TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Markalar覺n Saat retim Miktarlar覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Markalar覺n Saat retim Miktarlar覺

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 00:41

IWC var bize yeter... Bosverelim Rolex gibi markalar覺. IWC gibi saat癟ilik tarihine 繹nderlik etmi y羹ce bir marka varken neden burada Rolex gibi basit bir markadan bahsedelim ki?

u IWC neler yapm覺 cant bize bir anlat覺rm覺s覺n? ok 繹nc羹 bir firma olduunu saat癟ilik tarihinin ak覺覺n覺 deitirdiini duydum :) uraya IWC ve saat sekt繹r羹ne getirdii yenilikler ile ilgili iki kelam yazsan da bizde bu bilgilerden sebeplensek :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Modern60 » 09 Haz 2010, 01:09

IWC nin 羹retim prensipleri sebebiyle y覺llard覺r 30-50000 aras覺nda sat覺 yapar. Bu IWC nin imaj覺n覺n zay覺f yada k繹t羹 olmas覺 demek deil bence clk. Ama Rolex bak覺m覺ndan y覺lda 800-1 milyon saat 羹retiyor olmas覺 tabii ki muhteem. Zaten Omega ve Rolex 襤svi癟re saat end羹strisinin devleri. Ama unutmamak laz覺m ki, Bienne, Geneve, Neuchatel, Le Locle ve bir ka癟 b繹lgede daha Rolex'e ait tam 10 fabrika bulunmakta. Ama IWC nin tek fabrikas覺 Schaffhausen'da ve 癟al覺an覺 癟ok deil. imdilerde 40 bin kadar 羹retmekte ve her y覺l gelecek iki y覺l覺n覺 siparielri teslim etmekle uramakta. Bir baka 繹rnek de Ulyyse Nardin. 2006 da 14000 adet 羹retirken gelecek ili y覺l覺 bal覺y覺d. Bu da 16000 saat ediyordu. Bu g羹n a癟t覺覺 La Chaux daki b羹y羹k fabrika ile y覺lda 16500 kapasiteye ulat覺. Bu say覺lar覺n sebepleri 羹retimler. Bir baka 繹rnek ise, Omega art覺k y覺lda sadece 100000 adet 羹retecek. Bu markay覺 daha 羹st seviyeye ta覺mak i癟in al覺nan bir 繹nlem sadece. Hepsi stratejik tutumlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 09:32

Modern60, burada yaz覺lanlar覺n b羹y羹k bir k覺sm覺 sadece at覺madan ibaret. Kimse Rolex'e, IWC'ye yada herhangi bir markaya k繹t羹 demez, dememeli de. Bu sadece iin saat sekt繹r羹 taraf覺nda ki Holiganl覺k k覺sm覺. K覺sacas覺, k覺zd覺rma ama癟l覺 satamalar. Yoksa her ekilde saat tarihine imza atm覺 irketlerden bahsediyoruz burada. Her ne kadar IWC'n覺n tarihte ki imzas覺 g繹r羹nemeyecek kadar k羹癟羹k olsada :D
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj Cant » 09 Haz 2010, 11:38

ciere uzand覺覺nda (big pilot) bakal覺m mundar diyebilecek misin? ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Mesaj Clk » 09 Haz 2010, 11:42

Almayaca覺m... Paraya yaz覺k o saate :) Bir 癟ok insan ile g繹r羹t羹m ve 癟ou ayn覺 eyi s繹yl羹yor. Baka bir saat ile deerlendireceim b羹tceyi... Dier bir neden ile benim kolumun saate olan uyumsuzluu!!!
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj Bond » 09 Haz 2010, 11:47

Clk'n覺n favori IWC modelleri i癟in bak覺n覺z :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=132&t=496 :)

Bencede Big Pilot almamal覺s覺n o konuya kat覺l覺yorum. Canta yak覺m覺 ama.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj Cant » 09 Haz 2010, 12:08

aleyhte 癟ok delil var can覺m :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Mesaj 2fast4u » 09 Haz 2010, 16:08

bu tartisma yumurta tavuk ekseninde doner durur.Atelye imalati ile fabrikasyon elbette sonuclari bakimindan ayni olmaz.Ama onemli olan su cok ureten az ureten kadar modellerinde etkili mi kaliteli mi .Anladigim kadariyla her iki markada fiyat kalite acisindan birbirine yakin.Bu acidan bakarsak rolex basarili bir firma.Peki iwc hedef kitlesi belirli bir kullanici olan sirket havasinda bir kac modeliyle yeni yeni kollarda kult tasarimlara imza atiyor .Belki bakarsiniz ileride oda bir kac yerde uretime baslar fakat rolex i bence her zaman ayri bir yere koymaliyiz artik o saatlerin en bilineni durumunda .Her turlu yuruyen para eden marka anlayan anlamayanin diline doladigi saatci.Bu acidan surekli gozumuze sokuldugunda insanoglu degisik markalara yonelip ona rakip olabilir.Basarabilir.Bugun lamborghini ferrari varsa alfa romeo ya borcluyuz . benimde alfam rolex tir :)))))))))))Lambo da traktorcuydu ama bugun suruye en gec katilan traktor aglatiyor yollari ....birde satis rakkamlari dusuk olmasa :)
Resim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Erg襤n, Majestic-12 [Bot] ve 220 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners