TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatten Karakter Analizi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatten Karakter Analizi

Mesaj kilimanjaro » 06 Şub 2015, 13:23

Helal sana Terasus ... çok iyi ders vermişsin vatandaşa ... gerçek bir saat olan casio yu da gururla taksın :champ:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Clk » 06 Şub 2015, 19:31

Terasus :thumbup: Gerci müdüre de helal olsun! Anlamis en azindan yanlisini :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj erdeminox » 06 Şub 2015, 19:57

Simdi merak ediyorum biz simdi cakma saat kullananlari elestirirken,orjinal saat kullanipta cakma ayakkabi kullananlar icin ayakkabi merailari ne der? :D :D :D
Kullanıcı avatarı
erdeminox

Mesaj Archimed » 07 Şub 2015, 16:25

Çakma olayı sadece saat için geçerli değil; bütün çakma ürünlere karşıyım. Forumdaki pek çok arkadaşın da benzer düşüncede olduğuna inanıyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj altıkırkbeş » 08 Şub 2015, 06:20

İlk saatim replika bir breitlingdi 5 sene once almıstım ama o zamanlar replika ne gercek ne bilmiyordum,saati uzun sure kullandım uzerinde marka olmasa da kullanırdım, sonra saatleri öğrenmeye başladım bu forumla beraber, replikaya da ilgim arttı,hep almak istedim ama sonra vazgeçtim gittim bir invicta aldım, hemen sıkıldım her gun replika saatlere bakmaya devam ettim, param vardı ama gittim parnis aldım gmt fonksiyonu için nefsimi köreltmek için ( ki parnislerle ya da bu tarz saatlerle replikaların bi farkı var mı sanmıyorum açıkcası çünkü forumda bir büyüğümün dediği gibi aynı fabrikada yapılıp birine panerai yazılıyor diğerine parnis). Sonra şunu farkettim replika saatlere bakmam benim nefsimi köreltiyodu internet üzerinde,sonra yenilerde bir tane orient aldım gerçekten çok güzel bir saat. Neden replikalara bakıyorum, çünkü o saatin orjinali beni cezbediyor fiyatı hariç,nefsimi köreltiyorum. Gidip hiç bir zaman da almam replika,ama fake insanlar fake saat takar mottosundan dolayı değil,onun orjinal olmadığını kendimiz biliyoruz ya çok derin bir vicdan azabı ve rahatsızlık verir,o kaliteyi hissedemedikten sonra bir anlamı yok, biri farkederse diye utanmamız var( ki bence en önemlisi bu).
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj zgnclskn » 08 Şub 2015, 12:21

Replika ile homage arasında bir fark olmalı ve var bence. Evet o tasarım beğenilmiştir nefis de köreltilebilir ama replikasını takarsam son paragraftaki hissiyatı yaşarım, homageını takarsam yaşamam. Çünkü kendimi de başka kimseyi de kandırmıyorumdur. Belki saat aynı yerden çıkıyor ve birinin üstüne panerai birinin üzerine parnis yazılıyor da olabilir ama bu iki durum bağlamsal olarak birbirinden farklıdır bence.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj altıkırkbeş » 09 Şub 2015, 12:29

Aynı hissiyatla ben de parnis takıyorum bir rolex homage olarak ve evet bi replikanın verdiği o hissiyatları vermez dogru,ama tartışmaya çok açık bir konu bu, mesela parnisi rolex homagei olarak tatmin için alırım ama steinhart davosayı rolex homagesi oldugu için değil o kalite hissini duymak için alırım , rolex homage oluşu ikinci sırada kalır benim için görsel olarak. Bence arada çok büyük farklar var çuvaldızı kendimize de batırmak lazım
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj manil » 09 Şub 2015, 15:52

fake saatlerin dışında bir de zenci işi tabir edilen, rahmetli mehmet ali birand'ın taktığı saatler aklıma geldi. bu türde saatler takan birisinden asık suratlı yönetici olması beklenebilir mi, pek zannetmiyorum.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners