gandalfs80 yazdı:evsen81 yazdı:Orhanbalu yazdı:Her iki saati de kullanmış biri olarak, kesinlikle rolex ile steinheartı karşılaştırmayın derim. Yukarılarda bir arkadaşın dediğine tamamen katılıyorum. Steinheart kullanıma bağlı olmakla beraber 8 ay gibi bir zamanda bütün zerafetini yitiriyor. Amaç sadece zamanı bilmekse 100 tl ye bile zamanı gösteren uzun ömürlü saat alınabilir. Bence Rolex tamamen zamanı göstermenin dışında bir aksesuar diyebilirim. Tartışmasız kendini kanıtlamış hatta ikinci el fiyatı bile sigara fiyatı gibi standartlaşmış bir saattir. Adet mi kalite mi ? Kesinlikle kalite !!! 10 yıl önce sifirına verdiğniz paranızı 10 yıl sonra bile pazlası ile alabiliyorsanız. Karşılaştırılma yapılması bile yanlış olur.
Bu bilgi çok faydalı oldu.8 ay kaliteli bir saatin yıpranması için çok kısa bir süre.Geçen sene aldığım seiko saatlerim, 5-6 senedir kullandığım casio saatim halen çok iyi kondüsyonda.Steinhart'ta mekanizma iyi olsa da malzeme kalitesi biraz düşük o zaman.
Hocam bakin yukarda ben de yazdim. Ankara next level avm de yakin arkadaslarimdan, benim kadar saatleri seven tutkusu olan bir dostumla kendimizden gecerek saat konusuyoruz, biliyorsunuz bu is bir tutku, sevmeyen, kendini kaptirmayan bilemez. Yanimizda bizler gibi saat tutkusu olan bir bey bize kulak misafiri olmus, kendisi tanismak istedigini soyledi, seve seve konustuk, cok centilmen, bilgili saat kulturu olan bir beyfendi, haliyle uc saat delisi birlesirse ne konusur, veya konu nereye gelir, ROLEX e gelir.
Beyfendi bize kolundaki steinhart i gosterdi, bakin suba cikmazsaniz bu var dedi. Saatin tasarimi guzel, yani sub takilamayacak bir guvenliksiz gezide takilabilir ama bizi uzen 6 aylik saatin darma duman gozukmesiydi. Benim 316l celiginden iki yil boyunca her yere giydigim Tag Heuer Grand Date Aquaracer im, bu alti aylik saatin yaninda bakimdan yeni cikmis gibi durur.
Tabi beyfendiye boyle diyemedik, ama arkadasim pek iyi durmuyor dedi, bunun uzerine de o beyde ben de zaten su sira bir ROLEX GMT dusunuyorum, kafamin icinde bir ROLEX var dedi.
Steinhart dusunen arkadaslar, biraz daha kasip bir tag e yonelsinler derim, otomatik olmasi sart degil, 2 yillik tagimin resimlerini bir ara paylasirim, dagilma yok aksine tatli bir yillanma var, sonucta her yere ROLEX takilmiyor kabul ediyorum ama alternatifi de 6 ayda darma duman olan bir saat olmamali.