Reczebb yazdı:@coparan bey selamlar. Geçmiş dönemlerde ara ara sosyal medyada kitaplardan alıntılar ile karşılaşır; bunun sonucunda o kitabi merak eder, alır okurdum. Ancak sıklıkla sosyal medyada yazara atıfla yazılan cümlenin, gerçekte kitapta olmadığını görürdüm. Bu sebeple, bende bu konuda biraz hassasiyet oluştu.coparan yazdı:Bu forumda memeleketin hayrını istemeyen kimsenin olduğunu düşünmüyorum, viskide içse zemzemde içse !..
Bu nedenle rahatça yazdım yukarıdaki bilgiyi.
Ayrıca gazetecilerin (sağcısı solcusu) genelde kendi dünya görüşlerine göre yaptıkları haber ve yorumların etkisinde kalmadan kendi mantığımızla hareket etmemiz son derece önemli. Her çiçekten polen toplayalım ama bal yapmaya gelince başkasına endeksli değil kendi balımızı yapalımki, değeri olsun.
Son olarak şuraya bir anekdot ekleyim;
inançlı ve idealis insan, kendisiyle konuşulduğu zaman insanları ferahlatır, geleceğe dair kötümserlik beslemez.
“müminin iyimserliği imandandır (hadisi şerif)”
Bardağın dolu tarafından bakanlardan olmak dileğiyle.
Yukarıda bahsettiğiniz hadis, neden bilmiyorum, biraz garip gelince bi bakayim dedim. 2 yerde hadisten ziyade Kadir Mısıroğlu'na atıfla yazıldığını, diğerlerinin çoğunlukla birbirine benzer görüşte siyasi paylaşım yapılan siteler olduğunu gördüm. Hadisi iceren yazıların devamında dolu bardak metaforu da ardısıra yer alınca; bu kaynaklardan faydalandığınızı (polen topladığınızı) düşündüm. Açıkçası bu hadisi facebook ,twitter, tumblr dışında guvenilir bir yerde yada ismi cismi belli bir yazıda görmedim.
Ekonomi, ülkenin geleceği, siyasi tartışmalar vs. bir yana fikirlerimize uygun alıntıları hemen benimsemeden önce bir teyit etmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Ikinci husus olarak; iyimserlik iyidir güzeldir, evet ben de iyimser olmayı öğütlerim dostlarıma. Ama bunu güncel ve dunyevi bir tartışma yapılırken "iyi düşünmeniz imanınınız gereğidir, peygamberimiz böyle buyurmuş." noktasına getirmek; sanki üstü kapalı sekilde devlet, ekonomi isleri hakkinda kötümser yorum yapan arkadaşlar imanını/inancını bi sorgulasın demek gibi olmuş kanaatimce. Ha bunu kast etmediginizi söyleyebilirsiniz ama paylaşıldığı bağlam önemli bence.
Saygılar.
SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İyi açıdan bakmak mısıroğlu yada başkasının tekelinde değil.
Bu nedenle bu “polenler” her hangi bir akımın yada partinin tekelindede değil.
Peygamberin öğütüde tüm insanlığa, sadece bir akım yada partiye değil.
Sosyal medyada bu söylemleri kullanan size karşıt fikilerdeki insanları görüp, niyet okuyup bana o kategoriden olduğumu
ima etmenizde gerek yok. Sonuçta yine tekrarlıyorum bardağın dolu kısmından bakmak istiyorum ve bakacağımda.
Saygılar benden