TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Sportura SRG005 P1 Kinetic Direct Drive 5D22

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Sportura SRG005P1 Kinetic Direct Drive 5D22

Mesaj Bond » 06 Haz 2011, 23:15

Mehmetba demek istediğimi yanlış anlamışsın. Söylediğin uzun power reserve süreleri zaten Kinetic Kalibre modelleri için geçerli ve çok güzel bir özellik. Direct drive sistemi ise farklı yani power reserve süresine etkisi yok daha önce açıklama yaptığım başka bir konudan bilgiyi buraya ekliyorum. Direct Drive sadece manuel olarak elle kurmaya imkan veriyor. Bu derecede bir reserve süresinde elle kurmanın çokta gerekli olmadığını düşünen bir çok kişi var, yukarda belirtmek istediğim bu idi. Kadranda kalan süreyi görmek açısından ve yerleşim olarak bence hoş duruyor.

Forumda önceki bir başlıkta yanlışlıkla Kinetic Teknlojisi yerine Kinetic Direct Drive Teknolojisi olarak yazılmış, onuda düzelttim bu vesile ile ;)

Bond yazdı:Öncelikle Direct Drive sistemini bir teknoloji olarak adlandırmak doğru olmaz. Direct Drive; Kinetic teknolojisi altında ayrılan bir çok fonksiyondan birisidir. Herkesin bildiği üzere tüm kinetic kalibrelerinde kullanıcının kol hareketleri ile sağlanan enerji elektrik enerjisine çevrilerek depolanır. Kinetic Direct Drive ise ek olarak kurma kolunun kullanılması ilede enerjiyi depolayabilir. Direct Drive sistemli saatlerdeki gösterge ile kullanıcı depolanan enerji seviyesini görmenin yanısıra, manuel olarak kurma kolunu kurarak hangi düzeyde enerji yüklediğinide o anda görebilir.

Resim Resim Resim
Direct Drive Gösterge örnekleri
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Seiko Sportura SRG005P1 Kinetic Direct Drive 5D22

Mesaj autotech » 07 Haz 2011, 07:58

Demek istediğinizi anladım Bond. Aynen katılıyorum. Bu konudaki lk mesajımı okuyun. Ben de elle kurulma özelliğini pek kullanmadığımdan, çünkü ihtiyaç olmadığından bahsetmiştim.

İyi forumlar...
Kullanıcı avatarı
autotech

Re: Seiko Sportura SRG005 P1 Kinetic Direct Drive 5D22

Mesaj autotech » 13 Tem 2011, 12:10

Tavsiyeleriniz üzerine metal kayışı bakla çıkarmadan, tokadaki ayar delikleriyle, biraz daha daralttım son durum bu oldu.

İyi forumlar...

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
autotech

Mesaj metomurti » 19 Tem 2011, 10:47

Merhabalar. Bu saatin aynısının deri kayışlısından ben de kullanıyorum. Size bir sorum olacaktı. Bendeki çalışma karakteristiği şu şekilde: Saat kolumdayken tam şarjda duruyor. Yani gösterge M+1 i gösteriyor. Biraz kenarda kaldımı M'e geliyor (1-2 saat hareketsiz kaldığı zaman). Bir gün takmayınca hemen M-1'e düşüyor. Sizin son fotoğrafta da M-1 'de duruyor. Acaba neden bir hafta boyunca M'de kalmıyor, onu merak ediyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. İyi günler.
Resim
Kullanıcı avatarı
metomurti

Mesaj kyha » 19 Tem 2011, 17:17

:champ: iyi günlerde kullanın çok hoş bir saat: :)
Kullanıcı avatarı
kyha

Mesaj autotech » 31 Tem 2011, 22:30

metomurti yazdı:Merhabalar. Bu saatin aynısının deri kayışlısından ben de kullanıyorum. Size bir sorum olacaktı. Bendeki çalışma karakteristiği şu şekilde: Saat kolumdayken tam şarjda duruyor. Yani gösterge M+1 i gösteriyor. Biraz kenarda kaldımı M'e geliyor (1-2 saat hareketsiz kaldığı zaman). Bir gün takmayınca hemen M-1'e düşüyor. Sizin son fotoğrafta da M-1 'de duruyor. Acaba neden bir hafta boyunca M'de kalmıyor, onu merak ediyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. İyi günler.
Resim

Saatim aynen sizin tarif ettiğiniz şekilde çalışıyor. Yukarıdaki fotoğrafı da zaten güne başlarken koluma takıp çekmiştim. Dediğiniz gibi önce M' ye, sonra da M-1'e düşüyor. Koldayken full. Bunun sebebini hiç merak etmedim ama ilk aldığımdan beri böyle. Yalnız pilinin bitmiş olduğu veya değişmesi gerektiği manasına gelmediğini kesin biliyorum. Çünkü saat üretim tarihinden 10 yıl sonra pil ömrünün %30 unu kaybedecek. Yani 30 gün değil de 20 gün dayanacak. Servisin ifadesi aynen bu. Benim saat 2009 üretimi. 10 seneye kadar kim öle kim kala :D Kısaca kafaya takmayın. Selamlar...
Kullanıcı avatarı
autotech

Mesaj autotech » 31 Tem 2011, 22:31

kyha yazdı::champ: iyi günlerde kullanın çok hoş bir saat: :)

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Tatildeydim. Konuyu geç cevapladım. Kusura bakmayın...
Kullanıcı avatarı
autotech

Mesaj autotech » 06 Kas 2011, 08:49

Arkadaşlar ben bu saatte şöyle bir özelliğin olduğunu fark ettim. Bilgisi olan arkadaşlara danışmak istiyorum. Saatin birkaç defa kendi kendine, yelkovanının saat yönünün tersine (geriye) doğru 1-2 dakika gittiğini gördüm. Yani sanki ileri gitmiş de onu düzeltiyormuş gibi.
Bu saatlerde böyle bir özellik var mı ? Mekanik saatler az da olsa sapma yapar. Bu saat sanki o sapmayı kendini geri alarak düzeltiyor veya tolere mi ediyor ? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Yukarıda eklediğim fotoğraflar silinmiş. Tekrar yenilerini ekledim. Herkese iyi bayramlar...

Bu da deri kayışlı olan modeli:
Resim
Kullanıcı avatarı
autotech

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners