syndrome23 » 08 May 2020, 16:05
Selamlar, bence de birçok ürün sıfırına yakın paralara satılıyor, bunu ben de fark ediyorum ve size katılıyorum. Forumda çok yeni olduğumdan, saat konusunda da tavanım çok aşağıda olduğundan açıkçası çok da geçerli bir fikir değildir benimki diye hiç düşünmemiştim, şu an siz de aynı şeyi yazınca eklemek istedim.
Yalnız bence ülkede genel olarak, özellikle ithal ürünler için, ikinci el kültürünün çok zayıf olduğunu, hatta olmadığını düşünüyorum. YAni insanların ikinci ele bakışı batıdaki gibi değil. Bu olayı ikinci el arabada çok iyi görebilirsiniz. Sıfırı üçyüz bin eden arabanın ikinci elini 1 sene sonra 270'e satıyorlar (kurdan bağımsız dolar cinsinden diyorum). Araba isterse garajdan hiç çıkmamış olsun, 2. el alıyorsa bi insan bunu fiyatı %5 %10 azaltmak için değil, sıfırı alamadığı için yapıyordur. Zaten o kadar verebilen adam sıfır da alır, ama ilginç bir şekilde bu piyasa iş de yapıyor.Benim bizzat deneyimlediğim ikinci el mobilya ve beyaz eşyada da benzer durum var, kıyafet falan almadım hiç ama orası nispeten daha uygun oluyor diye düşünüyorum.
Benim fikrime göre, ikinci el araba, saat, beyaz eşya, mobilya, ya da benzer neredeyse her şey, sıfır kondisyonunda dahi olsa kesinlikle sıfıra yakın paralara satılmamalı. Bir saatin kutusu bir kere açıldığında, araba bir metre sürüldüğünde, eşya bir gün kullanıldığında bile sıfır niteliğini kaybetmiştir, sıfıra yakın fiyat biçilmemeli.
Bahsettiğim şey, bazı arkadaşların belirttiği gibi bir yeden ucuza alınıp başka yerden pahalıya satılması değil, bunu vurgulamak istiyorum tekrardan. Genel olarak ikinci el ürünlerin pahalı olmasından bahsediyorum. Tabi üretimi biten şeyler, sıra beklenen markalar veya limited edition ürünler için demiyorum bunları, bahsettiğim gibi birebir aynısını jomashop'ta gördüğüm ürün.