TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Breitling Avenger II GMT Ileri Gitme Sorunu?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Breitling Avenger II GMT Ileri Gitme Sorunu?

Mesaj EmreD » 01 Eyl 2015, 18:30

Emreozcan yazdı:
Bg17 yazdı:Aldiginiz yere faturasi ile gidip, sorunu anlatip, iade veya degisim isteyin. Ayipli mal sinifinda oldugunu dusundugunuzu soyleyin. Duzgun bir yerse yardimci olacaktir.

Az once Breitling Tektas servisi ile gorustum. Saati onlara gondermemi istediler. Saati izledikten sonra gerekirse Ayar Makinasina sokup Balans ayarlari yapacaklarmis.

Degisim/iade kosullarini sordum bana "saatte onarilamayacak kadar hata" oldugunda degistirdiklerini soyledi. Ayipli mal olmasi icin 3 kez ayni hatayi vererek servise gitmesi gerekiyormus.

Onlara gonderdigimde saatin icini gerekmedikce acmayacaklarini, acilsa bile yetkili servis olduklarini falan soyledi. Bence bu saati degistirmeyecekler. Biraz sinirlendim ve saatten sogudum.

Bu arada saati Istanbul Bakirkoy'de bilinen bir saatciden almistim.

Sn.Emreozcan,Müsaitseniz servise şahsen gidip ürün şikayetinizi yazılı olarak belge teslim numarası isteyerek yapın ve"ayıplı mal sayılması için 3 kez aynı hatayı tekrarlaması gerekir" beyanını servisten yazılı isteyin.Ayıplı mal ayıplıdır.3'ü 5'i olmaz.Bu işin peşini bırakmayacağınızı hissederlerse farklı davranıyorlar.

Ben bir labtop ve bir LCD TV'yi bu şekilde değiştirttim.Denemenizde fayda olur kanısındayım.
Kullanıcı avatarı
EmreD

Mesaj Bora71 » 01 Eyl 2015, 22:35

Bence pek değiştireceklerini sanmam bir ayar sözkonusu olduğunda ayıplı kapsamına sokmazlar. Değiştirseler bile yeni gelecek saatin hassasiyeti gene meçhul olacaktır. Bence saatten kesinlikle soğumayın içinin açılması gayet doğal bir durum illaki ilerde açılacak. Belki de çok hassas bir ayar yapacaklar saatiniz çok az sapma yapacak. Ama eğer gene ayar tutmaz sapıtırsa o zaman değişim gündeme gelebilir.
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj khef » 02 Eyl 2015, 01:07

Hukuki açıdan; elinizde ayipli bir mal var ve tüketici olarak "secimlik" haklariniz mevcut:
1) iade,
2) ayıp oranında bedelde indirim talebi,
3) masraflar satıcı tarafından karşılanmak üzere onarim,
4) ayıpsız misli ile değişim (yeni saat talebi)

3 ve 4. Maddeler üretici ve ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Karar sizin. Mağaza ve firmaların yönlendirmesi ile hareket etmeyin.
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj Baran » 02 Eyl 2015, 07:14

Saate ayar yapıp verirler,ne yaparsanız yapın değisim yapmayacaklar bosuna saatinizden soğumayın guzelce yapsinlar ayarini versinler.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj eyimen » 02 Eyl 2015, 09:59

Saati servise vermeden de tum acilardan fotografini cekin bence.
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Emreozcan » 03 Eyl 2015, 21:09

Yatarken dik pozisyonda birakmak da ise yaramadi. Hala her gun 1 dk civari ileri gidiyor.

Saati haftaya istanbul'a giden bir arkadasimla Tektas Servise gonderecegim. Bakalim oradan ne cikacak, sonuclarini paylasirim.

İlgilenen, yorum yapan ve tavsiye veren herkese tekrardan tesekkur ederim.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj Emreozcan » 20 Eyl 2015, 22:57

Herkese Merhabalar

Tektas Servis'ten aradilar. "Saatin manyetik alana maruz kaldigini" soylediler. Onlarda bunu olcebilen bir cihaz varmis. Saati demanyetize edip duzeltmisler. Bi kac gun izleyip gonderecekler.

Tahmin eden arkadaslar olmustu, onlara da tavsiye veren diger arkadaslara da tesekkur ederim. Umarim artik sapma yapmaz ve zevkle kullanabilirim.
Kullanıcı avatarı
Emreozcan

Mesaj Okanito » 26 Eyl 2015, 23:55

Emre bey, saatiniz şu an nasıl? Cosc sapma değerlerine geldi mi?
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners