Yeni cami yaptırdın, içinde din ve ahlak yok. Adliye yaptırdın, içinde adalet ve hukuk yok. Okul yaptırdın, içinde eğitim yok. Hastane yaptırdın, içinde sağlık yok (özellikle SMA hastalarının düştüğü durum ortada).
Ama çok şükür savunma sanayimiz var! Aç kalınca İHA ve SİHA’nın kanadını, tekerini yesin ya da duble yolların binaların tavasını yapsın! Bunlar olmasın demiyorum tabi ki olsun ama insanların ne refahı ne geleceği ne mutluluğu nede bir umudur kaldı. İnsanlar gülmeyi unuttu.
Çeşitli palavralarla milleti kandırmak yerine sosyal bir devlet olarak kendi üzerlerine düşeni yapsalar ülke çok daha iyi yerlerde olurdu.
Kendimle ilgili yaşadığım bir sorunu kısaca aktarayım.
Beyaz yaka olarak çalıştığım kurumsal firmadan 2024 yılı başında zorunlu sebepler yüzünden ayrıldım ve 9 aydır iş arıyorum. İnanın piyasa o kadar kötü ki anlatamam. İş var ama işsizde çok; 10 personel alınacak, 1128 başvuru var. Çok güzel değil mi? Millet iş beğenmiyor deniliyor ya, gidin bakın verilen paralara: 17-20-25 bin TL. Bu paralara insan gibi yaşayabilir misiniz?
Bu ülkede yabancı uyruklu insanlar kadar değeriniz yok inanın.
O yüzden şükretmeyi bırakıp bir şeylere itiraz edersek belki bazı şeyler değişir. Yoksa böyle bu gün saat alamazsın yarın ayakkabı öbür gün elbise en sonunda da ekmek alamayacak hale geliriz.
Uzun oldu kusura bakmayın çok doluyum