sieger » 20 Kas 2019, 11:34
aslinda bu warren buffetin bi lafina cok benziyor, cogunluk harcar, kalani biriktirir/yatirim yapar. Onemli kisi diyor ki, yatirim yaptiktan/biriktirdikten sonra kalani harcayin. O zaman ama hakkaten ferrari alacak hale gelinebiliyor, Hos gunumuzde hic anlayamiyorum, insanlar gidiyor memur maasi ile 600bin liralik ev aliyor ve krediyle, daha da cok oduyor, bi hesap ediyorum, 4 omurde falan anca o kadar maas alinabiliyor. Cok acaip!
He diger yandan, belli bir oranla saat alinmasi benim nazarimda hayli sacma, sebebine gelirsek, herseyin bir satis degeri vardir bir de sizin icin degeri. Youtube da bi producer Micheal var, adam guzel guzel saatler evler aliyor, arabalar aliyor, milyon dolarlar saciyor etrafa. Ancak bazen gidip bu kemere 200 dolar cok fazla 50ye vermezse almam diyor. Cidden bi bakima beni cok aydinlatan bir bakis acisi bu, hersey degerini hak ediyorsa uygundur fiyati. Bugun gelip biri dese ki 5711 mavi kardan, 20 bin lira, ne yapip ne eder gider alirim, bankada param olmasa yine gider alirim, borcla krediyle bilmem neyle, bu tarz bisi bu. Pek standarda baglamak mumkun degil yani kanimca.
instagram.com/archpatek