TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kendi Saatini Bana Satar Mısın?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kendi Saatini Bana Satar Mısın?

Mesaj razz » 29 Ara 2011, 02:01

Kasım öncelikle aramıza hoşgeldiniz.. Zaten tecrübeli olduğunuz satış pazarlama alanında gün geçtikçe popülaritesi artan ve ihtiyaçtan ziyade aksesuvar, hobi ve koleksyon objesi, prestij sembolü gibi farklı anlamda taleplere cevap veren saat dalında görev alarak çok doğru bir seçim yapmışsınız.. Müsterih olun ve başarılı olmak için sebat edin..

17 senedir satış/pazarlama sektöründe ve hem müşteri hem de satıcı konumlarında bulundum/bulunuyorum..

Naçizane tavsiyem ( modern60'ın belirttiği üzere ) sattığınız ürün hakkında eksiksiz bilgiye sahip olmanız yönündedir.. Size ürün ile ilgili yöneltilen soruları eksiksiz ve şüpheye mahal bırakmayacak netlikte cevaplamanız hem güven unsurunu vurgular hem de misafirinizin sizin yönlendirmenizi dikkate almasına zemin hazırlar..
Mağazanızdan içeri giren her misafir aynı nispette saat bilgisine sahip olmadığı gibi aynı zevk, beğeni, vizyon ve bütçeye de haiz değildir.. Misafirinizin tam olarak ne istediğini anlamaya çalışmak izlenecek en doğru yoldur.. Bu yolda sorduğunuz sorular hem müşterinizin beğenisi hakkında fikir verir hem de saat bilgisinin ne düzeyde olduğunu ortaya çıkarır.. Direkt bütçeye yönelik soru ve tespitler potansiyel alıcıda itici bir etki yaratır ve satışın aleyhinizde sonuçlanmasını hızlandırır.. Mümkünse bu kısmı -en azından sohbetinizin başında- ön plana çıkarmamanız daha doğru olur..

Bilgi seviyeniz en iyi ve en doğru şekilde size verilen eğitimlerle arttırılır ancak sektörde tecrübe sahibi takım arkadaşlarınızı izleyerek de elinizi kuvvetlendirmeniz mümkündür.. Kendinizi yetersiz hissettiğiniz bir marka/model üzerinde ilerleyen diyaloglarda tecrübeli arkadaşlarınızın yardımını istemek satışı sizin neticelendirmenize mani bir unsur gibi gözüksede günün sonunda kazanan mağazanız olacaktır dolayısıyla bu konuda mütereddit hareket etmemeniz önemlidir..

Örnek vakalar muhakkak ki mesleğinizde çok önemli bir rol oynayacaktır.. Bu durumları aklınızda tutup gelecek satış sohbetlerinizde referans olarak kullanabilmeniz size avantaj sağlar..

Müşteriyi doğru anlamak, empati kurmak, mevzuya onun gözünden bakabiliyor olmak da çok önemlidir.. Sadece TAG Heuer ile ilgilenen bir müşteriyi "Marka bağımlısı.." diye sınıflandırmak yanlıştır zira müşteri marka imajını kendiyle bağdaştırıyor ve/veya bütçesi ve bilgisi dahilinde hem kaliteli hem de prestijli bir saat almak için bu markaya yöneliyor olabilir.. " İçindeki makine aynı.. " diyerek bir Mido uzatmanız hatalı bir hareket olur.. TAG Heuer marka gözlükleri çok beğendinizi belirtmeniz kuvvetle muhtemel müşteriniz ile aynı dili konuştuğunuza işaret olarak algılanacaktır..

Elindeki ürünü layığıyla tanıtmak ve pazarlamak yetisinden yoksun pek çok satıcının istihdam edildiği bu sektörde, saatten anladığını sanan ancak bilgisi bitpazarlarından türemiş hurafeler ve eksik/yanlış duyumlar üzerine kurulu pek çok meraklı da mevcuttur.. Bir saati sadece içindeki makinesiyle değerlendirmek, aslında sadece ucuz olduğu için aldığı gün gibi aşikar olan hurda saatinin sözümona tarihinden bahsederek mağazanızda sergilediğiniz saatleri hakir görmek ve ego tatmini için size fiyat sorup inanmak istediğinin sağlamasını yapmaya çalışmak gibi trajikomik hareketler de rastlama ihtimaliniz olan senaryolardandır.. Bu gibi durumlarda yersiz polemik sizi lüzumsuz yere rahatsız etmekten ve gününüzün bereketini kaçırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.. Güleryüzlü bir şekilde sohbete devam etmeniz hatta o sırada kısa bir mola verdiğinizi düşünmeniz iyi olur..

Esas olan müşterinizin ihtiyaçlarını doğru analiz edebilmek, uygun alternatifleri sunabilmek, eksiksiz bilgiyle ürününüzün arkasında durmak ve mahçubiyet ihtimalinizin olduğu hiçbir hal ve harekette bulunmamaktır..

Yeni işinizde tekrar başarılar diler TSF'nin aktif bir üyesi olmanızı temenni ederim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mucadeleci » 29 Ara 2011, 02:11

*Razz +1 diyerek hazıra konuyorum, benim potansiyel tavsiyemden ileri bir tavsiye olmuş :) :thumbup:

*Razz dan inciler bölüm -x-, sahne -x+y- ... :lol:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj bicana » 31 Ara 2011, 00:57

Razz yazdı:Kasım öncelikle aramıza hoşgeldiniz.. Zaten tecrübeli olduğunuz satış pazarlama alanında gün geçtikçe popülaritesi artan ve ihtiyaçtan ziyade aksesuvar, hobi ve koleksyon objesi, prestij sembolü gibi farklı anlamda taleplere cevap veren saat dalında görev alarak çok doğru bir seçim yapmışsınız.. Müsterih olun ve başarılı olmak için sebat edin..

17 senedir satış/pazarlama sektöründe ve hem müşteri hem de satıcı konumlarında bulundum/bulunuyorum..

Naçizane tavsiyem ( modern60'ın belirttiği üzere ) sattığınız ürün hakkında eksiksiz bilgiye sahip olmanız yönündedir.. Size ürün ile ilgili yöneltilen soruları eksiksiz ve şüpheye mahal bırakmayacak netlikte cevaplamanız hem güven unsurunu vurgular hem de misafirinizin sizin yönlendirmenizi dikkate almasına zemin hazırlar..
Mağazanızdan içeri giren her misafir aynı nispette saat bilgisine sahip olmadığı gibi aynı zevk, beğeni, vizyon ve bütçeye de haiz değildir.. Misafirinizin tam olarak ne istediğini anlamaya çalışmak izlenecek en doğru yoldur.. Bu yolda sorduğunuz sorular hem müşterinizin beğenisi hakkında fikir verir hem de saat bilgisinin ne düzeyde olduğunu ortaya çıkarır.. Direkt bütçeye yönelik soru ve tespitler potansiyel alıcıda itici bir etki yaratır ve satışın aleyhinizde sonuçlanmasını hızlandırır.. Mümkünse bu kısmı -en azından sohbetinizin başında- ön plana çıkarmamanız daha doğru olur.

Bilgi seviyeniz en iyi ve en doğru şekilde size verilen eğitimlerle arttırılır ancak sektörde tecrübe sahibi takım arkadaşlarınızı izleyerek de elinizi kuvvetlendirmeniz mümkündür.. Kendinizi yetersiz hissettiğiniz bir marka/model üzerinde ilerleyen diyaloglarda tecrübeli arkadaşlarınızın yardımını istemek satışı sizin neticelendirmenize mani bir unsur gibi gözüksede günün sonunda kazanan mağazanız olacaktır dolayısıyla bu konuda mütereddit hareket etmemeniz önemlidir..

Örnek vakalar muhakkak ki mesleğinizde çok önemli bir rol oynayacaktır.. Bu durumları aklınızda tutup gelecek satış sohbetlerinizde referans olarak kullanabilmeniz size avantaj sağlar..

Müşteriyi doğru anlamak, empati kurmak, mevzuya onun gözünden bakabiliyor olmak da çok önemlidir.. Sadece TAG Heuer ile ilgilenen bir müşteriyi "Marka bağımlısı.." diye sınıflandırmak yanlıştır zira müşteri marka imajını kendiyle bağdaştırıyor ve/veya bütçesi ve bilgisi dahilinde hem kaliteli hem de prestijli bir saat almak için bu markaya yöneliyor olabilir.. " İçindeki makine aynı.. " diyerek bir Mido uzatmanız hatalı bir hareket olur.. TAG Heuer marka gözlükleri çok beğendinizi belirtmeniz kuvvetle muhtemel müşteriniz ile aynı dili konuştuğunuza işaret olarak algılanacaktır..

Elindeki ürünü layığıyla tanıtmak ve pazarlamak yetisinden yoksun pek çok satıcının istihdam edildiği bu sektörde, saatten anladığını sanan ancak bilgisi bitpazarlarından türemiş hurafeler ve eksik/yanlış duyumlar üzerine kurulu pek çok meraklı da mevcuttur.. Bir saati sadece içindeki makinesiyle değerlendirmek, aslında sadece ucuz olduğu için aldığı gün gibi aşikar olan hurda saatinin sözümona tarihinden bahsederek mağazanızda sergilediğiniz saatleri hakir görmek ve ego tatmini için size fiyat sorup inanmak istediğinin sağlamasını yapmaya çalışmak gibi trajikomik hareketler de rastlama ihtimaliniz olan senaryolardandır.. Bu gibi durumlarda yersiz polemik sizi lüzumsuz yere rahatsız etmekten ve gününüzün bereketini kaçırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.. Güleryüzlü bir şekilde sohbete devam etmeniz hatta o sırada kısa bir mola verdiğinizi düşünmeniz iyi olur..

Esas olan müşterinizin ihtiyaçlarını doğru analiz edebilmek, uygun alternatifleri sunabilmek, eksiksiz bilgiyle ürününüzün arkasında durmak ve mahçubiyet ihtimalinizin olduğu hiçbir hal ve harekette bulunmamaktır..

Yeni işinizde tekrar başarılar diler TSF'nin aktif bir üyesi olmanızı temenni ederim..

öncelikle diğer uzman arkdaslar gibi konuyu detaylarla süslediğiniz için tesekkür ederim..

yazınızı okurken sizi bir anda çalıştığım mağazaya gelmiş olup sizinle ilgilenmeyi hayel ettim.
saat satma olayını uzun zamandır istiyordum kafamda bir takım soru isaretleri vardı artık yawas yaws kendi özgüvenimi kazanmaya ve soru işaretlerini kaldırmaya başladım.
tahmınlerıme göre satış pazarlamada iyi bir noktada hizmet veriyorsunuzz.. umarım bende emın adımlarla bulunduğunuz noktaya hatta daha ilerisine gelirim diye ümit ediyorum...
tabiki zamanla olucak fikirler düşünceler görüşler paylasıldıkca olucakk...
tesekkürler hersey için....
yeniliklerden haberdar etmeyi unutmayınız..:)
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj Modern60 » 31 Ara 2011, 01:39

SEVGİLİ BİCANA. BEN HER ZAMAN YARDIMCI OLMAK İSTERİM. KUŞKUSUZ İSTEDİĞİNİZ BİR EĞİTİM SÜRECİ. Razz en önemli noktaları psikolojik olarak anlatmış. İstanbul saat esnaf ve sanatkar odası bu okul projesini hazırlamakta. Zaten bütün memlekete de okul açılırken haber verilecektir. Yalnız önce eğitmenler İsviçre de eğitim alacaklar. Pazarlama en önce hazır olabilecek ekip olur. Bu da ancak 2014 başı gibi hayata geçer. Teknik bölüm ise, 2016 başı gibi. Ama tarih uzak gibi görünse de böyle bir projenin olması bile büyük bir adım. Biz o güne kadar size elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız. İlk ve en önemli nokta satıcı olmadan önce alıcı olmayı bilmek. Alıcı ama bir saat alıcısı. Bu durumda, satış temsilcisine ne sormak isterdiniz? Bütçeyi alıcı olarak belirlemişseniz satış elemanınıza güvenip söylerdiiz yada söylemez bilgisizliğinizi saklı tutmaya mı çalışırdınız? Gördüğünüz gibi bu tam bir psikoloji oyunu! O yüzden hiç yada az yada çok iyi saat bilen bir müşreti olmayı deneyiniz. Bunun için sattığınız saatleri aşkla tanıyın yani sadece cevap vermek için bilgi edinmeyin, başarılı olamazsınız!!! Aşık olduğunuz ürünü büyük bir hevesle tanıtabilir ama satarken kıskanç bir cimri olursunuz. İşte bunlara ihtiyacınız var. Daha sonra genel kültürünüzü yükseltin. Ben seviyesini bilmediğim için bunu söylüyorum belki de çok iyi bir genel kültüre sahipsiniz??? Ama müzik başta aklınıza gelen ve ilgi duyabileceğiniz bütün sanatları inceleyin. Bir gün sadece Picasso nun yada Vangogh un bir tablosu size çok pahalı bir saat sattırabilir.!!! Kolay gelsin iyi uykular.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bicana » 01 Oca 2012, 00:00

tavsiyelerinizi uygulayacagımm
Kullanıcı avatarı
bicana

Mesaj bengisaat » 01 Oca 2012, 05:24

Öncelikle hoşgeldiniz,
Ben bir usta ve saatlerle 50 yılını geçirmiş biri olarak size forumdan alacağınız bilgiler satışınızı olumsuz etkileyecektir diyeceğim.

Bir saat kullanıcısının ne düşündüğünü anlamak ilk öğrenmeniz gerekendir ancak bu sayede kendinizi geliştirdiğinizde bir ikileme düşeceksiniz , şöyleki ; mağaza size şu saatleri satın öncelik verin diyecek ancak bu saatlerin aslında kaliteli olan değil daha çok kar bırakan marka/modeller olduğunu farkedip bunu müşteriye satarken vicdanınız sizi rahatsız edecek çünki günümüzde mağazalarda hatta saatçilerin çoğunda saatlerden hiç anlamayan kimseler satış yapıyor oysa o çalışanı yukarıda dostlarımın da belirttikleri gibi ilgili seminerlere kurslara gönderseler buradan bu satırları yazmamız gerekmeyecek ve her gün binlerce saat kullanıcısı kaliteli sanıp piyasa mallarına tonlarca para akıtmıyor olacaktı.

Burada sizin 2 seçeneğiniz var, ya standart bir satış danışmanı olup müşteriye patronunuzun istediği malı satacaksınız bu sayede maaş + primle kazancınız iyi olacak ayrıca patronun gözüne gireceksiniz ancak vicdanınız sizi içten kemirecek.

Yada müşteriye kaliteli ve uygun fiyatlı malları önererek vicdanınızı rahatlatırken ekonomiyede kendi gücünüzce katkıda bulunacaksınız ve klasik tezgahtar değil özgür bir birey olarak kendinize saygı duyacak ancak bu şekilde belkide işinizden olacaksınız...

Benim önerim bunun elinizden geldiğince bir orta yolunu bulmanızdır,yapamam derseniz bu forumdan bir şey öğrenmeye çalışmayın derim yoksa işinizden soğuyabilirsiniz :)

Biraz duygusal yazdım ancak gözlemlerimle ve tecrübelerimle sabittir.
Kesinlikle üstünüze alınmayın bu bir genellemedir .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj fsinan » 01 Oca 2012, 11:16

%95 kullanıcı için saat kültürü önem taşımadığından, satıcıların profesyonel davranmaları çok da ters gelmiyor bana. Herkes işinin gerektiğini yapmak zorunda, sonuçta sahtekarlık değil. Ama, mağazaya giren, bilgili ve nispeten kültürlü bir adamla karşılaştığında, kesinlikle saat kültürüne aykırı bir davranış içine girmemek lazım.

Özellikle vitrindeki malı satmak derdindeki cahil satıcı modeli sinirlerimi zıplatır, kime nasıl davranacaklarını bilmeliler.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Modern60 » 01 Oca 2012, 23:18

Bilgili bir müşterinin karşısında gerekmedikçe öne çıkmamak kesinlikle doğru. Ama gerektiğinde de arkada kalmadan ama müşteriyi de rahatsız etmeden kibar ve kesin müdaheleler olmalı. Zaten marketing eğitimlerinde daima verilen dersleden birisi budur. Sayın bengisaat bir çok konuda haklıdır. Kendi disiplininizi geliştirerek müşteriyle en makul şartlarda iletişime geçebilmeniz gerekir. Hatta, müşterinize empoze ettiğinizi hissetirmeden bir ürünü satabilmelisiniz ki müşteriniz kendi seçimini yaptığına inanmalı. Forumdaki bütün arkadaşlar haliyle(çok azı satış temsilcisi)alıcı durumundalar ve bu psikoloji gereği size bir alıcının gözünden saati ve alışverişleri hakkında çok ciddi bir kaynak durumundalar. Ama bizim pazarımız bengisaat in de öne sürdüğü gibi saat ticaretinden anlamadan sadece getiri düşünülerek ticaret yapan tüccarlarla dolu. Kolay değil ama bicana yapılamayacak bir şey de değil. Zaten yakın bir gelecekte bizim pazarımızdaki zihniyetlerle ticaret yapanların barınması zor olacak bir dönem geliyor. O dönemde emin olun eğitimli ve ciddi saat ve mücevher satıcıları çok kıymetlenecekler. Gerek marka yönetimlerinde gerekse pazara uygulanması ve portföy oluşturmak ve yönetmekte özellikle. Bu yüzden kendinizi yetiştirmeniz gerekli.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: eluselim ve 202 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners