fsinan » 22 Şub 2013, 10:51
Otomatik chrono bir Tissot alacağıma örneğin Caliber S bir Tag Heuer Carrera alırım. Model bazında düşünmek lazım. Hatta fiyat farkı bence rahatsız edici olduğundan otomatik Carrera yerine Calibre S Carrera alırım. Asla değeceğini düşünmüyorum.
Ben otomatiği yüce bir noktaya koymuyorum, teknolojik gelişimin bir sonucudur. Küçümsemek yahut o da ne quartz işte demek manasız.
Neticede ETA da seri üretim 70 euro'ya 2824 mekanizma satıyor, aç ebay'de var. Yani Calibre 5 bir Tag Heuer Aquaracer ile Calibre S bir Tag Heuer Carrera arasında mekanizma maliyeti açısından da pek fark yok. Hatta Calibre S daha pahalı olabilir.
Saat dediğin otomatik olur meselesi ve Quartz teknolojilerini dışarıda bırakmaya çalışmak imaj olarak İsviçre saat firmalarının mecburen yapmak zorunda kaldığı birşeydi, yapmak zorunda idiler çünkü quartz teknolojisini bilmiyorlardı. Hapı yutmuşlardı resmen ve işi birikmiş sermaye ve pazarlama harikası yaratarak ve birçok firmayı da batırarak kurtardılar. Büyük gruplar haline gelmek zorunda kaldılar. Gelmeselerdi çok az firma ayakta kalırdı, hepsi hapı yutardı.
Daha dakik, daha dayanıklı, daha özellikli saatler için Quartz teknolojisine teşekkür etmek lazım. İyi ki var.
"Money has no owners, has spenders". -Omar