Ahbob geçmiş olsun
Gerçi konu bitmiş, olay tatlıya bağlanmış ama ben gene de bu konudaki düşüncelerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle şunu söylyim. Servis konusu direkt marka kalitesiyle ilintili bir konu değildir. Saat konusunda son zamanlarda inanılmaz deneyimler yaşıyorum lakin konu etmiyorum pek, çünki kendi inisiyatifimle hall ediyorum. Eğer haklıysanız herkesi mağlup edebilirsiniz, yeterki doğru bir yöntem izleyin.
Yüksek ya da değil, para verip aldığınız bir ürün hatalı çıkıyor ya da servis gerektiriyorsa, karşılaşacağınız sorunlar genellikle insan kaynaklı olacaktır. Çok etkili marka değeri yüksek bir ürünü servise teslim ettiğinizde para verip aldığınız ürüne lakayıt, sarkastik davranılıyor, palyatif çözümlerle yaklaşım sergileniliyorsa tavrınızı ciddi bir şekilde hiç çekinmeden ortaya koyabilirsiniz. Ülkemizdeki servisler şöyle kötüdür böyle özensizdir düşüncesi az biraz doğru olmakla birlikte genelleştirilemez elbette. Çok esaslı servis ustaları ya da kaliteli, kalifiye, işinin ehli saat ustaları, servisleri vardır kesinlikle.
Yeri gelmişken anlatayım madem: Geçenlerde bir saatimin kasa kordon rengini atölyede değiştireyim derken yani yellow gold olan saatimi white gold yapayım derken saate inanılmaz zararlar verdim. İç çerçevedeki yazılar silindi, kasa kolları aşındı camın contasını yandı, conta vs için servisine başvurdum. Telefonda mırın kırından sonra benden kainatı istediler. Bende tuttum Sirkeciye götürdüm, oradaki bir saatçinin yönlendirmesiyle bir arkadaşla tanıştım, bir kaç dakikalık sohbetten sonra saat, cam, conta ustası arkadaşla samimi oldum.
Bu model saatin contası için İsviçreye gitmen lazım, eğer bizde bulunmuyorsa Türkiyenin hiç bir yerinde bulamazsın dedi. O an kalbime bıçak saplandı yüzümün rengi değişti. İçimde kopan fırtınaları anlatamam. Oldukça kaliteli marka saatim çöp olacaktı. Ama biraz sonra -orginalinden farkısz bir conta yapıp camı monte etmeye çalışırım' deyince adama sarılmamak için kendimi zor tuttum. Bir kaç gün sonra saati almaya gittiğimde orginal camın takıldığını eskisi gibi olduğunu görünce sessiz bir sevinç çığlığı attım. WR konusunda bir problem yaşanır mı diye sordum hayır dedi su dolu bidonun içine atayım istersen dedi.
Gene aynı bölgede (isim vermek istemiyorum) bir saat markasının yetkili servisi, distrübütörü gene bir saatimin kordonunu değiştirmeyi beceremedi. Yok boynuzları uymuyor, yok pimleri girmiyor, yok boşluk kalıyor vb vb deyip gönderdi. Kendim atölyede biraz eyeleyip tesviye ettikten, pim deliklerini de genişlettikten sonra yeni kordonunu taktım.

Diyeceğim şu ki, sizin yere göğe sığdıramadığınız,kullanmaya kıyamadığınız saatinize karşı aynı özeni ihtimamı elin oğlundan beklemeyin. Bir de eğer bir konuda haklı iseniz mahkemeye vermek gibi bir yöntemi seçmeden önce, derin dalış tekniklerini deneyiniz. Hemen çözülür.

Bu konuya denk gelmeseydim anlatmayacaktım.