TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Otomatik Mekanizmanın Eta ve Miyota ile Karşılaştırma

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Otomatik Mekanizmanın Eta ve Miyota ile Karşılaşt

Mesaj SemsalGS » 01 Şub 2015, 21:37

Orient içok öncelerden beğenen biri olarak star koleksiyonu ile tanışinca beğenim tavan yapti.
submarinerdan aldigim tatmine çok yakın bir tatmini orient star dan alabiliyorum.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj manil » 01 Şub 2015, 22:49

Resim

Geçtiğimiz gün 370 TL'ye aldığım bir saat, Orient Bambino.. Detaylı bir kutu açılışı yapacağım ama ilk etapta gördüklerimi söyleyeyim...

Rolex'imi alırken belirttiğim üzere, vintage bir swiss alıp uzunca bir süre saat olayına ara verecek idim... Bunun için gittiğim saatçideki swissler beni kondüsyon açısından maalesef ikna edemedi, bunda saatlerin sağının solunun değiştirilmiş olması ve bu hususun sorulmadıkça bana söylenmeyişinin de etkisi var. Derken, başka bir saatçide Orient Bambino'yu gördüm. güzel bir saat. Bu yazıyı okumadan önce Orient'e karşı biraz ön yargımın olduğunu da kabul edeyim.

Zaman tutmasında -5 sn ile fena sayılmıyor.

Kadranda Tissot Visodate yazsa fiyat direkt *2.5 olacak halbuki.

Visodate de kullandım, güzel saat kötüleyemem hiç bir şekilde ama aradaki fiyat farkı biraz enteresan geliyor.

Orient'in bence (markaya yabancı birisinin bakışı belki daha objektif olur) en büyük kaybı kadran tasarımında (bambino hariç).

Çoğu modelinde yer alan kadranlar çok alacalı bulacalı ve karmaşık. Bu tür kadranlar da saati basitleştiriyor sanki.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj zgnclskn » 02 Şub 2015, 00:57

Kadran tasarımı konusuna katılıyorum sanırım, daha sade olan bazı kadranlarında da indisleri kaba bulduğum oluyor. Aslanlı logolarını da pek beğendiğimi söyleyemem ama elbet bu eksilere rağmen ürün gamından güzel ürünler denk getirmek mümkün zevke göre. Bambino vintage tasarımıyla hoş bir ürün, onun haricinde symphony modelini de güzel buluyorum, bir de beğendiğim ve tasarım olarak farklı duruşuyla genel orientler içinde sıyrılan disk var özellikle hoşuma giden. Onda da mesela kadran daha sade ve oranları daha oturmuş, derinliği olsun sandviç yapısı olsun ürün gamının genelinden farklı bir yerde bence. Diskin renkli yapısına lumede çok yakışırmış bence neden yapmamışlar bilmiyorum. Her halükarda orienti elinize aldığınızda, bileğinizde denediğinizde bence gayet tatminkar, kalite hissi veriyor. Tabi bu noktada henüz kıyaslama yapabilecek saat görgüsüne sahip değilim o ayrı :) Starlarda ise bir iskelet modeli var mesela sanırım gamın en pahalı parçası, bence iskelet olarak o da gayet hoş bir saat ki iskelet işi zor zanaat.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 02 Şub 2015, 01:03

Bir de orient markasına yabancı birini bulmak biraz zor gibi. Yani saat türkiye piyasasında uygun fiyatlı politikasıyla da bayaca yer edinmiş. Belki bu durumun da genel manada olumsuz bir algısı vardır, pek kaale alınmıyor gibi geliyor bana. Çoğu insanın bir ilk izlenimi var ve pek yüksek puanlı bir izlenim değil gibi, oysa tanıyıp incelendikçe daha çok ısınılan bir marka gibi duruyor.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 02 Şub 2015, 01:15

Raven üstadım, hem otomatik hem kurmalı mekanizmaların kullanılmaya başlayacağından bahsetmişsiniz yukarılarda, var mı halihazırda böyle bir ürünleri ya da ne zaman devreye alacaklarmış bu yeni mekanizmaları?
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj MaLi » 03 Şub 2015, 20:49

hem otomatik hem kurmalı şuanda kullanılıyor bendeki mforce beast öyle. 40N5A second hack ve manuel kurulabiliyor
Kullanıcı avatarı
MaLi

Mesaj zgnclskn » 04 Şub 2015, 01:31

Hımm o zaman kurma ve hackin ürün gamına daha da yaygınlaştırılacağından mı bahsediyoruz acaba, incelemedim ama starlarda da halihazırda böyle olsa gerek
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj raven » 04 Şub 2015, 01:54

zgnclskn yazdı:Raven üstadım, hem otomatik hem kurmalı mekanizmaların kullanılmaya başlayacağından bahsetmişsiniz yukarılarda, var mı halihazırda böyle bir ürünleri ya da ne zaman devreye alacaklarmış bu yeni mekanizmaları?

bu sene getireceklermiş. :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners