TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Saat İlanları Üye Fiyatlandırmaları Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF saat ilanları fiyatları

Mesaj SelAc » 07 May 2020, 16:33

coolfire yazdı:Ülke gibi forum da değişti. Önceleri dolar belliydi, saatler TL ile satılırdı. Sonradan dolar fırlayınca herkesin aklı karıştı. "Saatimi satsam yerine ne alırım" kaygısı "satılırsa bu fiyattan satılsın satılmazsa dursun" fikrine yönlendirdi satıcıları. Ha arada fırsatçı, sıfır mesajlı kişilerden gelen saçma sapan teklifleri zaten dikkate almıyorum orası ayrı konu.

Diğer yandan akıllı saatlerin ciddi şekilde kullanıcı profilini etkilediğini düşünüyorum. Forumdan gidenlerin yeri kolay kolay dolmuyor artık. Bu durum ülkenin alım gücünün de zayıflamasıyla artarak devam edecek gibi görünüyor.

Akıllı saat (kol telefonu) konusuna katılıyorum. Ona sahip olup eski saatlerinin tamamını elden çıkaranları biliyorum.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Re: TSF saat ilanları fiyatları

Mesaj hlkshnr » 07 May 2020, 16:52

görkemk yazdı:
hlkshnr yazdı:Bir husus da satışa koyduğunuz saati beleş fiyata almaya çalışıp başka mecralarda kar koyup satanlar var. Bizzat başıma geldiği için bu küçük hesapçılardan da korunmamız gerekirse ifşa etmeliyiz diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ifşa gereksiz bir durum bence

ama forumda arkadaşların saatlerine ölü fiyat verenlerin çoğunluğu zaten malum sitenin ikinci elcileri burada da hesapları var sonuçta. Bir kaç kere forum hatırına sonradan yine alış veriş yaparız niyetiyle saatlerini biraz ederinin altına veren çok arkadaş ertesi gün malum bir iki satış sitesinde saaatlerini gördükten sonra bir daha bu olaya yaklaşmıyorlar haliyle.

aynı şekilde sizden yalvar yakar indirimle saati alıp daha sonra siz benzer bir saatine talip olduğunuzda nuh deyip peygamber demeyenleri de gördük duyduk.

tabi bir müddet sonra kimse artık forumda makul fiyatla saat koymaz oldu, kandırlmış hissine kapıldıkça insanlar böyle yapmaya başladı haliyle.

Bazı arkadaşlar esnaf olduğunu söyleyip bu fiyata anca alabilirim diyor bu dürüst biraz ama kullanacağım çok beğendim yada arkadaşıma alıyorum bu kadar param var şeklinde yalanlar etik değil.

Kullanıcı avatarı
hlkshnr

Re: TSF Saat İlanları Üye Fiyatlandırmaları Yorum

Mesaj sieger » 08 May 2020, 12:21

Abi aslinda ekonomi biraz bu hale soktu. Diyorsun ya her sey daha ucuzdu, ama yine de bi sub satsan, benzer paraya baska bir sub alabiliyordun. Simdi ise, ben sagdan soldan 2. el fiyatina bakip koymak durumunda kaliyorum, cunku bunu yapmazsam, sub i satip, sub in 3/4unu maks alabilir hale gelmis oluyorum, ki artik fiyatlar da asiri yuksek, yani alim gucu her gecen gun daha da iniyor, o yuzden insanlar %2 zarar bile olsa korkar hale geldi.
Simdi orta segment denen bi tudor bile ben gecenlerde aldim 19 gibi bir sey, satarken dedim 2. el oyle ucari fiyat verilmez, 16900 mu ne oyle bisiye sattim, ayni dolar hesabiyla su an 22bin lira. Cidden cok korkutucu bir sey. Esnaf ya da sark kurnazi olanlari zaten ayri tutuyorum, ama son kullanici da naapsin. Cok haksiz da diyemiyorum, bilmiyorum.
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj MertYe » 08 May 2020, 12:54

Ben bu mesajdan sonra uygun fiyat yazmayı bıraktım foruma. Üzüldüm başta öğretmenmiş almak istiyormuş diye ama cidden düşündüğümün çok altındaydı teklif. Sonra ogrendim ki Pandora saatin sahibi Samet diye biriymiş bu mesajı atan. Diyelim ben bunu o dönem 15500 liraya buna verseydim ertesi gün 20 bin liraya okutacaktı. Sonra ben bunu öğrenince(veya öğrenseydim) küfür kıyamet sövecektim yine saat gittigiyle bende yoktan yere sövdüğümle kalacaktım. Forumun eskisi yenisi diyoruz ama bu mesajın tarihide bundan 4 sene öncesi sonucta çokta yeni sayılmaz.

Yani sonuç olarak insanda haysiyet, şeref, karakter yoksa para olsa ne saat olsa ne.Resim

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj azizkaya » 08 May 2020, 13:25

Ben saate ederinin altında fiyat yazılmasına ya da teklif edilmesine karşıyım. Tanıdığın, sevdiğin biridir; hediye bile olur ama fiyatı neyse o olmalı, forum dahil. Sonuçta lüks tüketim. Nasıl ki boğaza nazır yalıda oturmuyorsak Rolex de takmayıveririz; ben de ben satıyorsam alacak olan da.
Fiyatlandırma konusu gerçekten sıkıntı. Az yazsan zarar ediyorsun, çok yazsan "Çok yazdı." diyorlar. Olaya ticaret gözüyle bakmak lazım bence. "Benden üçe aldı öbürüne beşe sattı." dersek ne hayal kırıklıkları biter, ne de küskünlükler. O yüzden alım satım bizi tatmin etti mi diye düşünmek, alan sonra kaça sattı bakmamak en güzeli.

SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj SelAc » 08 May 2020, 14:59

MertYe yazdı:Ben bu mesajdan sonra uygun fiyat yazmayı bıraktım foruma. Üzüldüm başta öğretmenmiş almak istiyormuş diye ama cidden düşündüğümün çok altındaydı teklif. Sonra ogrendim ki Pandora saatin sahibi Samet diye biriymiş bu mesajı atan. Diyelim ben bunu o dönem 15500 liraya buna verseydim ertesi gün 20 bin liraya okutacaktı. Sonra ben bunu öğrenince(veya öğrenseydim) küfür kıyamet sövecektim yine saat gittigiyle bende yoktan yere sövdüğümle kalacaktım. Forumun eskisi yenisi diyoruz ama bu mesajın tarihide bundan 4 sene öncesi sonucta çokta yeni sayılmaz.

Yani sonuç olarak insanda haysiyet, şeref, karakter yoksa para olsa ne saat olsa ne.Resim

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15 yıllık öğretmenim. Maaştan kısarak rolex saat alabileceğimi sanamıyorum. :lol:
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj mrtkrks » 08 May 2020, 15:18

Saat gerçek değerinde hatta forum ortamı olduğu için belki %1-2 altında fiyat koyulduğu sürece bir problem yok bence. Sonuçta kimse malından zarar etmek istemez ne kadar zengin olursa olsun. Ama eğer saat black market değeri olmayan heryerden bulunabilen bir markaya ait ise sıfırı ile fiyat farkı %15 den fazla olmalı. Altın bilezikte bile değer kaybı %15 ten fazla. Bu verdiğim örneği de canlı olarak görebilirsiniz şu an forumda. Esnaf diye tabir ettiğimiz birçok satıcıyı takip ediyorum ve istisnalar dışında gerçekten verdikleri fiyatlar foruma göre çok uygun. Ha belki alırken çok öldürdükleri için daha uyguna verebiliyorlar ama sonuçta fiyatlar uygun. Forumda saat satanlar sanki mağazaymış edasıyla fiyat koydukları için bir miktar rahatsızlık yaratıyor. Zaten fiyatı mantıklı olan saatler 1-2 gün içerisinde satılıyor farkediyorsanız.

Kullanıcı avatarı
mrtkrks

Mesaj syndrome23 » 08 May 2020, 16:05

Selamlar, bence de birçok ürün sıfırına yakın paralara satılıyor, bunu ben de fark ediyorum ve size katılıyorum. Forumda çok yeni olduğumdan, saat konusunda da tavanım çok aşağıda olduğundan açıkçası çok da geçerli bir fikir değildir benimki diye hiç düşünmemiştim, şu an siz de aynı şeyi yazınca eklemek istedim.

Yalnız bence ülkede genel olarak, özellikle ithal ürünler için, ikinci el kültürünün çok zayıf olduğunu, hatta olmadığını düşünüyorum. YAni insanların ikinci ele bakışı batıdaki gibi değil. Bu olayı ikinci el arabada çok iyi görebilirsiniz. Sıfırı üçyüz bin eden arabanın ikinci elini 1 sene sonra 270'e satıyorlar (kurdan bağımsız dolar cinsinden diyorum). Araba isterse garajdan hiç çıkmamış olsun, 2. el alıyorsa bi insan bunu fiyatı %5 %10 azaltmak için değil, sıfırı alamadığı için yapıyordur. Zaten o kadar verebilen adam sıfır da alır, ama ilginç bir şekilde bu piyasa iş de yapıyor.Benim bizzat deneyimlediğim ikinci el mobilya ve beyaz eşyada da benzer durum var, kıyafet falan almadım hiç ama orası nispeten daha uygun oluyor diye düşünüyorum.

Benim fikrime göre, ikinci el araba, saat, beyaz eşya, mobilya, ya da benzer neredeyse her şey, sıfır kondisyonunda dahi olsa kesinlikle sıfıra yakın paralara satılmamalı. Bir saatin kutusu bir kere açıldığında, araba bir metre sürüldüğünde, eşya bir gün kullanıldığında bile sıfır niteliğini kaybetmiştir, sıfıra yakın fiyat biçilmemeli.

Bahsettiğim şey, bazı arkadaşların belirttiği gibi bir yeden ucuza alınıp başka yerden pahalıya satılması değil, bunu vurgulamak istiyorum tekrardan. Genel olarak ikinci el ürünlerin pahalı olmasından bahsediyorum. Tabi üretimi biten şeyler, sıra beklenen markalar veya limited edition ürünler için demiyorum bunları, bahsettiğim gibi birebir aynısını jomashop'ta gördüğüm ürün.
Kullanıcı avatarı
syndrome23

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: BabataşCan, cemhk, kogan, sphinx ve 259 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners