TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

baselworld 2019. tudor, rolex

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: baselworld 2019. tudor, rolex

Mesaj debra » 21 Mar 2019, 12:59

Bir ailede iki kardeş olur. Büyük çok çalışkandır, küçük de yaramazdır ve hep ona abisi gibi olması söylenir. Kardeş de saçmaladıkça saçmalar, halbuki bıraksalar o da şahsına münhasırdır. Tudor o sendromu yaşıyor gibi.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
debra

Mesaj ekdellal » 21 Mar 2019, 15:18

afl yazdı:
debra yazdı:Patek, rolex ve tudor koskocaman bir hayal kırıklığı. Hele tudor ne yapmış öyle

Katılıyor ve artırıyorum :champ: tüm Basel fiyasko. Zaten genel olarak son 5-6 yıldır bir horolojik kabızlık mevcuttu, bu yıl zirve oldu.
Basel fuarı aksesuar, yedek parçacılara hitap etmeye devam etsin.
Patek Rolex ve Tudor a gelirsek, Patek büyük balon, Tudor da zırvalamış ki son yıllarda düzgün yenilikler yapan nadir markalardandı. Rolex ise büyük hayal kırıklığı. Batman'ı jübileyle vermek alaya girer ki Rolex topiğinde batikanak ince ince dokundurmuş zaten.
Bir de yeni mekanizma var tabi. Eski mekanizmadan şikayeti olan duymadım. Yeni mekanizmalar ise patlamaya başladı bile ve hem yurtiçi hem yurtdışı bir kaç şey duydum bile. Rolex israrla en güçlü olduğu bu yanı (robust mechanisms) törpülüyor. Mühendisliğin ilk kuralı yerle yeksan oldu. " bozulmadıysa oynama"
Eskisinden kötü ama daha pahalı ve çirkin Rolex almak isterseniz buyrun sizi 5 yıllık bekleme listesine alalım :D Nereden tutsanız elinizde kalıyor. Histeri kriziyle bu saatleri beğendim zannedip listelere yazılanları hayretle izliyorum.
Bir zamanlar Nomos'u keşfedilmemiş hazine olarak görürdüm artık keşfedildi :D Son birkaç yıldır aynı şeyi Sinn ve Montblanc için tekrar ediyorum. Ve tabii ki değeri bilinmeyen ama fiyatının çok çok üstünde bir ürün sunan Longines.
Tabi daha üst segmentlerde de de buna benzer fiyaskolar ve hazineler var ama o başka topiğin konusu olsun.
[emoji108]

Sent from Mi 8 6/128 via Tapatalk
"Tırtılın kaderi kelebek olmak ve güzel ölmekdir"
Kullanıcı avatarı
ekdellal

Mesaj eyimen » 21 Mar 2019, 16:34

Caner1983 yazdı:Rolex dj 36 ların oyster bilezik ve kadran renk seçeneği olacak mı???( bir sorum da kalınlıkta incelme olmuş mu?)
Alacakmıyım artık ben bile inanmıyorum ama
Yeni 3235 mekanizması ile oyster bileZik mavi kadran seçeneğide olursa ciddi ciddi düşüneceğim
Resim

Bendeki yeni 39 Oyster'ın kadranı ile neredeyse aynı. Doğru yolu bulmuşlar diyeyim, çok dengeli bir kadran tasarımı bu :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Caner1983 » 21 Mar 2019, 16:54

eyimen yazdı:
Caner1983 yazdı:Rolex dj 36 ların oyster bilezik ve kadran renk seçeneği olacak mı???( bir sorum da kalınlıkta incelme olmuş mu?)
Alacakmıyım artık ben bile inanmıyorum ama
Yeni 3235 mekanizması ile oyster bileZik mavi kadran seçeneğide olursa ciddi ciddi düşüneceğim
Resim

Bendeki yeni 39 Oyster'ın kadranı ile neredeyse aynı. Doğru yolu bulmuşlar diyeyim, çok dengeli bir kadran tasarımı bu :champ:

Engin inş foto yanıltıyordur dj2 41 mm deki gibi index kol uyumsuzluğu yoktur???
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Caner1983 » 21 Mar 2019, 22:49

Resim
Para biriktirmeye başlıyorum gerekirse fazla nöbet tutacağım olay bu yeni mekanizma mavi kadran oyster bilezik :super: :super: :super:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj kiwi21 » 21 Mar 2019, 23:18

Caner1983 yazdı:Resim
Para biriktirmeye başlıyorum gerekirse fazla nöbet tutacağım olay bu yeni mekanizma mavi kadran oyster bilezik :super: :super: :super:

Harika :champ:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj eyimen » 22 Mar 2019, 01:39

Caner1983 yazdı:Resim

"gerekirse fazla nöbet tutacağım" :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj odeon » 24 Mar 2019, 20:58

Ezginin Gunlugu ulkemizde (eski Turkiye) nitelikli eserler ureten, ayni zamanda da icra eden bir topluluktu. Pek cogumuz tarafindan Kaptan Magara Adami olarak da taninan Nadir Gokturk, bu guzel sarkilara bestesiyle hayat verirdi.
Nereden geldik buraya... evet, Nadir Gokturk'un babasina ait besteledigi siir gibiydi bu Baselworld.

Yetismiyor sana sesim
Bekliyorum gelmiyorsun
Yillar gecti mevsim mevsim
Bekliyorum gelmiyorsun

Kisa giristen sonra modellere geri donersek:

- Milgauss'un gelmemesi tam bir hayalkirikligiydi. Yani bekledik, gelmedi.

- BLNR'nin Jubilee olmasi ve mekanizmanin guncellenmesi basit bir hareket. Bunu onemli gelisme olarak tanitmalari hata. GMT-Master II'lerde beyaz altin ve meteorite dial'i vasat, lacivert dial'i iyi buldugumu soylemem lazim, elbette ki buradaki en onemli nokta fiyat. Bence BLNR yeni mekanizmali, lacivert dial'li ve oyster olsaymis tam olurdu.

- Datejust 36'yi gecen sene biraz aralamislardi, yeni dial secenekleri eklenmis ve ozune donmus. Ozellikle Jubilee dial olani begendim. Bununla beraber, tam tur Jubilee olan bilezigin tokali bilezikle degismesi estetik acidan kayip. Bunu da not dusmek lazim.

- Fuarda cok az kisinin fark ettigi bir yildiz vardi ki bence fuarin gercek yildizi o idi: Day-Date 36
Rolex'in en ikonik saatine yeni mekanizma uygulanmis, dial'ler yenilenmis. Sahsen yellow gold, MoP dial olanina bayildim. Tabii fiyat noktasi onemli.

- Diger Rolex'lerden bahsetmeye gerek duymuyorum. Cunku biri (Datejust 31) icin Datejust 36 ile ilgi goruslerim benzer, diger ikisi icin de gorusum son derece olumsuz.

Patek'e deginmeyecegim. Baselworld'te alarmli saat cikartacaklarini duyan Thierry Stern'in esi bosanmaya karar vermis deniliyor. Kadin hakli.
Kullanıcı avatarı
odeon

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners