Evvvet, Seiko Velatura SRH006'ım da geldi. Bu Japon gerçekten çok yakışıklı!

3 yaşında olmasına rağmen böylesi temiz bir Seiko bulabildiğim için çok şanslıyım, serhat200'e (Serhat Bey'e) buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.
İsviçreli spor kronograf quartz Tissot, biri spor-diver diğeri spor&klasik olmak üzere 2 otomatik Japon'a dönüştü.

Bu bence harika bir anlaşma oldu.
Her şeye rağmen içimin cız ettiği iki şey var. Birisi her ne kadar quartz da olsa (mekanik tutkum bu derece güçlü olmasaydı eğer) Jacques Lemans'ın JL-5007 serisinden beyaz kadranlı olan modeli ("sedir" bu saate sahip zannedersem), bir de dün gece forumdaşın satışa çıkardığı Oris'ler... İnanılmaz fiyatlar, çok hoş saatler. Neyse nasip böyleymiş diyeceğiz artık.
Aslında bu mesajı atma amacım Orient'imin sapmasından bahsetmekti lakin bir anda dayanamayıp yukarıdakileri döktürdüm. Kusuruma bakmayın artık...

Asıl konuya gelirsek Orient'im 1 günde tam olarak 3 sn geri kaldı. Ben korkuyordum açıkçası bu değer 10 sn civarlarında oluşacak diye ancak korktuğum başıma gelmedi şükür.

Bir de tuhaf bir huyum var malesef: saat illa ki saniyesine kadar dünya saatiyle aynı olacak. Sırf bunun için Orient'imi mekaniği boşalsın diye neredeyse 2 gün boyunca takmadım.

Zor zamanlardı vesselam... Saat takmaya çok alışmışım, zira defalarca kolum boşken dahi yürürken, saat bileğime yerleşsin diye kolumu sallarken yakaladım kendimi haha

Bir yandan da iyi oldu takmadığım. Tam şarj ve tam boş durumları arasında bir tur atması, mekanizmanın daha verimli çalışması ve esnemesi açısından belki de iyi olmuştur diye düşündüm. Çok mu "atmasyon" oldu acaba?