mucadeleci yazdı:*mlm, *vincefb, *Drago, teşekkürler![]()
afiyet olsun, senin maviş de ayrı güzel *mlm ışıl ışıl maşallahsea urchin mi o ?
*vincefb, hobilerle ilgili konuşacak olursak, o hobi alanında bilgilerinin artması ve senin o alanda olgunlaşmanla birlikte zevklerin gelişmesi ve beğenilerin değişmesi beraberinde geliyor. lise yıllarımda çok yoğun Model uçaklarla ilgilendim 2 defaTürkiye şampiyonluğum 1 defa Türkiye 3. lüğüm aynı sene takım olarak yine şampiyonluğumuz var, o dönemlerde pylon racer uçakları hiç sevmezdim hep f3a akrobasi uçaklarını hayal ederdim ama bugün bir pylon racer hiç fena olmaz diyorum benim için f3a nın zarif tasarımlarına değişilemeyecek olsalarda çok müthiş uçaklar olduğunu yeni yeni kavramaya başladım ki aradan 15 sene geçmiş, saat merakıyla ilgili olarak bir örnek vermek gerekirse Seiko benim için 1 numaradadır eskiden Rolex i hiç hazzetmezdim hatta Seiko Premier bana yeni hediye edildiği dönemde kolumda çok yakın bir arkadaşım gördü kendisi Seiko da takar ama genellikle baba dan kalma bir merak olarak Rolex takar, bana dedi ki, canım saatin çok şıkmış bir kaç haftalığına değişelim, sen bunu tak diyerek bana Rolex DJ verdi, inan o dönemde benim gözümde bir değeri yoktu ben sadece çok sevdiğim bir ağabeyimi kırmamak adına bu teklifi kabul etmiştim. Şimdi olsa DJ lı günlerimin tadını çıkarırdım çünkü Rolex in sadece lüks bir obje değil, aynı zamanda bir horology değeri olduğunu yeni yeni öğrendim, bu gün bir Rolex GMT Master için yanıp tutuşuyorum (gel gelelim benim için yine de Seiko nun yerini tutmaz), mesela ROO benim için olmaması gereken bir tasarım ama AP nin yeri kalbimde bambaşka, hep isviçre Japon karşılaştırması gibi oldu ama citizen markasına da bir türlü ısınamadım, Casio yine kendi segmentinde 1 numara olduğu saatle üretebiliyor kaldı ki o saatlerde bana hitap etmiyor, biraz uzattım ama kendimi anlatmaya çalışıyorum, diyeceğim o ki bu işler zevk işi ve biraz da imkanla ilgili ama yinede imkandan ziyade %80 zevk bilgi ve kültür işi, bunlarda zamanla olgunlaşıyorlar.
Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check
Bu forumu gezen kullanıcılar: btozkan, MehmetParlak, tt59 ve 58 misafir
|