TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hydroconquestmi yoksa Oris Aquismi (yeşil kadran)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Hydroconquestmi yoksa Oris Aquismi (yeşil kadra

Mesaj cengonur » 17 Haz 2020, 01:03

onurkoseoglu yazdı:Oris in kadran ve bezeli bence görsel olarak daha kaliteli duruyor. Ayrıca Oris daha özgün bir tasarım. Hydro için aynı şeyi söyleyemem.

VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı şeyi düşünüyorum... [emoji1305][emoji1305]

Mantık sizi A’dan B’ye götürür Hayal gücü ise heryere [emoji1909]
Kullanıcı avatarı
cengonur

Mesaj fsenturk » 19 Haz 2020, 08:50

lazisky yazdı:İyi formlar öncelikle :thumbup:
Uzun zamandır yeşil bir dalgıç saati alma hedefim vardı.
Nasip olursa inşaAllah hedefimi gerçekleştirmeye çok yaklaştım ancak iki model arasında bir tercih yapmam lazım.

Birinci model Orisin yeşil kadranlı aquis modeli
Resim
Ufak çaplı ve konforlu saatleri sevdiğim için 39.5 mm kasa çapında olması bana cazip geldi ancak kalınlığını ve konforunu bilmiyorum

İkinci model longinesin yeni çıkarttığı hydroconquest modeli
Resim
Bu saattede beni daha çok cezbeden yeşil renginin tonu oldu
41 mm kasa çapı 43 e göre tercihim olacaktır

Bana göre orisin artıları takvim çarkının yeşil renkte olması ve indexleri çünkü 6 9 ve 12 den oluşan rakamlı indexler bana çok estetik gelmiyor
Longinesin artılarına gelirsek dediğim gibi yeşilin tonu çok daha güzel gözüküyor bana göre
Artı olarak makinasının Oristen daha iyi olduğunu ve güç rezervinin yüksek olmasının iyi bir avantaj olduğunu düşünüyorum

Sizce marka değeri, ikinci el değeri, kullanan arkadaşlar varsa bilek konforu artıları eksileri nelerdir?
Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?
Herkeze değerli yorumları için şimdiden teşekkür ederim :thumbup:

Sizin de dediğiniz gibi Longines'in içisindeki 3-6-9 rakamının hiç bir estetiği yok hatta görüntüyü bozan bir yapısı var.Longines'in makinesi daha iyi olabilir ama saatler sadece zamanı gösteren bir aygıt değil. Görsellik de önemli. Bence size daha çok yakışacak olanı, baktığınızda içinize bir ferahlık verecek olan saati seçiniz. Yani Oris'i.

(Her iki saat de doğru zamanı gösterecekse, güç rezervinin yüksek olmasının bir anlamı yok bence. Sonuçta sürekli kolunuzda olacağı için saat zaten kendi kendini kuracaktır. Çıkardığınızda yine ikisi de bir zaman sonra duracak ve tekrar kolunuza takmak için yeniden saati ayarlamak zorunda kalacaksınız. )
Kullanıcı avatarı
fsenturk

Mesaj lazisky » 21 Haz 2020, 15:07

fsenturk yazdı:
lazisky yazdı:İyi formlar öncelikle :thumbup:
Uzun zamandır yeşil bir dalgıç saati alma hedefim vardı.
Nasip olursa inşaAllah hedefimi gerçekleştirmeye çok yaklaştım ancak iki model arasında bir tercih yapmam lazım.

Birinci model Orisin yeşil kadranlı aquis modeli
Resim
Ufak çaplı ve konforlu saatleri sevdiğim için 39.5 mm kasa çapında olması bana cazip geldi ancak kalınlığını ve konforunu bilmiyorum

İkinci model longinesin yeni çıkarttığı hydroconquest modeli
Resim
Bu saattede beni daha çok cezbeden yeşil renginin tonu oldu
41 mm kasa çapı 43 e göre tercihim olacaktır

Bana göre orisin artıları takvim çarkının yeşil renkte olması ve indexleri çünkü 6 9 ve 12 den oluşan rakamlı indexler bana çok estetik gelmiyor
Longinesin artılarına gelirsek dediğim gibi yeşilin tonu çok daha güzel gözüküyor bana göre
Artı olarak makinasının Oristen daha iyi olduğunu ve güç rezervinin yüksek olmasının iyi bir avantaj olduğunu düşünüyorum

Sizce marka değeri, ikinci el değeri, kullanan arkadaşlar varsa bilek konforu artıları eksileri nelerdir?
Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz?
Herkeze değerli yorumları için şimdiden teşekkür ederim :thumbup:

Sizin de dediğiniz gibi Longines'in içisindeki 3-6-9 rakamının hiç bir estetiği yok hatta görüntüyü bozan bir yapısı var.Longines'in makinesi daha iyi olabilir ama saatler sadece zamanı gösteren bir aygıt değil. Görsellik de önemli. Bence size daha çok yakışacak olanı, baktığınızda içinize bir ferahlık verecek olan saati seçiniz. Yani Oris'i.

(Her iki saat de doğru zamanı gösterecekse, güç rezervinin yüksek olmasının bir anlamı yok bence. Sonuçta sürekli kolunuzda olacağı için saat zaten kendi kendini kuracaktır. Çıkardığınızda yine ikisi de bir zaman sonra duracak ve tekrar kolunuza takmak için yeniden saati ayarlamak zorunda kalacaksınız. )

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim ancak Longines daha ağır bastı :)
Kullanıcı avatarı
lazisky

Mesaj zodiac » 21 Haz 2020, 18:05

Bu saatler ile baya içli dışlı olmuş biri olarak :) düşüncelerim;

- Oris Aquis genel olarak $2000 altı en kaliteli saat olarak kabul ediliyor, listelerde 1. olmazsa 2. olur vs. ama bu fiyat grubunda hep zirvededir (Forumlar, youtube vs. gibi listeler). Yine bu tip sıralamalarda ben hiç longines'in böyle bir sırada belirtildiğini görmedim.
Aquis gerçekten kalite fışkıran bir saattir.
Longines eski serisi, seramik bezel olmayan ile aquis arasında gündüz gece gibi bir kalite farkı vardı, aquis bir kaç gömlek iyiydi. Seramik bezel ile longines kalite hissini arttırdı ama ne yazık ki bir aquis değil günün sonunda.

- Aquis'in 43.5 mm olmasına takılmayın, ciddi anlamda daha küçük durur lug'ların çok kısa olmasından dolayı. Longines ise tam tersi, arkadaşıma 43 mm yeni seramikliden almıştım, gerçekten büyük duruyordu :)

- Aquis'in mekanizması standart bir sellita sw200, eta 2824 klonu, kırmızı bir rotoru var o kadar. 38 saat güç rezervi var ve standart grade bir mekanizma. Longines ise 2892 tabanlı, 64 saatlik bir rezerve sahip, grade'i bilmiyorum ancak muhtemel o da standarttır.
Genel olarak 2824 sağlamlık ve servis kolaylığı açısından daha iyi, 2892 ise genel olarak bir tık daha iyi bir mekanizma olarak kabul ediliyor. Güç rezervi açısından bir günlük fark kullanımda fark edecektir. Ancak mekanizma farkı seçimi belirlemek için oldukça ufak kalıyor bence.

- Marka bilinirliği açısında Longines çok, hatta çok çok daha önde. Genel olarak dünyada lüks markalara giriş dendi mi Longines ilk akla gelen markadır :) Saat ile ilgilenmeyen insanlar bile Longines'i bilir ve kafalarında kaliteli saat imajı vardır. Oris ise saat ile ilgilenen insanların favori markalarından biridir, bilinirliği özellikle ülkemizde baya düşüktür.

- Şimdi gelelim yeşil renge, ben aquis'in yeşil rengini çok beğenemedim doğruya doğru :) Longines'in yeşilini daha göremedim ancak çok mat duruyor bilemedim görmek lazım. Asıl başka bir yeşil daha var, boutique edition diye geçiyor, sanki o daha güzel. Ancak görmek lazım böyle resimden sallamak olmaz :)

https://www.longines.com/en-gb/watch-hy ... 785-4-06-6

- Sevimsiz bir konu, değer kaybı. İki saat de sıfır alınırsa ve kısa sürede satılmak istenirse ciddi bir değer kaybına uğruyor ne yazık ki.
Oris'ler bu konuda daha kötüler. Eğer uzun süre kullanmayı düşünmüyorsanız, ikinci el almanızı öneririm.

Ben açıkcası, saatlerle çok içli dışlı olan bir arkadaşım veya kendim içinse Aquis'i tercih ederim, ancak marka bilinirliğine daha fazla önem veren biri içinse Longines2i tercih ederim, ancak ikisi de ikinci el olmak üzere :)

- Son olarak, şu ana kadar yazdıklarımın hepsi, sizin saatleri bileğinizde deneyip, içinize sineni almanızın yanında yalandır :)
Gidip deneyip ona göre karar verin, özelliklere göre saat alınmaz bence.

- Sevdiğiniz saati alın
- Sevdiğiniz saati doğru fiyata alın

Bu ikisi temel kurallar gerisi yalan :)
Kullanıcı avatarı
zodiac

Mesaj oxygene » 21 Haz 2020, 18:25

İlla ki yeşil olması gerekmiyorsa aquis'in yeni ocean blue modeli müthiş olmuş. Longines ise sıradan jenerik diver benim gözümde. Orient mako'nun daha kalitelisi gibi.

