Arnold & Son’ın Türkiye distribütörlüğü bildiğim kadarıyla Doğuş’a geçtiği için bence satış sonrası servis konusunda şüphe etmenize gerek yok
Arnold & Son’ın mekanizması ve finishingi gayet başarılı, bir AP / PP / ALS olmasa da kesinlikle çok çok iyi. Benim vazgeçmemin başlıca sebebi ikinci el değeriydi.
Daha önce başka bir konuda bahsetmiştim, 6 ay önce çok ciddi bir şekilde Audemars Piguet Millenary almayı düşünüyordum. Forum sağolsun beni iyi ki vazgeçirdi….çünkü açık mekanizma ve elips şekli çok ilgimi çekmesine rağmen 1-2 yıl sonra sıkılırsam ölü fiyatına satılacak bir saatti.
Arnold & Son ikilemim daha önce forumda açtığım Jaeger LeCoultre Duometre Quantieme Lunaire ile ilgili sorunsala benziyor. Müthiş bir saat, müthiş bir işçilik ve mekanizma ama $30,000ınızın aldığınız ertesi günü yarıya düşünecek olması düşündürüyor ve bu parayı veriyorsam daha “garanti”, daha bilinen bir model almalı mıyım diye düşündüm.
Ama şunu söylemeliyim. Ben zamanında bir anda gaza gelip aldığım saatlerden çok para kaybettim. O yüzden şu anda koleksiyonumu konsolide ediyorum ve bundan 20 yıl sonrada zevk alarak takacağım saatlere odaklanıyorum.
Şu anda mütavazi koleksiyonumun ana parçalarının kendimce “tamam” olması için 2 saat var, biri AP Jumbo 15202, biri de 2-3 yıl içerisinde almayı düşündüğüm Patek Philippe 5205 veya A. Lange & Sohne gibi rose gold, çok ince olmayan, kahverengi kayışlı bir model. Eğer bunlar koleksiyonumda olsaydı “zevk” için yöneleceğim markalardan biri kesinlikle Arnold & Son olurdu ve hatta skeleton saat ihtiyacını (ihtiyaç biraz abartılı oldu ama neyse

) TB88 ile doldururdum.
Naçizane düşüncem sizin dediğiniz evladiyelik saatler olmadan fantezi markalara yönelmemek…Benim için bu, koleksiyonumda Rolex / JLC / AP / PP / ALS gibi saatler olduktan sonra yapacağım bir şey.
Kısaca bugün bana biri $150,000 verse sıfırdan istediğim saatleri almak için, kesinlikle 1 tane A&S alırım, ama $75,000 verse, sıra A&S’e gelmez.
Louis Moinet mekanizması konusunda bilgim yok…ama outsourced mekanizma var outsourced mekanizma var…
Eğer ETA konuşuyorsak bu fiyattaki bir saat için bence kesinlikle hayır…
Ama mesela AP Royal Oak Chronolarda aslında “outsourced” olarak tanımlayabileceğimiz Swatch grubuna ait F.Piguet calibre kullanıyor Blancpain’lerde kullanılan ve bu rüştünü ispatlamış son derece başarılı bir mekanizma.