TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient CEM65009D Kullanıcı İncelemesi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Orient CEM65009D Kullanıcı İncelemesi

Mesaj Bond » 21 Kas 2011, 15:55

İnceleme için teşekkürler Freedom. Yeni Ray modeli sanırım bu, mavi tonu güzelmiş dediğin gibi. :thumbup:

Eski kullandığın Tissot Veloci-T Chronograph bence daha şık ve kaliteli duruşa sahip bir marka / modeldi diyebilirim. Genelde daha üst marka / modellere yada Japon / Swiss geçilmek istenir ama sende tersine bir durum olmuş. Gerçi bu saat otomatik, o açıdan Tissot Veloci modelini kullanmaktan sıkılman sonrası bütçeye uygun güzel bir diver saat almışsın. Çelik bilezikli, 200m WR, yeni seri ürün, otomatik mekanizması ve elbette senin kullanım amacına daha uygun olması bence Tissot'a göre artıları. Kendi segmenti içerisinde başarılı bir model. İyi günlerde kullan :champ:

Resim Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj freedom36 » 21 Kas 2011, 19:47

İnşallah yarın Seiko Velatura Rose Gold (SRH006) geldiğinde kendi çapımda "şimdilik" saat setimi tamamlamış olacağım. Ve bana maliyeti, Tissot'nun sıfırını almama çok yakın bir fiyat mukabilinde gerçekleşecek. Böyle bir takımla KESİNLİKLE daha mutluyum. :D

Swiss Made saatim olur mu ileride, bilemem. Ancak bilhassa mekanizma menşei konusunda bir ısrarım yok. Örneğin Seiko'nun Spring Drive'ları inanılmaz hoş gözüküyor. Ama bir Longines, Laurice Macroix da o fiyat aralığında gayet cezbedici. Bunu söyleme sebebim, Allah nasip ederse bundan sonraki durağım öyle bir seviye olur, aksi takdirde kılımı kıpırdattığıma değeceğini düşünmüyorum. O yüzden "gönül mekanizması" nereye akıyorsa, biz de oraya... ;)

Sevdim ben bu işi!
Kullanıcı avatarı
freedom36

Mesaj freedom36 » 23 Kas 2011, 02:48

Evvvet, Seiko Velatura SRH006'ım da geldi. Bu Japon gerçekten çok yakışıklı! :D 3 yaşında olmasına rağmen böylesi temiz bir Seiko bulabildiğim için çok şanslıyım, serhat200'e (Serhat Bey'e) buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

İsviçreli spor kronograf quartz Tissot, biri spor-diver diğeri spor&klasik olmak üzere 2 otomatik Japon'a dönüştü. :thumbup: Bu bence harika bir anlaşma oldu.

Her şeye rağmen içimin cız ettiği iki şey var. Birisi her ne kadar quartz da olsa (mekanik tutkum bu derece güçlü olmasaydı eğer) Jacques Lemans'ın JL-5007 serisinden beyaz kadranlı olan modeli ("sedir" bu saate sahip zannedersem), bir de dün gece forumdaşın satışa çıkardığı Oris'ler... İnanılmaz fiyatlar, çok hoş saatler. Neyse nasip böyleymiş diyeceğiz artık. ;)

Aslında bu mesajı atma amacım Orient'imin sapmasından bahsetmekti lakin bir anda dayanamayıp yukarıdakileri döktürdüm. Kusuruma bakmayın artık... :lol: Asıl konuya gelirsek Orient'im 1 günde tam olarak 3 sn geri kaldı. Ben korkuyordum açıkçası bu değer 10 sn civarlarında oluşacak diye ancak korktuğum başıma gelmedi şükür. :) Bir de tuhaf bir huyum var malesef: saat illa ki saniyesine kadar dünya saatiyle aynı olacak. Sırf bunun için Orient'imi mekaniği boşalsın diye neredeyse 2 gün boyunca takmadım. :lol: Zor zamanlardı vesselam... Saat takmaya çok alışmışım, zira defalarca kolum boşken dahi yürürken, saat bileğime yerleşsin diye kolumu sallarken yakaladım kendimi haha :D Bir yandan da iyi oldu takmadığım. Tam şarj ve tam boş durumları arasında bir tur atması, mekanizmanın daha verimli çalışması ve esnemesi açısından belki de iyi olmuştur diye düşündüm. Çok mu "atmasyon" oldu acaba? 8-)
Kullanıcı avatarı
freedom36

Mesaj mlm » 23 Kas 2011, 09:08

Hayırlı olsun saatleriniz, iyi günlerde kullanın.. :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj msturan » 23 Kas 2011, 09:17

Saatiniz hayırlı olsun freedom36 :champ:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj drk » 23 Kas 2011, 22:42

İyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj serhat200 » 24 Kas 2011, 13:04

freedom36 yazdı:Evvvet, Seiko Velatura SRH006'ım da geldi. Bu Japon gerçekten çok yakışıklı! :D 3 yaşında olmasına rağmen böylesi temiz bir Seiko bulabildiğim için çok şanslıyım, serhat200'e (Serhat Bey'e) buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

Rica ederim dostum. İki saatinde hayırlı uğurlu olsun.
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj Magneto » 24 Ara 2011, 23:31

Bu saat bugün itibariyle kolumda . İsterseniz bu gece fotoları çekip bende yükleyebilirim. Yetkili arkadaş bana lumenin uzun süreli performans vermesi için gün/güneş ışığına muhakkak maruz kalmalı demişti ,florasan vs gibi kaynaklardan aldığı gücün uzun sürede yeterli olmayacağını belirtmişti sanırım haklı , evde ışıklar yanarken topladığı güç ancak 30 dk civarında yetebiliyor.

Resim

İlk değerlendirmem : kesinlikle bir f/p performans ürünü olduğunu söyleyebilirim . Biraz kalın ama Diver bir saati daha da inceltmek mümkün değil sanırım . Birkaç saattir takıyorum konfor açısından da bir problemi yok. Yalnız Kordondan bir baklayı çıkarttırmalıyım zira bol geliyor biraz :D , genel anlamda fiyat ve kalite ikilisini düşündüğümüzde bu fiyata bundan daha iyi bir saat almak mümkün değil diye düşünüyorum

F/p : *****
En son Magneto tarafından 24 Ara 2011, 23:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners