TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine Göre Kol Saati Alımı?

Mesaj mertk » 10 May 2016, 15:33

TSayiR yazdı:
mertk yazdı:
manil yazdı:Tekrar belirtiyorum, çok iddialı ve gerçekten bu konuda yapılmış bilimsel araştırma ve matematiksel hesaplamalarla da desteklenen teorilerle beraber ele alındığında (maalesef kötü bir örnek ama daha uygunu yok- merdivenaltı atölyede çalışıp 4.5 G sim kartlı iphone 6 s plus kullanan profil benzerini dışarıda bıraktığınızda) pahalı tabir ettiğiniz saatleri almak uzun vadede o kadar da pahalıya mal olmuyor.

Manipülasyon sonucunda, yazdığım entry çok farklı anlaşılmış sanırım. Ben, burada uzun vadeli (120 ay / 360 ay gibi) saat satışını kast etmedim. Neden böyle satışın olmayacağını da anlattım, bunun sebebi de bilançonun aktif-pasifi ve saat satan şirketin kendini fonlama yapısıdır.

Tekrar vurgulamak gerekirse şu sonuca varıyoruz:

Saate ayıracak bütçeniz var ama görece pahalı addettiğiniz markaları (burada da komplikasyon makineler kast edilmiyor, kişiye göre değişen biçimde 10K - 40K arası bir fiyat aralığı alınabilir) birden almak yerine "şu saati alayım, ondan diğerine geçeyim" şeklinde düşünce size maddi olarak aslında daha külfetli oluyor.

Uzun süreli kullanarak aldığınız saatler de maliyetine uzun yıllara yayılmış biçimde bakıldığında günlük maliyet açısından o kadar da pahalı değil.

Saatin tutku olduğu, saate verilecek paranın önem taşımadığı, saati maddi beklentiyle almamak gerektiği gibi görüşlere büyük oranda katılsam da benim amacım burada insanın hobisine ayırdığı ve tüketici psikolojisi açısından önem taşıyan bir metaya ilişkin irrasyonelliği vurgulamak değil (ki öyle düşüncem de yok), sadece saat alımı konusunda farklı açıdan olaya yaklaşıp olayın maddi yönüne ilişkin bilgilendirme yapmaktı.

Koleksiyonerlik konusunun ise ciddi bir know-how ve öngörü gerektiren ve oldukça riskli sayılan bir konu olduğunu düşünüyorum. Kanaatimce, tarihsel açıdan önemli olan (Elvis'in saati, Einstein'ın longines'i gibi) saatlerin dışında, her biri sanat eseri niteliğinde komplike saatleri ticari amaçla alıyorsanız, sigortası, bakımı, zarar görmemesi için muhafazası felan derken, vulnerability'si yüksek ve kâr oranı belirsiz bir ticarete girmiş oluyorsunuz. milyon dolarların konuşulduğu bu tür ortamda bizim vintage saatlerimizin tutarsal olarak gerçekten esamesi okunmaz.

Manil gerçekten bir değişik söylemlerdesiniz, günlüğe vurulduğunda zaten hiç birşey pahalıya gelmemiş oluyor;

Bunun dışında koleksiyonerlikden kastınımız illa bielli vintage bulunamayan saatleri almak değlidir, ben koleksiyon yapıyorum neyşn koleksiyonunu yapıyorum sevidiğim, benim için bişey ifade eden saatlerin illa öyle belli vintage bir değeri olacak diye bir şey yok.

Bunun dışında gelir kol saati alımı falan bence konu kafadan hikaye, kim ne isterse alır para onun değil mi, saat çok pahalı bir şey değil sonuçta, bir tane alıp hep takcıam derseniz.

Ama belli modelleri almayı düşünüp, kafanıza koyuyorsanız, bu derece pahalı bir hobiye dönüşebiliyor ki elinizde ki saatleri tutuyorsanız eğer, genelde de forumla ilgili olmayan insanlar böyle yapar.

Saat bir lükstür, ben saatlerimi satmam, benim için belli değerleri kazandıktan sonra ondan onlara para ediyor gözü ile de bakmam hiç bir zaman.

Siz de zor yolla Rolex aldım, ben bunun kafasındayım gibi bir yazışma seziyorum Tsayir ile aranızda, bana düşmez ama ben okuduklarımdan böyle anladım,

Ondan bunun, bence konusunu bile yapmaya gerek yok, hiç biri çok özel değil, Rolex dediğiniz saat 20.000-40.000 bin tl olsun, eğer paraya dönüştürmek istiyorsanız bunu, ondan herkes çok rahat parasını kenara koyarak bile alabilir, ki dediğim oldu bu değil herkesin saati kendine göre manevi değerleri çoktur, saatin de böyle bir değer kazanması önemlidir bence, ister 3.000.000 tl olsun, ister 100 tl olsun, kişiye göre saatlerin değeri, belli zamanlarda, iyi kötü hatıralarında onların yanında, onların bir parçası olmasıdır.

Olay bu kadar basit, bir nevi özdeşleşleşiyoruz genelde saatlerimlizle, ben küçüklüğümden beri böyleyim.

Ondan böyle o şekilde finans, bu şekilde laf geçirmeler bence forumun saatseverliğine her şekilde aykırı.

Mertk Kardeşim, söz hakkı doğduğu için yazıyorum, lafım yine başkalarına değil sadece senin için. İsteyen istediği saati gelir durumuna göre alır, maddi gelirine göre kimisi bol sıfırlı, kimisi de tek sıfırlı. Burada etken olan birinci sıradaki şey maddi gelirse ikincisi de beğenidir yani zevkler ve renkler kısmı. Şimdi Lüx -xXx- saati beğenen dar gelirli bir adam bu saati istediği kadar beğensin 20 yıl da geçse maddi durumunu düzeltmedikçe alamaz ancak Pahalı xXx saati olan maddi durumu iyi olan kişiyse uygun fiyatlı bir markanın bir modelini alabilir hem de biriktirmeden.. 3-3-5-5 biriktirmek için insanda tövbe-destur Peygamber sabrı gerekir. Yoruldum ama yineliyorum matematiksel,iktisadi,ekonomik vs vs.. adını sen koy, Evet ama bu devirde biriktirilerek birşeyler alınmıyor maalesef ki durum bu. Seninde yazdığın -günlüğe vurulduğunda zaten hiç bir şey pahalıya gelmemiş oluyor- kısmını sen direkt yazdın ben örneklemelerle ev,araba vs vs.. diye yazdım aynı şeyden bahsediyoruz seninle.
Ben adımın geçtiği yazdığın cümleyi ise asla kabul etmiyorum, Kimseyle bir problemim yok, Laf geçirmek gibi bir derdim yok, manipülasyonla da alakam yok. Herkesin kolundaki güzellikler alın teridir. Kimisi kendisi kazanır alır, kimisine de sevdikleri alın terini akıtarak alır.

Tabi, maddi geliri yetmeyen, evet zor yani herkesin bir sürü derdi tasası harcadığı yer var, maşının büyük bir kısmını biriktirerek saat alacak diye bir şey demek saçam olur, en azından ev geçindirenler için böyle durum.

Bu arada laf geçirme olayını senin adına söylememiştim, troll deceted falan olaylarını bence böyle bir forumda görmemeliyiz.

Not:Ben çoçukluğumdan beri ingilizce okudum, işim onunla ilgili, ben de detected yerine deceted yazmışım mesela, şimdi dikakt ettim , ondan böyle de' lere takılmak falan biraz fazla olmuş bence, manil bana da takılmasın diye ayrıca not düştük, yanlış yazmışısz kusura bakmasın.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj kethuda57 » 10 May 2016, 16:33

Tuncaya manipülasyoncu demek biraz ağır kaçar. Duygularını içinden geldiği gibi yazan bir arkadaşımız.
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj zafeer » 10 May 2016, 16:46

Bence uzatmaya gerek yok herkes ayni fikirde olmayabilir konuya kendi bakisimida kisaca yazayim;ihtiyacim olmayan parayi saate veririm onun disinda para biriktirip baska harcamalarimdan kisip saat almam.
Ev yok araba yok hayat standartlarin istedigin seviyenin cok altinda ama kolunda rolex var bana fazlasiyla yanlis geliyor
Bu cumle tercihini bu yonde yapmis insanlari yargiladigim seklinde anlasilmasin kendi tercihimi ve dogrumu ifade ettim.Herkese saygimiz sonsuz.!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj odeon » 11 May 2016, 16:12

Her gun x USD biriktirsek yaklasimi guzelmis. Yalniz enflasyon canavarina yenilmemek icin vadeli hesapta tutmakta fayda var.
Ben de her gun kenara $100 atsam, 25 yil sonra emekli oldugumda kendimi Patek 5207P ile odullendirebiliyorum, en azindan teorik olarak.
:)

Orhanbalu yazdı:En iyi saat, satmayacağım saatimdir.
Saat satın almak isteyenler, kesinlikle bütçelerini aşan fiyatlardaki saati almamalı. Yukarılarda bir arkadaş bahsetmişti 60 küsür M $ serveti olan bir insan 20k $ saat takıyor.
Bence bayaa haklı.

Yaklasik uc sifir eksik olmus. Warren Buffett bir milyoner degil, milyarder.
Kullanıcı avatarı
odeon

Mesaj ThunderbolT » 26 May 2016, 14:47

Foruma fazla vakit ayıramayan ve taze bir üye olarak yaptığım yorumun altında bu kadar muhabbet dönmesi beni mutlu etti açıkcası :)
Diğer yandan, bir maaşım dememiştim bir aylık gelirim demiştim (herkes ücretli çalışmıyor sonuçta) onun hala arkasındayım ki bu sadece tavsiyemdir. İleride 5 aylık gelirime eşit bir saat de alabilirim hiç belli olmaz :) Telefon saat karşılaştırması olayına kesinlikle karşıyım. İkisinin ortak noktaları olsa da bambaşka değerlendirilmesi gereken aletler. O tartışma çok zaman alır. Son olarak, önemli olanın kolunuzdaki saate baktığınızda size saati veya tarihi göstermekten fazla şeyler vermesi olduğu düşünüyorum. Mutluluk haz gibi ;)
Kullanıcı avatarı
ThunderbolT

Mesaj nadsevic » 26 May 2016, 21:01

Benim düşüncem saatin tek başına çok büyük anlamlar ifade etmediği hayatı yaşama şeklinizin içerisinde kullanılacak saati seçmek gerekmektedir; örneklemek gerekirse villada yaşamıyorsam 100bin liralık bir saat yaşantıma lüks gelecektir[bunun yerine araba modelimi yükseltirim], standart bir evim var aracım da premium marka sayılan bir araç ise ancak evimin dekoruna özenilmemiş ise 30-40bin liralık saat yine gereksiz kalır. Benim önceliklerim bunlar tabi ki bir tourbillon gördüğümde heyecanlanırım satın almak isterim ama ihtiyaçlar hiyerarşisine göre de evi arabayı bağı bahçeyi satıp o saati almam.

Bütün bu yazdıklarıma ek olarak ise saat sadece para ile satın alınan bir şey olmasına rağmen anlattıkları ve hayatınıza kattıkları sadece para ile ölçülemez. Tarzınızı gösterir ve zevkleriniz konusunda bilgi verir.
Belirgin tarzınız yoksa, etrafınızda bu saat çakma mı diye soracak hadsizler varsa PP Grand Complications serisi bir saat ile Tissot'un bir farkı olmayacaktır.
Ama yine de hepimiz fıstığı alıp kırbacı da vurmak isteriz orası da ayrı bir durum https://www.youtube.com/watch?v=foNM7p9Q2KI
Kullanıcı avatarı
nadsevic

Mesaj kiwi21 » 14 May 2017, 23:14

Forumun derinliklerinde kaybolmuşken bu başlık gözüme çarptı tekrardan. Belki okumak, fikrini belirtmek isteyen olur. Up'layalım...
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj espinosa » 15 May 2017, 11:44

Gereksiz bir konu olmuş. Nesnelere insanların adlettikleri değer ve önem birbirinden o kadar farklı iken, nesne alım tercihlerini sadece gelir boyutundan değerlendirip bir sonuca varmaya çalışmak nafile bir emek olur. Onun yerine insanların forumda aklındaki,beğendiği ve sahip oldukları saatlerini paylaşmalarını tercih ederim.
Kullanıcı avatarı
espinosa

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, blumenberg ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners