TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Aran覺za yeni kat覺ld覺m ve merak ettiklerim var:)

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Aran覺za yeni kat覺ld覺m ve merak ettiklerim var:)

Mesaj CptOz » 15 Nis 2022, 15:32

Buradaki bilin癟li saat severlerin kuvars d羹manl覺覺 olduunu sanm覺yorum. Fakat tabii ki astar覺 y羹z羹nden pahal覺, sadece kasaya ve markaya abart覺l覺 para verdiiniz kuvars saatleri beenmemek ve tavsiye etmemek normaldir. Ben de tavsiye verecek olsam otomatik bir saat tercih ederim. Ama bir Casio G-Shock bir Citizen Eco Drive gibi kuvars saatler de tercih edilebilir ve piman olunmaz. Otomatik saat tavsiye veren herkes kuvars d羹man覺 olmad覺覺 gibi illaki kuvars saat tavsiyesi verenler de saat bilirkiisi deildir.
Okan34 eer otomatik/mekanik saatlere 覺s覺nmayacak veya kullanamayacak iseniz piyasada b羹t癟enize ve zevkinize g繹re olduk癟a fazla kuvars/analog/dijital marka ve model var. Tavsiyem saati bir saat 羹reticisi markadan se癟menizdir...

Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
CptOz

Kay覺t: 01 Au 2018, 11:27

Mesaj tuth » 15 Nis 2022, 15:42

saatte hikayenin 繹nemli olduunu d羹羹n羹yorum. mekanik olunca hikaye 癟ou zaman kendiliinden geliyor. swatch sistem51 bile ne kadar fabrikasyon olsa da hikayesi var. quartz'larda ise hikaye bulmak daha zor. ama bulunduunda da mekanik kadar deerli olabilir. g-shock 2100 gibi tatl覺 bir saat, bulova gibi 繹yk羹s羹 olan bir saat basit mekaniklerden daha deerli olabilir. burda herhalde s覺k覺nt覺, quartz deyince hep kalitesiz saatlerin akla gelmesi. insanlar haks覺z da deil bu konuda. genelde quartzlarda malzeme kalitesi de 繹nemsenmiyor. dier yandan kaliteli quartz alaca覺m diye 癟ok para verince de pilli saate 癟ok para vermek insan覺n zoruna gidiyor. mekanik olunca en az覺ndan sanat eseri g繹z羹yle bak覺p verdiiniz paran覺n kar覺l覺覺n覺 hissediyorsunuz.
Kullan覺c覺 avatar覺
tuth

Kay覺t: 24 ub 2022, 14:53

Mesaj Regista » 15 Nis 2022, 16:55

Kolleksiyoner Dan Henry bir r繹portajda, quartz saat mi mekanik saat mi diye gelen soruya 繹yle cevap veriyor:
"Asl覺nda bu benim i癟in kaset mi, cd mi gibi bir soru. Ben yaln覺zca m羹zie bakar覺m"
Kullan覺c覺 avatar覺
Regista

Kay覺t: 08 Ara 2019, 22:53

Mesaj sonradangorme » 15 Nis 2022, 17:03

digitusmaximus yazd覺:
sonradangorme yazd覺:benim fikrime g繹re uygun fiyatl覺 bir otomatik saat almaktansa quartz makineye sahip bir saatin tercih edilmesi daha mant覺kl覺. tamamen seri 羹retim olan uygun fiyatl覺 otomatik saatlerin s覺k s覺k 繹v羹len mekanik ruhunu tam olarak yans覺tmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. dekor/aksesuar olarak kullan覺lsa bile bir bileklik deil saat al覺nd覺覺ndan dolay覺 zaman tutma ve kullan覺m kolayl覺覺 gibi fakt繹rler de bence 繹nemli. saniye ibresinin quartz saatlerdeki hareketinden rahats覺z oluyorsan覺z bulova markas覺n覺n 262hz quartz saatlerinde ya gibi ak覺p giden bir saniye ibresi olduunu s繹yleyebilirim. se癟imler tamamen tercih meselesi olmakla birlikte insan覺n ruhunu okayabilecek modeller haricinde uygun fiyatl覺 otomatik saatlerde seiko markas覺n覺n d覺覺na 癟覺kmaya ben pek gerek g繹rm羹yorum.

+1 +1 :thumbup:
Kat覺l覺yorum.
Ayr覺ca bahsettiiniz Quartz olup da otomatik saat gibi ak覺kan saniyesi olan Escapement Time ad覺nda bir saat var. Seiko VH31 mekanizma kullan覺yor. Olduk癟a baar覺l覺. Asl覺nda otomatik saat d羹k羹n羹 birine b繹yle bir saat verseniz ve bu otomatik saat deseniz, al bunun ruhunu i癟inde doya doya yaa deseniz, o kii muhtemelen o saatin Quartz bir saat olduunu bilmeden mutluluklar i癟inde o saati takacakt覺r diye d羹羹n羹yorum. :D Galiba beyin, puzzle'daki boluklar覺 bir ekilde dolduruyor ve tatmin mekanizmas覺n覺 harekete ge癟iriyor. :D

Link : https://tr.aliexpress.com/item/4001053347330.html
Resim

internette 1100tl fiyatl覺 olarak dediiniz modeli buldum ama art覺k stokta deilmi ve demek ki yap覺labiliyormu. akar saniyeli quartz makinalar uygun fiyatlara sunulabiliyorsa neden t羹m quartzlar akar saniyeye evrilmiyor acaba bunu baka bir bal覺k alt覺nda toplan覺p konumam覺z laz覺m :D :D
Kullan覺c覺 avatar覺
sonradangorme

Kay覺t: 11 Au 2021, 19:13

Mesaj Derici » 15 Nis 2022, 17:54

Birka癟 y覺la kadar, pilli ve mekanik saatler aras覺ndaki fark覺 dahi bilmiyordum. ocukluumdan beri bir saat kullan覺c覺s覺 olarak. Hep g繹z羹me ho gelen saatler kulland覺m. Hepside quarz mekanizmal覺 idiler. Ve hepside piyasadaki markalar覺n en ucuzlar覺 idi.
Derken en son, 癟ok houma giden bir saat ald覺m. Zamanla pili bitti! Zamanla dediim, 1 y覺l kadar anca dayand覺!
Pili deitirmek i癟in arka kapa覺 a癟t覺m.
Ve ben OK! Aman Allah'覺m oda neydi 繹yle! O mekanizma o kadat basittiki, saatin kasas覺 ile alakas覺 yoktu! Buz gibi soudum saatten! Ondan sonrada hi癟 kullanmad覺m.
Demem oki, quarz saat bana g繹re asla bir saat deildir. Markas覺 ne olursa olsun! Bana saat hissiyat覺 vermiyor!
Son olarak, elimde casio ga 2100 saat vard覺. S覺rf quartz diye elimden 癟覺kard覺m. Bir daha asla be asla pilli saat almam.
Kullan覺c覺 avatar覺
Derici

Kay覺t: 09 Mar 2021, 17:11

Mesaj digitusmaximus » 15 Nis 2022, 18:09

Derici yazd覺:Birka癟 y覺la kadar, pilli ve mekanik saatler aras覺ndaki fark覺 dahi bilmiyordum. ocukluumdan beri bir saat kullan覺c覺s覺 olarak. Hep g繹z羹me ho gelen saatler kulland覺m. Hepside quarz mekanizmal覺 idiler. Ve hepside piyasadaki markalar覺n en ucuzlar覺 idi.
Derken en son, 癟ok houma giden bir saat ald覺m. Zamanla pili bitti! Zamanla dediim, 1 y覺l kadar anca dayand覺!
Ve ben OK! Aman Allah'覺m oda neydi 繹yle! O mekanizma o kadat basittiki, saatin kasas覺 ile alakas覺 yoktu! Buz gibi soudum saatten! Ondan sonrada hi癟 kullanmad覺m.
Demem oki, quarz saat bana g繹re asla bir saat deildir. Markas覺 ne olursa olsun! Bana saat hissiyat覺 vermiyor!
Son olarak, elimde casio ga 2100 saat vard覺. S覺rf quartz diye elimden 癟覺kard覺m. Bir daha asla be asla pilli saat almam.

Siz o zaman USB bellek de kullanm覺yorsunuzdur. Hani k羹癟羹c羹k ebat覺n i癟ine 64GB s覺d覺r覺yorlar ya. O y羹zden. :D
Kullan覺c覺 avatar覺
digitusmaximus

Kay覺t: 14 Eyl 2020, 08:34

Mesaj Derici » 15 Nis 2022, 18:17

digitusmaximus yazd覺:
Derici yazd覺:Birka癟 y覺la kadar, pilli ve mekanik saatler aras覺ndaki fark覺 dahi bilmiyordum. ocukluumdan beri bir saat kullan覺c覺s覺 olarak. Hep g繹z羹me ho gelen saatler kulland覺m. Hepside quarz mekanizmal覺 idiler. Ve hepside piyasadaki markalar覺n en ucuzlar覺 idi.

Siz o zaman USB bellek de kullanm覺yorsunuzdur. Hani k羹癟羹c羹k ebat覺n i癟ine 64GB s覺d覺r覺yorlar ya. O y羹zden. :D

Quartz saat ile usb bellei nas覺l k覺yaslayabildin? Birbiri ile zerre alakas覺 yok! Deyim yerindeyse, biri 羹z羹m dieri karpuz! [emoji848]
Kullan覺c覺 avatar覺
Derici

Kay覺t: 09 Mar 2021, 17:11

Mesaj eraslani » 15 Nis 2022, 18:37

sonradangorme yazd覺:
digitusmaximus yazd覺:
sonradangorme yazd覺:benim fikrime g繹re uygun fiyatl覺 bir otomatik saat almaktansa quartz makineye sahip bir saatin tercih edilmesi daha mant覺kl覺. tamamen seri 羹retim olan uygun fiyatl覺 otomatik saatlerin s覺k s覺k 繹v羹len mekanik ruhunu tam olarak yans覺tmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. dekor/aksesuar olarak kullan覺lsa bile bir bileklik deil saat al覺nd覺覺ndan dolay覺 zaman tutma ve kullan覺m kolayl覺覺 gibi fakt繹rler de bence 繹nemli. saniye ibresinin quartz saatlerdeki hareketinden rahats覺z oluyorsan覺z bulova markas覺n覺n 262hz quartz saatlerinde ya gibi ak覺p giden bir saniye ibresi olduunu s繹yleyebilirim. se癟imler tamamen tercih meselesi olmakla birlikte insan覺n ruhunu okayabilecek modeller haricinde uygun fiyatl覺 otomatik saatlerde seiko markas覺n覺n d覺覺na 癟覺kmaya ben pek gerek g繹rm羹yorum.

+1 +1 [emoji106]
Kat覺l覺yorum.
Ayr覺ca bahsettiiniz Quartz olup da otomatik saat gibi ak覺kan saniyesi olan Escapement Time ad覺nda bir saat var. Seiko VH31 mekanizma kullan覺yor. Olduk癟a baar覺l覺. Asl覺nda otomatik saat d羹k羹n羹 birine b繹yle bir saat verseniz ve bu otomatik saat deseniz, al bunun ruhunu i癟inde doya doya yaa deseniz, o kii muhtemelen o saatin Quartz bir saat olduunu bilmeden mutluluklar i癟inde o saati takacakt覺r diye d羹羹n羹yorum. :D Galiba beyin, puzzle'daki boluklar覺 bir ekilde dolduruyor ve tatmin mekanizmas覺n覺 harekete ge癟iriyor. :D

Link : https://tr.aliexpress.com/item/4001053347330.html
Resim

internette 1100tl fiyatl覺 olarak dediiniz modeli buldum ama art覺k stokta deilmi ve demek ki yap覺labiliyormu. akar saniyeli quartz makinalar uygun fiyatlara sunulabiliyorsa neden t羹m quartzlar akar saniyeye evrilmiyor acaba bunu baka bir bal覺k alt覺nda toplan覺p konumam覺z laz覺m :D :D
Saniyenin akmas覺 i癟in daha fazla vuru gerekiyor,bu da muhtemelen pil 繹mr羹n羹 direk etkiliyordur,pratikte ne kadar dayan覺r bilmiyorum ama 1 seneden k覺sa s羹rede pil bitmesi baya s覺k覺nt覺 olur.

SM-G990E cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: bluebird64 ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners