rolex ile ilgili hiç bir problemim yok, onu baştan söyleyeyim, yeni ve beğendiğim bir model yaratırlarsa alır takarım, iki tane rolexim vardı, explorer 1 ve explorer 2, ama artık benim değil, hanıma hediye ettim ikisini de, sadece rolex üzerinden yaratılan fanatizmi anlamıyorum...
clk yazdı:Nedense bunu ilk senden duymuyoruz

Genellikle burada bugüne kadar yapilan yorumlar, sonradan görmelerin Rolex kullandigi yönünde idi. Demek ki, dünyada her yil yaklasik 700.000 kadar sonradan görme var
özellikle 'sonradan görme' sözünü kullanmamakta hassas davrandığımı belirtmek isterim. 'parası olup, saatten çok anlamayan ama garanti olsun diyenler' dedim, hala bu düşüncedeyim. bu kadar yeni kullanıcı varsa, rolex kendini swatch ile mukayese etsin demem gerekir ama demiyorum, saat meraklısı insan sayısına bakmak lazım asıl, onlar ne yapıyor. not alalım, toyota da çok satıyor.
clk yazdı:Saatten anlamayanlar, genellikle antiquorum'a, Christies'e gider ve onbinlerce dolara onlarca yasinda ki saatleri alirlar. Salakti ya bu adamlar

Saatten anlamayanlar, hic anlamadiklari saat sektörüne damga vurarak sonradan görme saati olan ve oyuncak niyetine satilan Rolexleri dünyanin en az deger kaybeden saati yaparlar

Koleksiyoner saati olma özelliginden bahsetmiyorum bile:)
bu bütün büyük saat markaları için geçerlidir, bunlar arasında rolex 1 ya da 2 modeliyle müsaade edelim de prim yapsın, bunu saat merakından öteye taşırım, trendler hayatımızda hep olacak ama geçicidir diye düşünürüm, steve mc queen daytona takmasaydı ne olurdu acaba diye düşünürüm çünkü adamın adı saatin kendisinin fersah fersah ilerisine geçmiş durumda.
clk yazdı:Omega ve IWC gibi ikinci sinif saat markalarini kullanan insanlar genellikle saatlerini günlük olarak almadiklarini söylerler, bu yüzden de 20 yasinda ki bir IWC yada Omega'yi piyasadan birkac yüz Euro'ya toplamak mümkündür

son derece subjektif bir tespit olduğu için cevap vermemem daha doğru olur.
clk yazdı:Yine saatten anlamayan insanlarin tercihi olan marka, 1930'lu yillarda saatin yaraticilari olan Blancpain, Brequet, Vacheron, Patek gibi firmalara öncülük etmis ve sizdirmaz ve otomatik kol saatini üretmistir. Yine bu saatten anlamayan arkadaslar 1950'ler ile moda halini alan dalgic saatlerine 1960'larda cigir acmis Deep Sea special ile bugün bile kirilamayan rekoru kirmistir. Hatta bu marka o kadar adidir ki, satmis oldugu her saati kronometre normlarinda satar .... Adi birsey iste, pazar mali hesabi....
otomobilde abs'yi ilk hangi marka kullandı, ilk hava yastığını hangisi monte etti gibi birşey bu. 100 senesini yeni dolduran rolex'in kendisi bile diğer 250 yıllık markalara daha çok saygı duyuyordur sanıyorum, ki ilk saatlerini de o devlerden aldıkları parçalarla üretmişlerdir.
clk yazdı:Görmemisler arasinda dünyanin en zengini olan insandan tutunda, PC'nin yaraticisina, Devlet baskanlarina, Petrol milyarderlerinden, sanatcilara, sporculara bir cok insan bulunur.
dunyanın en zengini, petrol milyarderi vs milgauss kullanmıyor, üzerinde 200 ya da 500 ya da 1500 taş olan garip nesneler takıyorlar, sanatçılar ve sporcular zaten genelde brand ambassador.