Resim
Kullanıcı avatarı
oxygene

Mesaj timeluxury » 21 Haz 2020, 18:45

zodiac yazdı:Bu saatler ile baya içli dışlı olmuş biri olarak :) düşüncelerim;

- Oris Aquis genel olarak $2000 altı en kaliteli saat olarak kabul ediliyor, listelerde 1. olmazsa 2. olur vs. ama bu fiyat grubunda hep zirvededir (Forumlar, youtube vs. gibi listeler). Yine bu tip sıralamalarda ben hiç longines'in böyle bir sırada belirtildiğini görmedim.
Longines eski serisi, seramik bezel olmayan ile aquis arasında gündüz gece gibi bir kalite farkı vardı, aquis bir kaç gömlek iyiydi. Seramik bezel ile longines kalite hissini arttırdı ama ne yazık ki bir aquis değil günün sonunda.

- Aquis'in 43.5 mm olmasına takılmayın, ciddi anlamda daha küçük durur lug'ların çok kısa olmasından dolayı. Longines ise tam tersi, arkadaşıma 43 mm yeni seramikliden almıştım, gerçekten büyük duruyordu :)

- Aquis'in mekanizması standart bir sellita sw200, eta 2824 klonu, kırmızı bir rotoru var o kadar. 38 saat güç rezervi var ve standart grade bir mekanizma. Longines ise 2892 tabanlı, 64 saatlik bir rezerve sahip, grade'i bilmiyorum ancak muhtemel o da standarttır.
Genel olarak 2824 sağlamlık ve servis kolaylığı açısından daha iyi, 2892 ise genel olarak bir tık daha iyi bir mekanizma olarak kabul ediliyor. Güç rezervi açısından bir günlük fark kullanımda fark edecektir. Ancak mekanizma farkı seçimi belirlemek için oldukça ufak kalıyor bence.

- Marka bilinirliği açısında Longines çok, hatta çok çok daha önde. Genel olarak dünyada lüks markalara giriş dendi mi Longines ilk akla gelen markadır :) Saat ile ilgilenmeyen insanlar bile Longines'i bilir ve kafalarında kaliteli saat imajı vardır. Oris ise saat ile ilgilenen insanların favori markalarından biridir, bilinirliği özellikle ülkemizde baya düşüktür.

- Şimdi gelelim yeşil renge, ben aquis'in yeşil rengini çok beğenemedim doğruya doğru :) Longines'in yeşilini daha göremedim ancak çok mat duruyor bilemedim görmek lazım. Asıl başka bir yeşil daha var, boutique edition diye geçiyor, sanki o daha güzel. Ancak görmek lazım böyle resimden sallamak olmaz :)

- Sevimsiz bir konu, değer kaybı. İki saat de sıfır alınırsa ve kısa sürede satılmak istenirse ciddi bir değer kaybına uğruyor ne yazık ki.
Oris'ler bu konuda daha kötüler. Eğer uzun süre kullanmayı düşünmüyorsanız, ikinci el almanızı öneririm.

Ben açıkcası, saatlerle çok içli dışlı olan bir arkadaşım veya kendim içinse Aquis'i tercih ederim, ancak marka bilinirliğine daha fazla önem veren biri içinse Longines2i tercih ederim, ancak ikisi de ikinci el olmak üzere :)

- Son olarak, şu ana kadar yazdıklarımın hepsi, sizin saatleri bileğinizde deneyip, içinize sineni almanızın yanında yalandır :)

- Sevdiğiniz saati alın

Harika bir değerlendirme olmuş :thumbup:
Kullanıcı avatarı
timeluxury

Mesaj zodiac » 21 Haz 2020, 19:22

Bir de Aquis'te mavi kadran 41.5 mm model de var, bayilerde vardır muhtemelen. Çok iyi bir ölçü olabilir ben deneyemedim, dediğim gibi ufak duruyor aquis'ler lug dizaynından dolayı :)
Kullanıcı avatarı
zodiac

Mesaj lazisky » 22 Haz 2020, 02:28

zodiac yazdı:Bu saatler ile baya içli dışlı olmuş biri olarak :) düşüncelerim;

- Sevdiğiniz saati alın

Öncelikle çok teşekkür ederim çok güzel özetlemişsiniz
Aslında benim takıldığım noktaya sizde değişmişsiniz
Orisin yeşili longinesin resimdeki yeşili olsaydı konu kapanmıştı (canlısını göremedim daha biraz daha matmış videolarda gördüğüm kadari ile)
Muhtemelen biraz daha bekleyeceğim güzel bir diver denk gelirse diye ikinci elde daha avantajlı olacaktır sanırım
Daha önce master collection, conquest gmt,
retrograde,trible date moon phase modellerini denedim kullandım ancak maalesef nedense hiçbiri konfor olarak rahat gelmedi
Raymond weilin saatleriyle yakın modelleriyle kıyasladığım zaman bana Raymond bile daha konforlu geliyor Longinese nazaran
Sadece renk tonunu beğendiğim içinde almak istemeyeceğim sanırım yinede bi bileğimde görmek istiyorum tanıdığım longines bayisine geldiği zaman
Kullanıcı avatarı
lazisky

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 205 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners