TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ebay de 10 Dolara Listeledi 66 Bin Dolara Sattı / Rolex 5510

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ebay de 10 Dolara Listeledi 66 Bin Dolara Sattı / Rolex 5510

Mesaj Archezia » 14 Ara 2010, 01:10

Oyster ne demek? (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Archezia » 14 Ara 2010, 01:16

Tembellik yaptığım için utandım ve bakındım biraz internette. Sanırım ilk suya dayanıklı saatleri ürettiğinde Rolex "Oyster" yani istiridye ismini vermiş saatlere. Şu anda da daha çok çelik kordon tipini tanımlıyor. Watchuseekde bir resimle tanımlamış biri. Resim altta, bu da konu linki => http://forums.watchuseek.com/f74/what-d ... 35105.html
Resim
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Bond » 14 Ara 2010, 04:09

Archezia yazdı:Oyster ne demek? (:

Aramaya "Oyster" yazsan neler vardı :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Archezia » 14 Ara 2010, 11:56

Ya zaten üşenip de sormuştum. Beş dakika sonra kendim verdim cevabımı (: Aramaya oyster yazınca bir yığın şey çıkıyor ve oyster ne demek sorusunun cevabını bulmak zor oluyor(şimdi net bir cevap çıkıyor aramada :D ), Rolex saatin tüm özelliklerini model ismine eklediği için. Örnek;

Rolex İstiridye Kendinden Kurmalı Sadece Tarih Olan Ama Gün Olmayan 200 Metre Su Geçirmez Yeşil Bezelli Çelik Arka Kapaklı Model Yazısının İki Kelimesi Kırmızı Mat Kadranlı Birazcık Daha Büyük İndexli Altı Rakamının Ucu Tam Birleşmemiş Submariner

gibi. Ama adamlara da hak vermek lazım. Tüm modelleri çift yumurta ikizi gibi olduğundan böyle her özelliği yazmak zorundalar (:
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 14 Ara 2010, 12:14

Motorsiklet : Harley Davidson
Spor Otomobil: Porsche
Müzik Sistemi : Bang & Olufsen
Arazi Araci : Range Rover
Saat : Rolex

Daha önce yazdigim birsey ama tekrarlamak istiyorum. Tüm bu yukarida ki markalarin 40 sene önce ürettikleri ile bugün ki modellerini karsilastiralim. Görecegimiz sey ayni cizgi üzerinde "ben buna karakter diyorum" modernize edilmis ürünler. Bu yüzden bu markalar bu kadar basarili... Zevkler ve renkler tartisilamayacak olsa da gercekleri degistirmiyor...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Archezia » 14 Ara 2010, 13:56

Hocam zaten Rolex'in kalitesini yada üstünlüğünü tartışacak birşey yok. Sebebi ne olursa olsun şu an birçok insanın aklına saat diyince Rolex gelir. Karakter konusunda da haklısınız. Kendi alanlarında başarılı birçok markanın belli bir çizgisi, karakteri var.

Yalnız benim eleştirim 20 yıl önceki Rolex ile şimdiki Rolex'in aynı olmasına değil.(Aslında bahsettiğiniz modernize etme durumu mesela Porsche'ye göre oldukça az Rolex'te. Ama bunu bir saat üzerinde yapılabilecek modernize edici değişikliklerin bir otomobil üzerinde yapılabileceklere oranla oldukça az olmasına bağlıyorum.) Daha çok güncel modellerinin birbirine çok benziyor olması. Şu an birçok insan BMW'yi Audi'yi tüm modelleri birbirinin aynısı oldu diye eleştirmiyor mu? Benimki de aynı durum. Yada Rolex severlerin gözünde indexlerin hafif büyümesi, bazı yazıların farklı renk yazılması gibi şeylerin çok büyük değişiklikmiş gibi gözükmesi. Yani Rolex dizayna hiç para harcamadan neredeyse iki font değiştirip renk değiştirip yine satıyor satacağını. Zamanında kazandığı prestijin başarının üstüne yatıyor gibi gözüküyor böylelikle. Bir tourbillon, perpetual calender gibi özelliklere sahip saatler üretmiyor bildiğim kadarıyla Rolex. Ha bu özellikler ne kadar gerekli tartışılır ama bir saate renk kattığı kesin. Rolex neden üretmiyor peki şu an bunları? Bence şu anki asıl sebep karakterini koruma endişesinden çok bunu yapmaya ihtiyacı olmaması. Çünkü bu haliyle fazlasıyla satış yapıyor Rolex ve daha farklı şeyler üretmesine gerek yok. Bir nevi tembellik yapıp basit değişiklikler yapıyor. Sonra o değişiklik yaptığı modeli kısa bir süre üretiyor ve alın size koleksiyonerlerin peşinde koştuğu nadir bir model. Ama mesela Porsche yeşil kaliperli model üretip kenara çekilemiyor. Çünkü Rolex'in sahip olduğu "ne olursa olsun ihtiyacı olan satışı yapabilme" gibi bir lükse sahip değil. Bir Rolex koleksiyoneri için bunlar önemli noktalar belki ama bana uymuyor işte bu durum. Ben de mutlaka bir Rolex sahibi olmak isterim ama bir daytona bir de submariner alırım en fazla.

Ben Rolex'e sonradan görme saati, saatten anlamayanların parayı kazandığı anda koşup aldığı saat gibi eleştiriler getirmiyorum. Bunlar zaten zayıf argümanlar olurdu. Şu an bulunduğu yeri de hakediyor. Ama benim gözümde zamanında çok çalışmış belli bir seviyeye gelmiş ve artık yatıyor imajını oluşturuyor Rolex. Ben de bunca Rolex severlerinin etkisi de büyük. Küçücük değişikliklerin bu kullanıcı kitlesinde meydana getirdiği büyük heyecan Rolex'i yeni birşey yapmaya zorlamıyor. Onlar da böyle rahat rahat devam ediyorlar herhangi bir talep olmadığı için.

Size hakkınızda düşündüğüm birşeyi söyleyeyim. Bunu eleştiri olarak algılamayın sadece düşündüğümü söylemek istiyorum yoksa ne yaptığınıza karışmak haddim değil. Şöyle söyleyeyim. Çok güzel ve değerli bir koleksiyonun sahibiniz bunu tartışmaya gerek yok. Ama bence Rolex'e olan bu ilginiz çok daha renkli olabilecek, daha farklı ve özel markaları da barındırabilecek koleksiyonunuzu kısıtlıyor. Sizin böyle daha mutlu olduğunuzu biliyorum o yüzden doğru olanını yapıyorsunuz. Dediğim gibi sadece düşündüklerimi söyledim genel olarak. Siz de yanlış düşündüklerim, bildiklerim varsa düzeltirsiniz umuyorum.
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj winterdrops » 14 Ara 2010, 14:31

clk yazdı:Motorsiklet : Harley Davidson
Spor Otomobil: Porsche
Müzik Sistemi : Bang & Olufsen
Arazi Araci : Range Rover
Saat : Rolex

Daha önce yazdigim birsey ama tekrarlamak istiyorum. Tüm bu yukarida ki markalarin 40 sene önce ürettikleri ile bugün ki modellerini karsilastiralim. Görecegimiz sey ayni cizgi üzerinde "ben buna karakter diyorum" modernize edilmis ürünler. Bu yüzden bu markalar bu kadar basarili... Zevkler ve renkler tartisilamayacak olsa da gercekleri degistirmiyor...

Saat deyince akla ilk gelen Rolex DOĞRU :thumbup:
Motorsiklet deyince akla ilk gelen Harley Davidson DOĞRU :thumbup:

Fakat diğerleri oldukça göreceli ve sadece sizin inandığınız markalar bence Sn Clk. Dünya genelinde spor otomobili deyince akla ilk gelen Porche değildir (Araştırılsa muhtemelen Ferrari gelir), hele hele arazi aracında eminim diyebilirimki anket yapılsa kesin jeep çıkar, özellikle de müzik sistemi deyince çoğu insan Bang&Olufse'nin ismini dahi duymamıştır. Ayrıca Amerikanın en prestijli otomobil araştırma şirketi JDPowers' a göre dünya genelinde en fazla arıza çıkartan araba markaları arasında Ladn Rover (Saab, Mini Cooper, Lancia vs vs markalar var ama hepsi aklımda değil şuan) ön sıralardadır. İsteyen sitesinden inceleyebilir. Dolayısıyla bu listenin % 60'ı subjektif öğelerden oluşuyor.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Clk » 14 Ara 2010, 16:28

Winterdrops, ben akla gelen ilk isim demedim zaten. Bang & Olufsen'i Türkiyenin %99'u bilmez. Arazi araci deyince de akla gelen ilk isim Jeep'tir. Zaten arazi araci bile denmiyor artik direkt Jeep kullaniliyor.

Benim bahsettigim nokta ile senin ki arasinda dünyalar kadar fark var. Cok bilinmek ile basarili olmak arasinda fark var. Hatta yukarida ismi gecen markadan bir örnek ile devam edelim. Neden Wrangler Jeep firmasinin en basarili modeli? 40 senedir ayni modeli üretiyorda ondan. 2010 SEMA Show'da en cok sergilenen modifiyelenen arac yine Wrangler. 40 yillik dizayn ama halen bir numara. Ben bundan bahsediyorum. Yoksa spor araba dedigin zaman Ferrari hatta kirmizi derler baskada birsey demezler :D Kirmizi Ferrari'den bahseden yurdum insani ne anlar hava sogutmali ile su sogutmali Porsche motor'u arasinda ki farki :D

Not: Land Rover'in problem cikarttigi da ismi gecen diger markalar gibi dogru bir tespit.

Archezia, komplikasyon konusunda haklisin ama bunun tek aciklamasi ticari bir getirisinin olmayisi. Rolex moonphase de üretti, dünyanin en kücük chronograph'ini da eminim ki isteseler yarin 3 aksli 4 dingilli 2 kadranli ucak motorlu :D saatte yaparlar ama bundan kazanclari ne olacak? Diger firmalarin komplikasyonu bu kadar öne cikartmis olmalarinin nedeni rekabette kullanabilecekleri bir doneye sahip olabilmek. T-touch yada Casio komplikasyon da rekabetsiz mesela. Kan basincindan, new york saatine, nem oranindan Berlusconinin sevgilisine kadar herseyi gösteriyor :D

Saka bir tarafa herkesin zevki ayri ben böyle mutluyum ve AP ROO ve PP Calatrava disinda da hicbir markada gözüm yok.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot], Google [Bot], korayyalnizlar ve 184 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners