TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Marka Saat İçin Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İlk Marka Saat İçin Tavsiye

Mesaj Scarfacex » 30 Eyl 2024, 14:00

dugg yazdı:Prx 80 var ben de gayet memnunum ama aklım citizen tsyosa da kaldı ikisinden de memnun kalacaksınızdır

Bu prx ve seastar modellerinde mekanizma da plastik parça varmış galiba. Sorun teşkil etmez diyorlar ama insan işkilleniyor. Görünüm olarak kesinlikle Seiko beğeniyorum ama kararsızda kaldım yaa

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj kens » 30 Eyl 2024, 16:04

citizen tsuyosa op-datejustvari tarzıyla, 40 mm çap 11,7 mm yüksekliğiyle gerçekten güzel bir saat. koleksiyona eklenir, sarısı bilhassa farklılık açısından güzel bir seçenek ama 50 metre su geçirmezlik bana çok yetersiz geliyor elimi yüzümü yıkarken dahi güvenemem yani ben ona öyle söyleyeyim :D ama yine de citizen tsuyosa öneririm ve zaten casio, citizen, orient, tissot,seiko ve hamilton dışında giriş seviyesinde alacağınız her marka yetersiz kalacaktır yani bunlar hariç uzak durun.Belki timex, lorus, invicta da ucuz diye alınabilir. belki benim bilmediğim max 2 saat markası daha vardır başka yok.ve her swiss made yazan saat de parasının saati değildir. saatçiler bu yöntemi de pazarlama olarak çok kullanıyor. kar marjları daha yüksek galiba, anlamayan kişilere direk moda markası swiss made saatleri tanıtıp, tavsiye ediyorlar ve bu son zamanlarda moda oldu gözümden kaçmadı değil.Ayrıca ve popüler saatlerin çakması çok. 2. el veya internette ucuza gördüğünüz saatlere temkinli yaklaşın ve çok fazla güvenmeyin.Son olarak yurtdışı imkanı varsa japon saatleri yurtdışından alın. japonlar 2-3 kati pahalıya satılıyor bizde. tissot ve hamilton avrupa ile aynı fiyattı bildiğim kadarıyla.
Kullanıcı avatarı
kens

Mesaj Scarfacex » 30 Eyl 2024, 22:03

kens yazdı:citizen tsuyosa op-datejustvari tarzıyla, 40 mm çap 11,7 mm yüksekliğiyle gerçekten güzel bir saat. koleksiyona eklenir, sarısı bilhassa farklılık açısından güzel bir seçenek ama 50 metre su geçirmezlik bana çok yetersiz geliyor elimi yüzümü yıkarken dahi güvenemem yani ben ona öyle söyleyeyim :D ama yine de citizen tsuyosa öneririm ve zaten casio, citizen, orient, tissot,seiko ve hamilton dışında giriş seviyesinde alacağınız her marka yetersiz kalacaktır yani bunlar hariç uzak durun.Belki timex, lorus, invicta da ucuz diye alınabilir. belki benim bilmediğim max 2 saat markası daha vardır başka yok.ve her swiss made yazan saat de parasının saati değildir. saatçiler bu yöntemi de pazarlama olarak çok kullanıyor. kar marjları daha yüksek galiba, anlamayan kişilere direk moda markası swiss made saatleri tanıtıp, tavsiye ediyorlar ve bu son zamanlarda moda oldu gözümden kaçmadı değil.Ayrıca ve popüler saatlerin çakması çok. 2. el veya internette ucuza gördüğünüz saatlere temkinli yaklaşın ve çok fazla güvenmeyin.Son olarak yurtdışı imkanı varsa japon saatleri yurtdışından alın. japonlar 2-3 kati pahalıya satılıyor bizde. tissot ve hamilton avrupa ile aynı fiyattı bildiğim kadarıyla.

Yurtdışından alma imkanım çok çok düşük hocam. Önerileriniz için teşekkür ederim ama belirttiğim 2 model arasında kaldım. Muhtelemen Seiko 5 GMT Sport olanını alacağım.
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj kens » 30 Eyl 2024, 22:49

Scarfacex yazdı:
kens yazdı:citizen tsuyosa op-datejustvari tarzıyla, 40 mm çap 11,7 mm yüksekliğiyle gerçekten güzel bir saat. koleksiyona eklenir, sarısı bilhassa farklılık açısından güzel bir seçenek ama 50 metre su geçirmezlik bana çok yetersiz geliyor elimi yüzümü yıkarken dahi güvenemem yani ben ona öyle söyleyeyim :D ama yine de citizen tsuyosa öneririm ve zaten casio, citizen, orient, tissot,seiko ve hamilton dışında giriş seviyesinde alacağınız her marka yetersiz kalacaktır yani bunlar hariç uzak durun.Belki timex, lorus, invicta da ucuz diye alınabilir. belki benim bilmediğim max 2 saat markası daha vardır başka yok.ve her swiss made yazan saat de parasının saati değildir. saatçiler bu yöntemi de pazarlama olarak çok kullanıyor. kar marjları daha yüksek galiba, anlamayan kişilere direk moda markası swiss made saatleri tanıtıp, tavsiye ediyorlar ve bu son zamanlarda moda oldu gözümden kaçmadı değil.Ayrıca ve popüler saatlerin çakması çok. 2. el veya internette ucuza gördüğünüz saatlere temkinli yaklaşın ve çok fazla güvenmeyin.Son olarak yurtdışı imkanı varsa japon saatleri yurtdışından alın. japonlar 2-3 kati pahalıya satılıyor bizde. tissot ve hamilton avrupa ile aynı fiyattı bildiğim kadarıyla.

Yurtdışından alma imkanım çok çok düşük hocam. Önerileriniz için teşekkür ederim ama belirttiğim 2 model arasında kaldım. Muhtelemen Seiko 5 GMT Sport olanını alacağım.

nispeten güzel ve uygun fiyatlı gmt saat.Tasarımı ve renkleride gayet güzel.Bana göre tek eksi yanı safir cam bence.
Kullanıcı avatarı
kens

Mesaj Scarfacex » 01 Eki 2024, 21:58

kens yazdı:
Scarfacex yazdı:

nispeten güzel ve uygun fiyatlı gmt saat.Tasarımı ve renkleride gayet güzel.Bana göre tek eksi yanı safir cam bence.

Evet tek eksisi safir cam olmaması o konuda biraz tereddütte kaldım işte.
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj thermoter » 03 Eki 2024, 01:11

Eğer saatle yüzmeyecekseniz vidalı kapağa ihtiyacınız yok. Seiko 5'te vidalı kapak yok fakat gündelik hayatta su ihtimali de yok.
Amatör bir saat meraklısı olarak güvenli liman tavsiyelerim;
İkinci elde güzel bir Hamilton bulunabilir.
Dönen bezelli, gündelik ve spor kıyafetlerle uyum sağlayacak seçenek Seiko 5.
Resmi ve gündelik kıyafetle uyum sağlayacak şık ve sade seçenek Citizen tsuyosa.

Bu yukarıda yazdığım tüm saatler otomatik mekanizmalıdır.

Ne tarz bir saat istediğiniz karar verin, gerçek işi saat olan markalarda kötü bir tecrübe yaşamazsınız.
Kullanıcı avatarı
thermoter

Mesaj Scarfacex » 03 Eki 2024, 19:23

thermoter yazdı:Eğer saatle yüzmeyecekseniz vidalı kapağa ihtiyacınız yok. Seiko 5'te vidalı kapak yok fakat gündelik hayatta su ihtimali de yok.
Amatör bir saat meraklısı olarak güvenli liman tavsiyelerim;
İkinci elde güzel bir Hamilton bulunabilir.
Dönen bezelli, gündelik ve spor kıyafetlerle uyum sağlayacak seçenek Seiko 5.
Resmi ve gündelik kıyafetle uyum sağlayacak şık ve sade seçenek Citizen tsuyosa.

Bu yukarıda yazdığım tüm saatler otomatik mekanizmalıdır.

Ne tarz bir saat istediğiniz karar verin, gerçek işi saat olan markalarda kötü bir tecrübe yaşamazsınız.

Citizen'leri beğenmedim hocam. İğne bile alsam 2. ele karşıyım :)) Şu an ağırlık olarak Seiko 5 tarafındayım hem fiyat açısından hem de içime sinen açısından. Tek bir soru kaldı aklımda bileğimi mezura ile ölçtüm 16.5 - 17 arası geliyor ince zayıf bir bileğim var sizce kaba durur mu? Görüşleriniz için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj huseyinyr » 22 Eki 2024, 20:42

arkadaşlar bir sorum olacak citizen çinde üretim yapıyormu yapıyorsa hangi seriler bilgisi olan varmi
Kullanıcı avatarı
huseyinyr

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: harun, Majestic-12 [Bot] ve 234 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners