Ziyaliv » 20 May 2010, 02:04
Arkadaşlıktan kastım şu idi sayın zemberek şimdi müşteri ile çok fazla olunca genelde anadolu pazarı için söylüyorum bunu mağazanın mudavimi olma durumu söz konusu oluyor, artık o kişi gezmeye çıksa bile geliyor mağazada gereksiz gereksiz ürün bakıyor, çalışanı lafa tutuyor, gereksiz konuları açıp derdini anlatıyor, bu işletmeye olumsuz etki yapıyor çünkü müşteri mağazaya girdiğinde mağaza samimi oluşmuş bir sohbet ortamı görünce rahatsız oluyor rahat rahat alışverişini yapamıyor, arkadaşlık derken bu şekilde lakayit davranan kişileri konu edinmiştim. Yoksa tabii arada bir dostluk samimiyet olur ama bilirsiniz bir söz vardır "çokluktan maraz doğar diye" bu yüzden yani. sektörde bilinçlenme tabii lazım mağazacılıkta özellikle ucuz elaman bahanesiyle çok kalifiye olmayan insan çalışıyo bizim sektörde de diğer sektörlerde de mevcut bu durum, tüketici bilinçsizliğinin olduğu yerde tüketici biraz öğrenmeye açık pazarlamacı ise yol göstermekten bilgilendirmeye yönelik olmalı bu durumda piyasa gelişecektir zaten
"Saat, Saatçiden Alınır...."