TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Birbirine Benzeyen Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Birbirine Benzeyen Saatler

Mesaj Triton » 18 Haz 2013, 14:51

Burada benzemek deyince yalnız görüntüsüne bakılıyorsa ki, bu da bence yanlış, yine de bir Rolex le Orient yan yana koyulmamalı.

Event Orient Mako serisi bence fiyatına göre çok güzel saatler ama Rolex replikası ya da benzer demek için biraz genel kalitesini değerlendirmek lazım. Evet Ray modelinide sipariş edecek kadar Mako ları sevdim ama sallandıkça şıngırdayan bir saatle, nitelikli kol kronometresi diyebileceğim bir Submariner ı yan yana getirmek bence doğru değil.

Bunu ancak görünüşüne göre saatleri yorumlayan eşim yapınca anlıyorum da, saat sever olarak yazılınca doğrusu şaşırıyorum.

Bu nedenle özellikle üretim kalitesi, kalibre vb nedenlerle Steinhart diye yazdım.

İster beğenin ya da beğenmeyin, Rolex Submariner standart haline gelmiş bir modeldir. Bir çok üreticinin ürettikleri dalgıç saatlerininde bu modelden esintiler taşıması kaçınılmaz.

Bazısı bunu neredeyse birebir yapıyor. Burada benim eleştirim sadece görünüşünü değerlendirerek, detay kalitesinde Rolex le hiç alakası olmayan bir saati tek benzer saat gibi göstermektir.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj invicta » 29 Eki 2015, 13:01

citizen signature grand touring gerçekten çok başarılı bir model olmuş. satınalmak istedim ama fiyat konusunda da iddialı. 650 USD gibi bir fiyatı var internet sitelerinde. sanıyorum üstadlardan biri bu saati almış ve incelemesini yapıp detaylı olarak forumda paylaşmıştı.

Resim

Resim

bu da efsane;

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
invicta

Mesaj Cotton » 29 Eki 2015, 17:42

Gerçekten güzelmiş.

invicta yazdı:
Resim
Hiç bir şeye cesaret edemeyen, hiç bir şeye ümit beslemesin !
Kullanıcı avatarı
Cotton

Mesaj Thevenin » 07 Mar 2016, 21:19

Resim

+

Resim

=

Resim

1975/1976'daki quartz Laureato modelinin bu yilki 40. yil surumuyle birlikte RO + Overseas evliligine yeniden taniklik etme firsati bulmus oluyoruz :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Cct » 08 Mar 2016, 00:57

Thevenin yazdı:
Resim

+

Resim

=

Resim

1975/1976'daki quartz Laureato modelinin bu yilki 40. yil surumuyle birlikte RO + Overseas evliligine yeniden taniklik etme firsati bulmus oluyoruz :D

Özellikle bileziğinde rahatsız edici bir finishing var. İlk tanıtıldığından beri gözüme batıyor :roll:

Resim

Build your own Genta watch gibi bir nevi :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Bg17 » 08 Mar 2016, 02:05

O degilde, beyaz kadran overseas ne guzelmis yaw.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 235 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners