Archimed » 05 Ara 2011, 15:23
Bana göre Honda, Opel, Volkswagen ve Audi her geçen gün daha güzel tasarımlı araçlar üretirken; Toyota'nın, Alfa Romeo'nun tasarımlarını başarısız buluyorum. Mercedes ve BMW'nin de tasarım konusunda iki arada bir derede olduğunu düşünüyorum. Yeni 3 serisi, 5 serisi ve X3'ün tasarımlarını beğenirken 1 serisi ve X1 serisi sanki imalat hatası gşbş geliyor. Teknik olarak pek çok aracı ceplerinden çıkartacağına inanıyorum, ama dediğim modellerin görüntüsünde bir oransızlık, bir iticilik gözüme çarpıyor. Keza makyajlanan C serisinin ön farları bir garip geliyor. Bence makyajsız hali daha güzeldi. Yeni E serisinin coupe versiyonu gözüme güzel görünürken, 4 kapılı sedan versiyonu 1991-1999 arasında üretilen S serisi gibi, sanki obez bir aracı çağrıştırıyor. S serisinin ön tarafını çok beğenirken sanki arka tarafı başka bir havadan çalıyor. Maalesef BMW yıllar önceki ilk seri 6 serisi ve 8 serisi güzelliğinde spor araç üretemiyor. 3 serisinin coupe'lerini başarılı buluyorum, ama takdir edersiniz ki 3 serisinin coupe versiyonunu 6 veya 8 serisi ile doğrudan karşılaştırmak hatalı sonuçlar verir. Keza Mercedes de 1970'leri başında ürettiği W116 kasalı 300 SEL 3,5 veya 6,3 gibi zamansız bir model yapmıyor. Yine eski 450 SLC araçların hava ve karizmasını yeni S serisi coupe'lerde göremiyorum, çünkü yeni S serisi coupe'ler zarif bir sportiflik yerine kaba bir estetik anlayışının ürünü gibi geliyor.
PS: Tamamen şahsi beğenim doğrultusunda yorum yaptım. Her tür karşı görüşe saygım vardır.