katlanırsınız, uymazsa çıkar gidersiniz. Keyif de para da bizim. Alan da kaybetmez satan da.

Bu konuda tutunulan tavırlarla ilgili Ground'un yazdığı
"Haa burada kızılabilecek husus ne olabilir. Eş dost ahbap kayırmacaları, grey marketle ortak iş çevirmeler (liste fiyatının üstünde karaborsa yapmaları) gibi dist. ve yetkili bayilerin işgüzar çalışanları markaya ve stratejiye zarar veriyor olabilir. " yorumuna ise tamamen katılırım.
Sanırım gerisi alıcının ve satıcının tercihleri.

Bir de küçük ek yapayım, yurtdışında bir alıcı Rolex'in bahsi geçen modellerinden biri için sıraya girmiş ve üç ay sonra saatini teslim aldığında, fabrika çıkışı ambalajda saatin marka model vs yanında adının da olduğunu görmüş. Gerçekten sıra yapılmış yani.
Bu haber Timezone sitesinin Rolex Modern başlığında duruyor.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Skywalker87 » 26 Şub 2018, 14:34

Yada kapalı çarşıda bir tur atıp sıra beklemeden istediğiniz saati almakta mümkün. Hem satıcılar daha iyi, isterseniz kebap bile ısmarlıyorlar :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Skywalker87

Mesaj Eskimemur » 26 Şub 2018, 16:16

afl'ye katılıyorum. Bedelini ödersen her saat mevcut. yani yok diye birşey yok. patek'ler grey'de ambalajında bile var.
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj rolexcollector » 26 Şub 2018, 16:53

afl yazdı:Hiçbir markada hiçbir saat için sıra bekleme, yazılma gibi şeyler bana uymuyor. Varsa vardır, yoksa da yok. Parasıyla aldığım sürece oyun benim kurallarıma göre oynanmalı. Amiyane tabirle "para bende". Ayrıca bu zamana kadar bulamadığım saat olmadığı gibi bulamayacağım da olmaz diye düşünüyorum. Resmi satıcı fiyatından bulunmayabilir ama bedelini öderseniz her saat mevcut.

Alıcıları kınayamam, isteyen sıraya girer isteyen kapısında yatar. Kendince bir sebebi vardır ve saygı duyulmalı. Hepimizin saplantıları var.
Satıcıya da kızamam, malını satmak için, isim için, değerini artırmak için bu tür şeyler yapabilir. Açıkçası bu durum bende tam ters etki yaratıyor. Sıra istenen saatin değeri bir anda benim gözümde sıfıra düşüyor.
Sonuçta kimse kimseyi zorlamıyor, uyarsa sıraya girer beklersiniz, satıcının nazına katlanırsınız, uymazsa çıkar gidersiniz. Keyif de para da bizim. Alan da kaybetmez satan da.

Bu konuda tutunulan tavırlarla ilgili Ground'un yazdığı
"Haa burada kızılabilecek husus ne olabilir. Eş dost ahbap kayırmacaları, grey marketle ortak iş çevirmeler (liste fiyatının üstünde karaborsa yapmaları) gibi dist. ve yetkili bayilerin işgüzar çalışanları markaya ve stratejiye zarar veriyor olabilir. " yorumuna ise tamamen katılırım.
Sanırım gerisi alıcının ve satıcının tercihleri.

Bir de küçük ek yapayım, yurtdışında bir alıcı Rolex'in bahsi geçen modellerinden biri için sıraya girmiş ve üç ay sonra saatini teslim aldığında, fabrika çıkışı ambalajda saatin marka model vs yanında adının da olduğunu görmüş. Gerçekten sıra yapılmış yani.
Bu haber Timezone sitesinin Rolex Modern başlığında duruyor.
Kerem abi yüzde yüz katılıyorum.
Ama 1 senedir 1 patek alamadım.
Küsüp de başka markaya da gidemiyorum.

Gerçekten can sıkıcı bir ikilem...

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj onurkoseoglu » 22 May 2018, 10:00

İkinci el Rolex satanların tavrı maalesef bayilerden daha negatif oluyor. Yeşili her zaman kullanamayınca ve artık gözümü yormaya başlayınca (tek saat kullandığımdan) LV'yi sattım. Geçen süre zarfında da Rolex bayileri, ikinci el, forum vs. gezdim.

İkinci el piyasasında anlamsız bir şekilde liste fiyatı 8100 euro olan saate 8500 Euro istenir olmuş asıl itici tavır bu bence. Sahibinden.com da biriyle pazarlık ettim:) Nodate e 6700 Euro 'ya ısrar ediyor, ya diyorum yüzde üç indirim alsam 6500 Euro'ya alırım zaten. Satışçı vakumlarımı söker, kahvemi içer geyiğimi yaparım. Neden ikinci el alayım o zaman.

İki kez Rolex bayisinden LV ve NoDate(geçen hafta) satınaldım. Beni tatmin edecek kadar bir indirim de yaptılar sağolsunlar.

Sık saat değiştirmediğimden ve bu ikinci el fiyatlarından dolayı ben butikten alışverişi tercih ederim.
Kullanıcı avatarı
onurkoseoglu

Mesaj eersoy » 22 May 2018, 11:08

Ben yeşil fanatiği olarak tek saat LV kullanıyorum beni rahatsız etmiyor ama haklısınız herkese göre değil rengi de sevmek lazım.

Butikten alışveriş konusunda hak veriyorum, bir saat daha alacak olsam yine aynı şekilde butikten alırım. Anormal fiyatlı ikinci el, grey market kesinlikle almam.

Saatinizi iyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
eersoy

Mesaj monopusher » 11 May 2022, 14:03

Cruciatus yazdı:Ben baya şanslıymışım demek ki.. ekmek alır gibi gittim Armada Avm Rolex’e.. var mı dedim var dediler.. iyi sar bi tane dedim. Sardılar.. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
[emoji2][emoji108]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
the difference is to be sharper than anyone else.
Kullanıcı avatarı
monopusher

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 214 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners