g繹rkemk » 27 Haz 2019, 10:34
neyse efendim acc覺k teknik bilgi saniyede bir t覺k ile harcad覺覺n覺z pil ile saniyede 8 -10 t覺k ile harcad覺覺n覺z pil aras覺nda b羹y羹k fark var. Bulovalar 2 senede bir pil deiimi istiyor. Duvar saatinde 2 y覺lda bir kalem pili 癟覺kar覺r takars覺n sorun yok ama iyi su ge癟irmezlii olan saatlerde contalar , su ge癟irmezlik testi filan maliyet art覺yor.
Bulova japonlar覺n elinde asl覺nda g羹ne enerjisi ile arjl覺 pil teknolojisine ge癟ip pil 繹mr羹n羹 uzatabilirler ancak o zamanda markan覺n sahibi olan citizen kendi eco drive modellerini baltalayaca覺 i癟in yapm覺yor.
g羹ne enerjisi ile sarj zay覺f ve yava bir sarj modeli 癟ok enerji harcayan bu mekanizma pili bitirirse bu sefer bu t羹r piller tam boald覺覺nda bir daha performans vermediinden daha da masrafl覺 bir pil deiimi olacakt覺r. Mesela vitrinde az g羹ne g繹ren bir saatte bu olursa sat覺c覺n覺n elinde pilini deitirmesi gereken bir saat ve arka kapa覺 filan cizerse satamayaca覺 bir saat olacak.
seikonun kinetic direct drive modelleri yani hareket ile otomatik saat rotoru benzeri bir sistemle pili arj eden modelleri bu i i癟in bi癟ilmi kaftan ancak seiko kendi direct drive serisini bu hareketle 癟繹pe atm覺 olur ve y羹ksek fiyata satt覺覺 spring drive modelinin alt覺n覺 oymu olaca覺ndan yanaaca覺n覺 zannetmiyorum.
su akar yolunu bulur diyorum