Cevabınız icin tesekkurler ancak benim soylemek istedigim farklı birseydi. Simdi dusununki bir kisi var ve saat almayı dusunuyor ancak saatler hakkında tek bildigi koluna takıp begendigini almak...bilen birisi olarak ona ne onerirdiniz..
ornek vereyim, mesela markanın kendi mekanizmasını uretmesi tercih sebebi olmalı mıdır? isim olarak buyuk bir markadır ancak kronik olarak 5 sene kullanıldıktan sonra belirgin arızalar cıkarıyordur, alıcı kitleside 5 sene kullanmayıp 3 sene sonra baska bir modelle degistiriyordur dolayısıyla populer kultur olmus markalar almak mantıklı mıdır? pahalı olan en iyidir mantıgı dogru mudur yada ucretini hak etmesi icin bir saatte olması gereken nedir? buna benzer seeylerdir benim soylemek istedigim

ben malzeme muhendisiyim, acıkcası dekoratif olarak kaplanmıs bir saat alacagima sert manganezli celikten yapılmıs bir saat almayı yeglerim, ha bunu kim bilebilir iste sizin gibi ustatlar, yada benim gibi mesleki icaptan haberdar olanlar....cok genel olarak bir saat alırken, tabi butcesini goz onunde bulundurarak, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir diye sormak istiyorum.
bu forumda az cok sunu ogrendim...simdi swatch bir isvicre markasıdır. viyanada 65-80 euroya en iyi modellerinden albilrsin..baya d akullanırsın...longiness, tag heuer, FC isvicre saatleridir ancak longiness daha eski ve marka payı olan bir saatler uretir...orta sınıf arayanlar icin ideal markalardır..verdigin paraya degebilride degmeyebilride...zenith, rolex ve benzer sınıftakiler, bunları alan kesim premium olarak sayılabilri, saatten anlarlar (Malzeme-mekanizma-iscilik ucgenine hakimdirler) ancak upper premium isen daha cok para vermelisin ve koleksiyoner olmalısın.
umarım ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.