TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Değerli Saat Koleksiyonu Yapmak Üzerine Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Koleksiyon Yapmak

Mesaj uzbey33 » 16 Oca 2013, 09:47

Umarım gönlünüzdeki koleksiyona en kısa sürede kavuşursunuz. :champ:

2fast4u yazdı:salihy bu sıtede sızın bılıp benım bılmedıgım bır koleksıyoner mı var acaba ;) bu soru bana göre bu forumu aşar ha akıl ıstersenız cok cıkar ama burada genelde karı gorunce elden saatı cıkaran bır cogunluk mevcut :D tsf de saatleri bırıktırmek out (rus hariç)

tsf ve koleksiyonerlik. forumda malesef "bozuklukları tümletmek" gibi koleksiyonerliği anti-teşvik eden genel bir kanı var. burada olay "one watch nirvana".

koleksiyonerlik güzeldir :thumbup:
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Re: Koleksiyon Yapmak

Mesaj razz » 16 Oca 2013, 15:08

invictas yazdı:Umarım gönlünüzdeki koleksiyona en kısa sürede kavuşursunuz. :champ:

2fast4u yazdı:salihy bu sıtede sızın bılıp benım bılmedıgım bır koleksıyoner mı var acaba ;) bu soru bana göre bu forumu aşar ha akıl ıstersenız cok cıkar ama burada genelde karı gorunce elden saatı cıkaran bır cogunluk mevcut :D tsf de saatleri bırıktırmek out (rus hariç)

tsf ve koleksiyonerlik. forumda malesef "bozuklukları tümletmek" gibi koleksiyonerliği anti-teşvik eden genel bir kanı var. burada olay "one watch nirvana".

koleksiyonerlik güzeldir :thumbup:

Koleksyonerlik elbette güzeldir ancak mevzu kol saati olduğunda durum değişiyor zira koleksyonu yapılmaya çalışılan obje bir kartpostal, pul veya para gibi biriktirmek ve/veya sergilemek dışında kullanım alanı olmayan ve dünyasına girildiğinde insanın beğeni eşiğinde herhangi bir değişim arz ettirmeyen bir ürün değil.. :geek:

Kendi adıma örnek vermek gerekirse net bir şekilde söyleyebilirim ki benim kol saati koleksyonu yapmama imkan yok.. :!: Sebep ise direkt bütçe ve beğeni eşiği ile alakalı.. Saat merakım varolduğundan bu yana tahminim 150'nin üzerinde saat kullandım.. Şu an sadece iki ad. saatim var.. Bu durum gayet normal çünkü benim saat mevzusundaki teknik bilgim ve markalara/modellere bakış açım değiştikçe yaptığım seçimler güncelliğini hatta doğruluğunu kaybeder hale geliyor ve sonuç eldekilerden hiç veya en az tercih edilen saati satıp/takaslayıp farklı bir ürüne upgrade etmeye çalışmama sebep oluyor.. E bu beğeni eşiğinin doğası gereği yukarı doğru gittiğini de düşünürsek ( Rolex takmaktan sıkılıp Swatch biriktirmeye başlamam nasıl söz konusu değilse ) içinde bulunduğum durum ve buna bağlı olarak izlediğim tavır gayet mantıklı geliyor..

1994 senesinde büyük bir hevesle aldığım ve senelerce zevkle kullandığım 6139 Seiko Auto-Chrono saatim artık bana hiçbirşey ifade etmiyor.. Hatta aynı yıllardan bir Bull Head de birşey ifade etmiyor.. Şimdi ben bu saati alıp da koluma takmayacaksam ve bu saatin satılması durumunda beni tekrar mutlu edecek başka bir saate finans sağlayacağı ( ve benim bu ek büteye ihtiyacım olduğu ) aşikarken ben bu saati neden tutayım..? Derseniz ki "Ya maneviyat, yaşanmışlık..?" ben de derim " Var birkaç fotoğrafım o saatle, kafidir bana.. " ;)

2fast dostumun değindiği mevzu doğruluk payı içermekle birlikte " kar edilmesi durumunda saat mutlaka satılır " kadar drastik bir tespite de katılmıyorum.. Sabit veya beğeni eşiğinin artış ivmesi ile paralel hareket etmeyen bütçelerde bu tür alışverişlerin olması kaçınılmaz.. Aramızda saat değiştirme mevzusunda hem saat sayısı hem de sahip olma süresi konusunda rekor değerlerde seyreden dostlarımız var elbet ( vincefb okuyor musun dostum..? ;) ) lakin TSF'deki tüm saatseverlerin amatör ruhlarını bir kenara bırakıp bu hobilerini kazanç kapısı olarak gördüğüne de inanmıyorum.. :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Re: Değerli Saat Koleksiyonu Yapmak Üzerine Yorumlar

Mesaj Baran » 16 Oca 2013, 17:22

Razz'a sonuna kadar katılmakla beraber 'eklemem gereken şey ''Koleksiyon'' ile ''Alınan hiçbir saatin satılmaması'' arasında fark olduğuda bir gercek.Vintage her saati toplamak veya belli bir markanın her modelini toplamak bence tam bir koleksiyon değeri taşımıyor fakat hepimiz kendimizi mutlu etmek için elimizdeki saatlere koleksiyon diye hitap ediyoruz.Bu konuyu üye olduğum diecast forumundada sıkça tartışmış tam bir sonuca varamamıştık.Bende sevgili Razz kadar olmasada 60a yakın saat alıp satmışımdır ama aklımda hep Rolex vardı.Foruma üye olana kadar bir saate o kadar butce baglamayı doğru bulamazken forumun motivasyonu sayesinde şu anda 3.Roleximi kullanıyorum.Bu işin sonu olmadığını düşünmüyorum benım açımdan.Kafamda hiçbirzaman Patek AP veya daha üst segment saat olmadı olacağınıda sanmıyorum.1 Rolexim 1 Paneraim 1 tanede G-Shock saatim var bana bunlar uzun süre yeterde artar.Yanına yakın zamanda celik altın bir Rolex alma planım var bu 4 saat benım kendi mütavazi kendi zevkime göre koleksiyonum olacak ama gercek manada koleksiyon değeri taşımayacak.Bu 4 saatten sonra alırsam Daytona alırım 5.saat olarak vs bu iş öyle devam eder ama hiçbir hırsım hevesim heyecanım kalmadı bu saatlerden sonra cunku aklımda hep Rolex ardındanda Panerai vardı.Sürekli alıp satma konusuda başka bir mevzu.Bazısı alıp satmaktan hoşlanıyor bazısı sürekli farklı saatler kullanmaktan keyif alıyor bazısı saatlere bir obje olarak bakıyor bazısı duygusal bağ kuruyor.Ben şu an elimdeki saatlere kadar pek duygusal bir bağ kurmamıştım ama şimdiki saatlerimi cocuklarım gibi seviyorum bir kolumda diğer kolumda diğeri uyuduğum bile oluyor.Artık bu saatten sonra elimdekileri satmadan saat alışı yapacağım Allah nasip ederse.Diyeceklerim bunlardır :)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 16 Oca 2013, 17:37

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Baran » 16 Oca 2013, 17:49

Asymptote :lol: Abi baştan sölemiştim toplasan 1 saat etmez diye o kadar saaten kaldık 3 saate :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj sedir » 16 Oca 2013, 18:01

Bu bir denemedir.
Forum sayfalarına şapkalı a yazılıp yazılamadığını deniyorum.

"â"

Denedim oluyormuş.
Bunu niye mi denedim?
Konunun önceki sayfalarına bakınız lütfen. 8-)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj mrbars » 16 Oca 2013, 23:11

sedir yazdı:Bu bir denemedir.
Forum sayfalarına şapkalı a yazılıp yazılamadığını deniyorum.

"â"

Denedim oluyormuş.
Bunu niye mi denedim?
Konunun önceki sayfalarına bakınız lütfen. 8-)

tecâhül-i ârif mi yapmışlar hocam?
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj vincefb » 16 Oca 2013, 23:14

Sub LV hariç farketmez satar geçerim :D mezara mı götüreceğim sanki saati :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 176 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners