TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Hassas Otomatik Saati Hangisi?

Mesaj mlm » 19 Nis 2012, 22:05

Msturan değerler harika :champ:
Razz, harika bir anekdot, çok teşekkürler, zevkle okudum, bilgilendim üstad :champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 19 Nis 2012, 22:31

Benim LPI servisinden dönen saatin halini belki görmüşsündür Razz:
Resim
Uzmanlık alanı tanınmış saat ve aksesuar markalarının Türkiye dağıtımı olan LPI, son yıllarda gösterdiği başarılar sayesinde İsviçreli birçok saat üreticisinin tercih ettiği güvenilir ve yüksek performanslı iş ortağı konumuna gelmiştir. Blancpain, Glashütte, Maurice Lacroix, Tag Heuer ve Tissot LPI Türkiye nin güncel markalar portföyüdür.

Portföyünde Blancpain ve Glashütte olan bir dağıtım şirketinin servis kalitesine bakar mısınız? Satıcı ile olan diyaloğunu bu serviste çalışan adamlara(usta demeye dilim varmıyor) ibret almaları için okutmak gerek aslında. Artık emin olduğum bir şey var: Ülkemizde saatçi ve saat ustalarının ezici çoğunluğu maalesef saatlere bizim verdiğimiz değeri (hem koleksiyon, hem de saat sevgisi anlamında) vermiyor..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj msturan » 19 Nis 2012, 22:32

Teşekkürler mlm :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj Drago » 19 Nis 2012, 22:34

asymptote yazdı:Benim LPI servisinden dönen saatin halini belki görmüşsündür Razz:
Resim
Uzmanlık alanı tanınmış saat ve aksesuar markalarının Türkiye dağıtımı olan LPI, son yıllarda gösterdiği başarılar sayesinde İsviçreli birçok saat üreticisinin tercih ettiği güvenilir ve yüksek performanslı iş ortağı konumuna gelmiştir. Blancpain, Glashütte, Maurice Lacroix, Tag Heuer ve Tissot LPI Türkiye nin güncel markalar portföyüdür.

Portföyünde Blancpain ve Glashütte olan bir dağıtım şirketinin servis kalitesine bakar mısınız? Satıcı ile olan diyaloğunu bu serviste çalışan adamlara(usta demeye dilim varmıyor) ibret almaları için okutmak gerek aslında. Artık emin olduğum bir şey var: Ülkemizde saatçi ve saat ustalarının ezici çoğunluğu maalesef saatlere bizim verdiğimiz değeri (hem koleksiyon, hem de saat sevgisi anlamında) vermiyor..

Her şey para olmuş bu ülkede...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj mlm » 19 Nis 2012, 22:38

Zaten bu ülkede birşeyin tutkunu olmayagör..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj razz » 19 Nis 2012, 23:16

Drago, hsnmrycl, mlm: Teşekkürler :champ:
Eğer faydam dokunuyorsa ne mutlu..

asymptote: Servisten gelen saatinin durumunu beğenmemen normal zira en basitinden o izler orda yoktu ama artık var..

İşçilik çok farklı bir kavram ve malesef TR'de oldukça kötü durumda.. Sadece saat ile sınırlı değil ayrıca.. IT ürünlerine servis veren elemanların hali içler acısı.. Unibody bir MacBook'u iz bırakmadan açan Apple servis elemanını alnından öperim mesela.. Ama yok.. iPhone ekranı değiştirip arkada toz bırakmayan servis elemanı..? In your dreams..

Otomobil servisleri de berbat.. Örn.; İlk çıktığında Leon almıştım bir heves.. Sağ aynasının katlanmasında sorun vardı.. Yetkili servise götürdüm.. ErYa.. Usta(!) kapı trimlerini sökmek için direkt tornavidayla girdi.. Resmen adamın kolunu tutup ittim.. Kavga etmeme ramak kaldı.. Ama kapı kollarındaki kanırtma izlerinin oluşmasına engel olamadım.. Müdürün odasında alnımdaki terleri silerken ustayla göz göze geldim.. Adamın bana bakışı hakikatten görülmeye değer ve ifade aynen şöyle; " Biz hep öküzleri evin önündeki kaldırımda keseriz zaten.. Niye kızdın ki..? "
Yurt dışında kapı trimi sökmek için mavi renkli özel plastik aparatlar kullanılır.. Bu aletler trim parçalarının birbirine kilitlenen kısımlarını ayırmaya yetecek kadar sert ancak parçalar üzerinde iz bırakmayacak kadar yumuşaktır.. ve emin olun benim Leon'a tecavüz eden paslı tornavidadan daha pahalı da değildir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Hsnmrycl » 19 Nis 2012, 23:53

razz, skoda var bende de. gecen sene ön kapı camında sıkıntı oldu. servise götürdüm. ustalar sağolsun hallettiler.
kapı kilit yuvası kırık, iç kapı kolu menteşeler kırık, seyir esnasında kapı içinden ses geliyor, neredeyse her vida yuvasında upuzun tornavida izleri...
epey tartışmalar sonrasında (ki tartışılacak konu yok, her şey ortada) zararı telafi ettirdim.

gelelim saat konusuna;

sanırım bir rolex'im olsa ve servisten yaralı dönse ciddi anlamda sıkıntı çıkarırdım.
geçen gün vostoklardan birinin çarkı gevşemiş, onun sıkılması için ankarada bir ustaya götürdüm.
saati eline alan usta, epey küçümser bir bakış atıp dudağını büzdükten sonra "rus malı bu yaramaz" dedi.
"doğrudur" dedim. sıkıntıyı anlattım.
usta tezgahın arkasında saati açtı, vidayı sıktı, parayı aldı...
"bir de ayar yaptırmak istiyorum" dedim.
"ayar tutmaz" dedi, yapmadı.
oysaki evdeki diğer -yaklaşık 30 ve 40 yıllık- iki vostok haftalık 1 dakikadan daha az bir sapmayla çalışıyorlar.
neyse, eve gelince saati sahibine verdim. ben dikkat etmemiştim ama saatin arkası çizik içinde kalmış.
üzüldüm doğrusu. ama saate değil, ustanın tavrına...

bana "bu saat yaramaz" diyen ustanın önü sahte saatlerle doluydu: graham, rolex, panerai...
usta, epey övdü onları bana; sıkıntısız ve kalitelilermiş.
350 liraya satıyolarmış.
ne desek boş...

bu bir türkiye gerçeği sanırım.
hem de her sektörde.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Vector » 20 Nis 2012, 00:07

:)

Lafa gülerek başlıyorum çünkü başka bir çare yok. İşçilik konusuna saatlere gönül vermiş herkes çok dikkat edecektir. Ben de yılların maketçisiyim, saatlere ilgiliyim vs vs derken tabi işçilik konusunda çok obsesif bir yapım var.

Anlatmaya başlasak günler alır ama ülkemdeki işçilik olaylarını hiç beğenmiyorum sizler gibi. Bilgisayarından arabasına ve saatine kadar sevislerde önlerine gelenlere gavur malı gibi davranan "ustalar" kaynıyor.

Ayrıca üstteki mesajı okuyunca iyice rahatsız oldum. Küçümsemek nedir ya? Sen kimsin benim malımı küçümsüyorsun. Saatin değerini üzerindeki markası mı yansıtıyor yoksa içindeki anılar mı? En dandik F-91W bile kimilerine göre Rolex gibi saatlere eğişilmeyecek değerler taşıyabilir. Bu sebeple hiçbir kimsenin hiçbir malını küçümsememeli.

Yaramazmış, peh...
Kullanıcı avatarı
Vector

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners