TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çok Yeni Bir Saatseverden Düşünceler...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Çok Yeni Bir Saatseverden Düşünceler...

Mesaj 2fast4u » 20 Ağu 2010, 17:11

siz soylenene durun sahibinden sitesi replika yazmaya bile gerek duymuyor 2000liraya bedava marka saat ayaklarinda nerdeyse sitenin en buyuk finansoru konumundalar bu adamlar ki elli tane sikayet maili attim.Bir donem site etik olma krizine girip benim satistaki mallarin bile ruhsatini fakslatma curetsizligini gostermislerdir.Ardindan dustukleri durumundan yedikleri bir duzine lafla kalmis bulunup hala bu sahtekarlara sahip cikmaktadirlar.Hayir satilsin ama basina bir kelime cok gorulmesin.2.nci olarak diger sitede nerdeyse gercekler sahte replikalar fabrikasindan cikiyormus dedirtecek konuma geldi bu tel masalar hayir bazen bu ulkede 2+2 gercekten 4 degil mi diye dusunmuyor degilim.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj 2fast4u » 20 Ağu 2010, 17:12

aslinda ben sadece RAZZ sakin ol biraz diyecektim :)))))
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 20 Ağu 2010, 17:18

mlm, replika re-production anlaminda kullanilan bir kelime. Genellikle gecmiste üretimi yapilmis olan ürünlerin ana hatlarina bagli kalinarak günümüz sartlarina uyarlanmis haliyle üretilmesine replika deniyor.

Dolayisi ile replika ve cakma (sahte) hicbir sekilde bir bag tasimiyor.

Umarim yeterlidir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mlm » 20 Ağu 2010, 17:27

clk yazdı:mlm, replika re-production anlaminda kullanilan bir kelime. Genellikle gecmiste üretimi yapilmis olan ürünlerin ana hatlarina bagli kalinarak günümüz sartlarina uyarlanmis haliyle üretilmesine replika deniyor.

Dolayisi ile replika ve cakma (sahte) hicbir sekilde bir bag tasimiyor.

Umarim yeterlidir.

Eyvallah üstadım benim için yeterli oldu sağ olasın .. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Bond » 20 Ağu 2010, 17:34

Saat satış sitesi açacağız :D Sadece orjinal ürünler konabilecek. Listelenecek saatlerin mekanizma detaylarını yazmak, sertifika, kutu vb biligleri ve orjinal resimlerini yüklemek mecburi olacak. Site kişisel kullanıcılar için ücretsiz olacak. Ayrıca takas havuzuda olmasını istiyorum. Yüzde 40 falan sistem ve tasarımı yaptırdımda, kim bakacak bunlara şu an başka şeylerden bu işlere yetişemiyorum. İlerde artık bir ihtimal :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj razz » 20 Ağu 2010, 18:16

2fast4u yazdı:aslinda ben sadece RAZZ sakin ol biraz diyecektim :)))))

Ofisten çıktım, evime geldim.. Single Malt'ımı koydum 8-) Herşey yolunda, problem yok.. :)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj razz » 20 Ağu 2010, 18:38

Bond yazdı:Saat satış sitesi açacağız :D Sadece orjinal ürünler konabilecek. Listelenecek saatlerin mekanizma detaylarını yazmak, sertifika, kutu vb biligleri ve orjinal resimlerini yüklemek mecburi olacak. Site kişisel kullanıcılar için ücretsiz olacak. Ayrıca takas havuzuda olmasını istiyorum. Yüzde 40 falan sistem ve tasarımı yaptırdımda, kim bakacak bunlara şu an başka şeylerden bu işlere yetişemiyorum. İlerde artık bir ihtimal :)

Dostum eğer böyle bir projeyi hayata geçirebilirsen gerçekten çok sevinir, gurur duyarım..
Lakin bizim yurdum insanının "internet üzerinden ikinci el alışveriş" konusunda ciddi etik problemleri var.. Beni tanıyan arkadaşlar bilirler, genelde saat, hi-fi, otomobil, IT vs. hobilerimi ikinci el ürünler üzerinden takip ederim.. Bu uzun zamandır böyle ve bu şekilde hareket etmek bana hatırı sayılır miktarda tasarruf sağlamıştır ( sıfır ürünlere kıyasla ).Ancak son zamanlarda ikinci el ürün alışverişinde yaşanan mesaj trafiği beni ciddi şekilde rahatsız eder hale geldi.. Öyle ki, sahibinden vb. siteler üzerinden aldığım teklif(!) mesajlarındaki seviyesiz yaklaşım gerçekten beni bu işten soğutup, bu alım/satım/takas mevzularını çoğunlukla bu işin ticaretini yapan, mağaza sahibi esnafla gerçekleştirmeye mecbur kıldı..

Benim bu işi asla ticaret olarak değil, tamamen hobi olarak görüyor olmam sebebiyle gerçekten makul fiyat vermeme rağmen kendi üslubum ayarında feedback'i neredeyse hiç alamadım.. Benim yazdığım ürün tanımları, koyduğum fotoğraflardaki özenimden bahsetmeye bile gerek görmüyorum, örnekleri forumda da var zaten..

Bir örnek vermek gerekirse; en son foruma da koyduğum Oris ve Omega için sahibinden'den gelen mesajları görüp de katil olma raddesine gelmemek elde değil..
1550 USD yazdığım Omega'ya 1000TL teklif ederek bir şekilde “ticari mastürbasyon” yapan yurdum insanına laf yetiştirmekten sıkıldım.. Ki verdiğim cevaplar onların üslubunu kibar kılacak şekilde olur herzaman..

Ben bu türde bir ilan vermek istediğim zaman bir arkadaşıma ait account üzerinden açıyorum ilanı ve tamamen bu ilanlara cevap işini de o'na bırakıyorum artık.. Sadece forumda kendi account'umu kullanarak ilan verdim çünkü bu şekilde ölücü zihniyetli, ahlaksız insanların bu ortamda bulunmadıklarından emindim.. Gerçekten de bu şekilde bir mesaj almadığım için mutlu oldum, tahminim doğru çıktı anlayacağın..
Ancak gel gör ki hem Omega hem de Oris yine bu işin ticaretini yapan esnaflar aracılığıyla yeni sahiplerine ulaştı.. Gerçekten temiz, güzel, kutulu/sertifikalı ve uygun fiyatlı bu iki ürün ne sahibinden.com’da ne de forumda alıcı buldu..

Söylemek istediğim şu; yapmaya çalıştığın site gerçekten benim çok uzun zamandır olmasını arzu ettiğim bir çalışma.. TimeZone/Sales Corner’a her baktığımda aklımdan geçen bir proje.. Ama malesef belirtmeyi uygun bulduğum bir hususta bu sitenin tabir-i caizse “hakkını verecek” kullanıcı bulabilecek misin?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj polemik » 20 Ağu 2010, 19:20

Oris ve Omega'yı elden satamadığına cidden üzüldüm razz, çünkü resimlerde ikisi de çok temiz görünüyorlardı.

Geçenlerde bir saatçi arkadaşımla konuştum, o da aynı şeylerden yakınmıştı.

Sahibinden'de 3.000 USD fiyat koyduğu saate 750 TL gibi bir teklif gelince bilgisayarı parçalamanın eşiğine gelmiş.
Kullanıcı avatarı
polemik

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], ilksurfer ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners