afl yazdı:Hiçbir markada hiçbir saat için sıra bekleme, yazılma gibi şeyler bana uymuyor. Varsa vardır, yoksa da yok. Parasıyla aldığım sürece oyun benim kurallarıma göre oynanmalı. Amiyane tabirle "para bende". Ayrıca bu zamana kadar bulamadığım saat olmadığı gibi bulamayacağım da olmaz diye düşünüyorum. Resmi satıcı fiyatından bulunmayabilir ama bedelini öderseniz her saat mevcut.
Alıcıları kınayamam, isteyen sıraya girer isteyen kapısında yatar. Kendince bir sebebi vardır ve saygı duyulmalı. Hepimizin saplantıları var.
Satıcıya da kızamam, malını satmak için, isim için, değerini artırmak için bu tür şeyler yapabilir. Açıkçası bu durum bende tam ters etki yaratıyor. Sıra istenen saatin değeri bir anda benim gözümde sıfıra düşüyor.
Sonuçta kimse kimseyi zorlamıyor, uyarsa sıraya girer beklersiniz, satıcının nazına katlanırsınız, uymazsa çıkar gidersiniz. Keyif de para da bizim. Alan da kaybetmez satan da.
Bu konuda tutunulan tavırlarla ilgili Ground'un yazdığı
"Haa burada kızılabilecek husus ne olabilir. Eş dost ahbap kayırmacaları, grey marketle ortak iş çevirmeler (liste fiyatının üstünde karaborsa yapmaları) gibi dist. ve yetkili bayilerin işgüzar çalışanları markaya ve stratejiye zarar veriyor olabilir. " yorumuna ise tamamen katılırım.
Sanırım gerisi alıcının ve satıcının tercihleri.
Bir de küçük ek yapayım, yurtdışında bir alıcı Rolex'in bahsi geçen modellerinden biri için sıraya girmiş ve üç ay sonra saatini teslim aldığında, fabrika çıkışı ambalajda saatin marka model vs yanında adının da olduğunu görmüş. Gerçekten sıra yapılmış yani.
Bu haber Timezone sitesinin Rolex Modern başlığında duruyor.
Kerem abi yüzde yüz katılıyorum.
Ama 1 senedir 1 patek alamadım.
Küsüp de başka markaya da gidemiyorum.
Gerçekten can sıkıcı bir ikilem...
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector