TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ebay Saat Alışverişim Hakkında Yardım Lütfen

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ebay Saat Alışverişim Hakkında Yardım Lütfen

Mesaj ufuk » 24 Şub 2011, 03:24

Konusu açılmışken ben de bir soru sorayım. Yurtdışından alıp posta yoluyla getirttiğimiz saatlerin bireysel ithalatı diğer ürünler gibi mi işliyor? Yani EU içinden gelenlerde %18, diğer ülkelerden gelenlerde %20 KDV/gümrük ödeyerek saati alabiliyor muyuz?
Saat mücevher muamelesi görebileceği için soruyorum.
Bir de kullanılmış bir saat gümrüğe takılırsa, çekme şansımız var mı?
Kullanıcı avatarı
ufuk

Mesaj masherano » 24 Şub 2011, 12:12

wintedrops arkadasım bende saat aldım ebayden bu aralar senin saat şu anda torbaya eklendi olarak gozukuyor.1 haftaya senin bulundugun ile yollanır eger gumrukte takılmazsa.benim torbaya eklendi yazısından itibaren 1 haftada elime geçti.

ufuk ben faturadaki ücretin %20 sini ödeyerek saati alabiliyoruz diye biliyorum.
Kullanıcı avatarı
masherano

Mesaj winterdrops » 24 Şub 2011, 22:59

tşk masherano hayırlı olsun saatin.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj winterdrops » 01 Mar 2011, 18:38

Evet arkadaşlar saat sağ sağlim geldi, herhangibir gümrük vergisi eklenmemiş. fotolu incelemeyi bilahere yazacağım. Saat gayet güzel bir saat. Şimdilik sadece bir submariner katili olduğunu söyleyebilirim :lol:
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Hamahiru » 22 Oca 2012, 23:58

Öncelikle merhaba;
forumu bayadır araştırıyorum, en uygun başlığın burası olacağını düşündüm sorumu sormak için, umarım yanılmamışımdır. Google üzerinden de araştırdım biraz ama ne kadar güncel bilgidir bilemedim, kafam karıştı doğrusu. Ben ebay üzerinden eski model kullanılmış saatler almak istiyorum ancak bu konuda bilgisizim. Acaba benim gibi bu işte yeni olan acemi insanlar için; rica etsem aşağıdaki soruları yanıtlayabilir misiniz?
1-Alışveriş için global.ebay mı yoksa ebay'ı mı kullanmalıyız?
2-Eski saatlerin gümrükten geçememe ihtimali var mı?
3-"Shipping free" yazan ürünlerde, ürün ederinin dışında hiç bir ücret ödemiyor muyuz?
4-Alışveriş limiti ne kadar? Bunu geçersek ne olur?

*Son olarak; sanırım "şu saat nasıl, alınır mı?" tarzındaki başlıkların kural dışı olduğunu okudum. Peki benim gibi acemiler sizlerin fikrini nasıl alacağız, bir yolu var mı acaba, ya da bu konuyla ilgili bir başlık? Nasıl bir yol izlemeliyiz?

Şimdiden sorularla sizleri yorduğum için affınıza sığınır, yardımcı olanlara da teşekkürlerimi sunarım. Umarım pişman olmamışsınızdır üyeliğimi kabul ettiğinize... :)

Saygılarımla...
Kullanıcı avatarı
Hamahiru

Mesaj drk » 23 Oca 2012, 00:07

1) Alışveriş için ebay.com'u kullanabilirsiniz.
2) ?
3) Shipping free de sadece kargo parası gönderici tarafından karşılanır. Eğer ürününüzün değeri 75euronun üzerindeyse kdv alınır.
4) Yukarıda belirttiğim gibi 75euronun üzerinde ürün bedelinin %18i kadar vergi ödemeniz gerekmekte. Alışverişinizde herhangi bir limit yok.

Bu tarz başlıkları açmak kuraldışı değil, sadece üyelerin birbirlerine daha iyi yadımcı olabilmeleri için aradığı saat hakkında olabildiğince çok bilgi vermeleri herkesin açısından kolaylık sağlayacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SeRxx » 23 Oca 2012, 00:11

eBay'la ilgili biraz tecrübem var sorulanıza cevap vermeye çalışayım...

1- Ben ebay.com'u tavsiye ederim global.ebay.com'u pek gözüm tutmadı...
2- Genelde kullanılmış ürünlerden gümrükten geçmiyor. Eğer gümrükte takılırsa vergisini ödeseniz bile alamazsınız.
3,4- Shipping Free yazanlarda eBay'a saat dışında bir ücret ödemiyorsunuz. Fakat aldığınız ürünün bedeli 75 Euro'yu geçerse gümrüğe takılır ve %18 ini ödeyip alırsınız.

Saat danışma konusu açarsınız, bütçenizi belirtirsiniz, nasıl ve ne özellikli bir saat istediğinizi yazarsınız ona göre öneriler gelir :thumbup:
Umarım yardımcı olabilmişimdir ;)
Kolay gelsin..

edit: Drk çok hızlısın :D
ama şu 2. kısımlarda bir çakışma oldu. Yanlış mı biliyorum acaba ?
En son SeRxx tarafından 23 Oca 2012, 00:13 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj drk » 23 Oca 2012, 00:12

Serxx, kullanılmış saatlerde nasıl bir sorun oluyor?
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners