TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans K覺yaslamas覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans K覺yaslamas覺

Mesaj Orhanbalu » 28 Ara 2014, 15:54

Her iki saati de kullanm覺 biri olarak, kesinlikle rolex ile steinheart覺 kar覺lat覺rmay覺n derim. Yukar覺larda bir arkada覺n dediine tamamen kat覺l覺yorum. Steinheart kullan覺ma bal覺 olmakla beraber 8 ay gibi bir zamanda b羹t羹n zerafetini yitiriyor. Ama癟 sadece zaman覺 bilmekse 100 tl ye bile zaman覺 g繹steren uzun 繹m羹rl羹 saat al覺nabilir. Bence Rolex tamamen zaman覺 g繹stermenin d覺覺nda bir aksesuar diyebilirim. Tart覺mas覺z kendini kan覺tlam覺 hatta ikinci el fiyat覺 bile sigara fiyat覺 gibi standartlam覺 bir saattir. Adet mi kalite mi ? Kesinlikle kalite !!! 10 y覺l 繹nce sifir覺na verdiniz paran覺z覺 10 y覺l sonra bile pazlas覺 ile alabiliyorsan覺z. Kar覺lat覺r覺lma yap覺lmas覺 bile yanl覺 olur.
balu
Kullan覺c覺 avatar覺
Orhanbalu

Kay覺t: 28 Au 2013, 07:09

Mesaj evsen81 » 28 Ara 2014, 18:27

Orhanbalu yazd覺:Her iki saati de kullanm覺 biri olarak, kesinlikle rolex ile steinheart覺 kar覺lat覺rmay覺n derim. Yukar覺larda bir arkada覺n dediine tamamen kat覺l覺yorum. Steinheart kullan覺ma bal覺 olmakla beraber 8 ay gibi bir zamanda b羹t羹n zerafetini yitiriyor. Ama癟 sadece zaman覺 bilmekse 100 tl ye bile zaman覺 g繹steren uzun 繹m羹rl羹 saat al覺nabilir. Bence Rolex tamamen zaman覺 g繹stermenin d覺覺nda bir aksesuar diyebilirim. Tart覺mas覺z kendini kan覺tlam覺 hatta ikinci el fiyat覺 bile sigara fiyat覺 gibi standartlam覺 bir saattir. Adet mi kalite mi ? Kesinlikle kalite !!! 10 y覺l 繹nce sifir覺na verdiniz paran覺z覺 10 y覺l sonra bile pazlas覺 ile alabiliyorsan覺z. Kar覺lat覺r覺lma yap覺lmas覺 bile yanl覺 olur.

Bu bilgi 癟ok faydal覺 oldu.8 ay kaliteli bir saatin y覺pranmas覺 i癟in 癟ok k覺sa bir s羹re.Ge癟en sene ald覺覺m seiko saatlerim, 5-6 senedir kulland覺覺m casio saatim halen 癟ok iyi kond羹syonda.Steinhart'ta mekanizma iyi olsa da malzeme kalitesi biraz d羹羹k o zaman.
Ya olduun gibi g繹r羹n ya da g繹r羹nd羹羹n gibi ol.
Kullan覺c覺 avatar覺
evsen81

Ya: 43
Kay覺t: 25 Nis 2014, 19:29

Mesaj Modern60 » 28 Ara 2014, 22:10

Bir masterla bir kopyac覺y覺 nas覺l kar覺lat覺rmaya c羹ret ediyorsunuz anlamak m羹mk羹n deil....ROLEX d羹nya saat癟iliinin ger癟ek efsanelerinden birisi. M羹zayede deerleri hep zirvelerde gezer. Bir 癟ok ilke imza atm覺, hayli say覺da patenti olan bir marka....ya siz ger癟eklere kafa tutmaktas覺n覺z ya da ben baka bir d羹nyada ya覺yorum....haa bunu yaz覺yorum sak覺n sanmay覺n ki ben bir ROLEX hastas覺y覺m ve her g羹n bir baka kadran regi takmaktay覺m... Hay覺r hatta asla ROLEX takmam...ama bu sadece benim zevkime uygun olmad覺覺 i癟in. Eer benim beklentilerime yak覺n bir tasar覺m覺 olsayd覺 elbette al覺rd覺m. Ama ROLEX'i hi癟 bir dier markayla k覺yaslamay覺n hele ki bilmem kimden muvman al覺p daha 繹nceden tasarlanm覺 bir efsane model 羹zerinde prim yapacak modelleri 羹retip ucuza pazarlamakta olan markayla..bu ve benzeri 癟ook say覺da marka var. ARISTO, MARCELLO C., ZENTON, vs vs.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj kilimanjaro » 28 Ara 2014, 23:15

Modern60 , 17.5 sayfa okudum ve g繹rd羹m.Rolex in 羹st羹nl羹羹 sorgulanmam覺 ki hi癟 ... sayg覺lar :thumbup:
Ne kadar farkl覺 olursa olsun, sana ait olmayana tenezz羹l etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazge癟me

Ernesto Che GUEVARA
Kullan覺c覺 avatar覺
kilimanjaro

Ya: 51
Kay覺t: 15 Eki 2014, 21:43

Mesaj manil » 28 Ara 2014, 23:44

Ben de kendi ad覺ma 繹yle g繹r羹 belirteyim,

1-2 y覺lda 癟ok say覺da saat ald覺m ve satt覺m. Saatin kendine has bir k羹lt羹r羹 var. Zamanla oluan bir ey. Diver saatlere ilgi duyan birisi de bir ekilde Rolex ile yolu kesiiyor. Rolex'i sadece "rolex" olduu i癟in deil de, "ger癟ekten rolex" olduu i癟in almak ta bence zamanla kazan覺lacak bilgi birikimi ve saat k羹lt羹r羹ne dayan覺yor. Aradaki ayr覺m maalesef 癟ok subjektif.

Bu zaman k覺sm覺nda ise devreye baka markalar girebiliyor. Kendi 繹zelimde, Longines Hydroconquest'ten Tag Heuer'a ya da Omega'ya varan 癟eitlerden s繹z etmek m羹mk羹n. Kimi ise bu zaman aral覺覺n覺 Steinhart ya da Squale gibi markalar ile ge癟irebiliyor. (ki ben de bu markalar覺 d羹羹nmedim deil)

Ama biraz d羹羹n羹nce bu kadar aray覺 geni tutup farkl覺 atraksiyonlara girmek yerine imkan 繹l癟羹s羹nde nokta at覺覺 yap覺p orada kalmak hem ekonomik a癟覺dan hem de hobi olarak en doru se癟enek gibi.

Son olarak b羹y羹k sanat癟覺 Zeki M羹ren'in dedii gibi "Taklitler as覺llar覺n覺 yaat覺r" :) Sadece Rolex i癟in deil, iini iyi yapan her saat 羹reticisi i癟in ge癟erli.
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj Modern60 » 29 Ara 2014, 01:31

Kilimanjero, ben ROLEX'in 羹st羹nl羹羹nden bahsetmiyorum....癟羹nk羹 eer ROLEX 羹st羹nse Steinhart 'la da k覺yaslanabilir d羹zeye gelir. Dikkat: ben bir efsaneyle s覺radan markan覺n kar覺lat覺r覺lmas覺n覺n hi癟 bir mant覺覺n覺n olmad覺覺ndan bahsediyorum. Mesela TISSOT, ARISTO, MARCELLO C., ZENTON ya da bunlara benzer markalarla kar覺lat覺r覺lsa nispeten mant覺kl覺 olurdu. Ama ROLEX i Steinhart la kar覺lat覺rmak, elmayla portakal覺 kar覺lat覺rmak kadar abes...yani 羹st羹n deil ROLEX..bir 羹stad bir as覺l...bir kopya edilen...daha nas覺l anlatabilirim bilemedim...
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj evsen81 » 29 Ara 2014, 02:26

As覺l konu Kerem77 ne yapt覺 :?: Ald覺 m覺 saati :?: Ben as覺l onu merak ediyorum :idea:
Ya olduun gibi g繹r羹n ya da g繹r羹nd羹羹n gibi ol.
Kullan覺c覺 avatar覺
evsen81

Ya: 43
Kay覺t: 25 Nis 2014, 19:29

Mesaj gandalfs80 » 29 Ara 2014, 05:36

evsen81 yazd覺:
Orhanbalu yazd覺:Her iki saati de kullanm覺 biri olarak, kesinlikle rolex ile steinheart覺 kar覺lat覺rmay覺n derim. Yukar覺larda bir arkada覺n dediine tamamen kat覺l覺yorum. Steinheart kullan覺ma bal覺 olmakla beraber 8 ay gibi bir zamanda b羹t羹n zerafetini yitiriyor. Ama癟 sadece zaman覺 bilmekse 100 tl ye bile zaman覺 g繹steren uzun 繹m羹rl羹 saat al覺nabilir. Bence Rolex tamamen zaman覺 g繹stermenin d覺覺nda bir aksesuar diyebilirim. Tart覺mas覺z kendini kan覺tlam覺 hatta ikinci el fiyat覺 bile sigara fiyat覺 gibi standartlam覺 bir saattir. Adet mi kalite mi ? Kesinlikle kalite !!! 10 y覺l 繹nce sifir覺na verdiniz paran覺z覺 10 y覺l sonra bile pazlas覺 ile alabiliyorsan覺z. Kar覺lat覺r覺lma yap覺lmas覺 bile yanl覺 olur.

Bu bilgi 癟ok faydal覺 oldu.8 ay kaliteli bir saatin y覺pranmas覺 i癟in 癟ok k覺sa bir s羹re.Ge癟en sene ald覺覺m seiko saatlerim, 5-6 senedir kulland覺覺m casio saatim halen 癟ok iyi kond羹syonda.Steinhart'ta mekanizma iyi olsa da malzeme kalitesi biraz d羹羹k o zaman.

Hocam bakin yukarda ben de yazdim. Ankara next level avm de yakin arkadaslarimdan, benim kadar saatleri seven tutkusu olan bir dostumla kendimizden gecerek saat konusuyoruz, biliyorsunuz bu is bir tutku, sevmeyen, kendini kaptirmayan bilemez. Yanimizda bizler gibi saat tutkusu olan bir bey bize kulak misafiri olmus, kendisi tanismak istedigini soyledi, seve seve konustuk, cok centilmen, bilgili saat kulturu olan bir beyfendi, haliyle uc saat delisi birlesirse ne konusur, veya konu nereye gelir, ROLEX e gelir.

Beyfendi bize kolundaki steinhart i gosterdi, bakin suba cikmazsaniz bu var dedi. Saatin tasarimi guzel, yani sub takilamayacak bir guvenliksiz gezide takilabilir ama bizi uzen 6 aylik saatin darma duman gozukmesiydi. Benim 316l celiginden iki yil boyunca her yere giydigim Tag Heuer Grand Date Aquaracer im, bu alti aylik saatin yaninda bakimdan yeni cikmis gibi durur.

Tabi beyfendiye boyle diyemedik, ama arkadasim pek iyi durmuyor dedi, bunun uzerine de o beyde ben de zaten su sira bir ROLEX GMT dusunuyorum, kafamin icinde bir ROLEX var dedi.

Steinhart dusunen arkadaslar, biraz daha kasip bir tag e yonelsinler derim, otomatik olmasi sart degil, 2 yillik tagimin resimlerini bir ara paylasirim, dagilma yok aksine tatli bir yillanma var, sonucta her yere ROLEX takilmiyor kabul ediyorum ama alternatifi de 6 ayda darma duman olan bir saat olmamali.
Kullan覺c覺 avatar覺
gandalfs80

Kay覺t: 16 Eyl 2012, 19:55

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 193 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners