Serkanasn yazdı:sieger yazdı:Hellhound yazdı:Serkanasn yazdı:nautilus şekil şemal olarak 5000 TL bile etmezken bu kadar peşinde olanları da anlayamıyorum, hadi greyciyi anladık onlar paranın derdinde olduğu için bu saatin peşine düşmüş ama son kullanıcı neden iki katını ödeyip alıyor orası muamma, edeceği kadar prim yapmış şişeceği kadar şişmiş bir fiyattan bu saati alan kişi akşamları ne içiyorsa söylesin bizde içelim.
Horolojik serüvendeki açığımı keşfettim. Şekil şemal olarak saatlerin ne kadar ettiğini hiç düşünmemiştim. Keşke tasarlarken Gerald Genta düşünseydi...Teşekkürler
Hihihi bunu demeye gelmistim. Ilk bakista bu neymis demistim ben de itiraf ediyorum. Ama bir insan eline almadan bi gormeden ve biraz zaman tanimadan asla karar vermemeli tasarim konusunda. Farkli olan ilk asamada kesinlikle kotu gelecektir. Ama nautilus serisi hele.. oyoy
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mizaç olarak ve düşünce olarak bu forumdaki kullanıcıların anlamlı bir çoğunluğu ile aynı şeyi düşünmediğim için genelde bu tür başlıklarda bu şekilde ufak tartışmalar oluyor lakin;
Bu saati görmediğimi bilmediğimi kullanmadığımı yahut tecrübe etmediğimi nereden çıkardınız?
Aylarca yıllarca kullandım diyemem elbette ama fikir sahibi olacak kadar misafir etmisligim var bahsedilen saati, genelde saat ve araba konusunda sabit fikirliyimdir kendisinden daha pahalı daha kıymetli ve daha kaliteli onlarca araç olmasına rağmen 17 yıldır araç sahibiyim ve bunun 10 yılı vw golf ile geçmiştir yine alacak/değiştirecek olsam golf alırım e 250 coupe a5 bmw 4 alacakken yine golf alırım burası zevk ve renk meselesi, aldığımda çok birşey hissetmeyip sonradan sempatik gelen tek saatim moonwatch olmakla birlikte genelde bir saate katalog fotoğrafına bakınca ne hissediyorsam kullanınca da onu hissetmişimdir, pp düşünüldüğü gibi tutulan sevilen bir marka elbette değil satılmayan butuklerinde yıllardır beklediği için kayışları değiştirilip teslim edilen onlarca modeli var nautilus modeli 4-5 yıl önce vitrinde beklerken bugün almak mümkün değilse eğer bunun arz kısıntısı film dizi oyuncularının kullanması birkaç üst düzey ünlü kişinin ücreti karşılığı reklamını
Yapması ve sosyal medya çılgınlığıdır yoksa ahım şahım bir saat olmadığını sizde biliyorsunuz, en azından ben biliyorum.
Yoksa ilkokul talebesinin bile tasarlayabileceği ucube bir tasarımı olan saatin kim neden peşine düşsün, hadi diyelim ben yanılıyor olayım ama bu 5-6 sene hadi yanlış biliyor olayım 7-8 sene önce bu patekçi arkadaşlar bu saatin neden yüzüne bakmıyordu?
Bunun mantık çerçevesinde açıklamasını yapabilecek bir arkadaş varmı?
Bir tasarimci olarak cok kolay aciklarim size.
Ilk olarak bir seyi sizin sevmiyor olmaniz onu kotu tasarim yapmaz.
Ikincisi en iyi tasarimlar en basit en kolay tasarimlardir, ilkokul ogrencisinin tasarlayabilmesi de onu kotu tasarim yapmaz, bknz apple ya da braun urunleri, hatta bu urunlere alistiginizda zaten boyle olmaliydi kimse dusunmemis mi dersiniz. Ama gelta icin de boyle demeniz biraz cesurca olmus. Ne bileyim ben birine laf ediyorsam ondan daha iyi oldugunu dusunmeden yapmazdim.
Diger yandan zevkler ve renkler demissiniz, oyle bir sey yoktur, hani derler ya zevkler ve renkler tartisilmaz, yok efendim asil o tartisilir zira begenilen kadin modelinden tutun da insanlarin giysilerine konusma sekillerine kadar hersey ogrenilen seylerdir. Yani siz toplumca kabul edilmis birseye karsiysaniz 3 sebebi olabilir, ya bilip, inat ederek karsisiniz, ya bilmiyorsunuz, ya da sizi tetikleyen baska etmenler mevcut.
Saatin 6-7 sene once boyle talep gormemesi cok alakasiz bir konu, eskiden daytonanin esantiyon verildigi, daha da eskiden sisman kadinlarin revacta oldugu, hatta daha da eskisinde gayligin bir gereklilik gibi goruldugu bir dunyadayiz, burada o zaman su an begenilen herseyin cok kotu oldugu kanaatine gelebiliriz.
Saatin bu hale gelmesinin, marketingten tutun, son zamanlarda yasanan krizlerden, sosyal medyanin bu kadar buyuyup taklit edilmek istenen insanlarin bu saatleri kullanmasina kadar bir cok sebep sayabiliriz.
Ama yok siz boyle dusunmek istemiyorsaniz, siz ne kadar begenmiyorsaniz, bunca insan da ayni sebeple begeniyor. Yine bir sey anlatamadiysam, zevkleri ve renkleri tartismamalisiniz.
Ha bu arada cok kisi diyor eskiden vitrinde bekleyen saat su an nasil oluyor da 65bin dolar, cok kolay, alan kisi kisa bir sure sonra 70e satabilecegini biliyor, ve hersey bu sekilde hareket edince, 1. Msjda da oldugu gibi surekli artan bir grafik ortaya cikiyor. Bi suredir tum dunyadaki para miktari arttigindan ve herkes doygunluga ulastigindan lukse yonelim hayli fazlaydi, simdi ekonomistlere gore tersine bir donus soz konusu olacak. O zaman belki degisir durum.
Heh bi de, iyi bayramlar

Sent from my iPhone using Tapatalk