@ezcomeezgo; Mükemmel bir saat
ROLEX DayDate 18K Diamond Bezel + Diamond Dial..

Saat bana ait değil.. Bugün ilk sahibinden satın alındı ve -çalışmasında herhangi bir problem olmamasına rağmen yaşı göz öününe alınarak- bakıma gönderildi..
Fotoğraftaki saat DayDate'in hesalite camdan safir cam'a ilk geçtiği sene olan 1979 yılına ait.. Satan kişinin söylediğine göre sadece özel günlerde takılmış ki saatin kondisyonu bunu doğrular nitelikte.. Altın olmasına rağmen President tip bileziğinde açma neredeyse yok gibi..

Kadran tamamen lekesiz, safir camın -kenarları dahil- en ufak bir hatası yok

, makinesinin kurma hissi gayet güzel, kasa ve bilezik hala orijinal Rolex polisajını taşıyor

, altın olmasına rağmen arka kapakta en ufak bir açma/kapama izi yok..

Tijdeki çok hafif boşluktan kaynaklanan ve kurma kolunu çevirdiğinizde farkettiğiniz eliptik hareket dışında benim gibi arıza

bir Rolex sever için bile saat muhteşem kondisyonda..
Genel olarak full ( kasa + bilezik ) sarı ve/veya rose altın Rolex'leri çok beğenirim.. Özellikle kontrast kadranlı ( modern Paul Newman diye tabir edilen ) altın Daytona'ya karşı ciddi bir zaafım vardır hatta.. Lakin pırlantalı saatler bana hep itici gelmiştir.. Hele kadranın yanında bezel de pırlantalı olursa şüphesiz No Go..! derim.. Ancak bu saati kolumda denediğimde yüzümde bir tebessüm belirmesine engel olamadım

Tarz olarak bana hitap etmese de saat için söyleyebileceğim tek bir olumsuz söz bulamıyorum.. Yeni sahibi de umarım kıymetini bilerek kullanır..
Rollie Rules..