Aslında tam olarak istediğim model çelik bilezikli versiyondu ancak Seiko yine beni bilezik kalitesi konusunda hayal kırıklığına uğratmayı başardı.. Sonuç bu saat oldu..
Kısaca birkaç yorumda bulunayım;
(+)
-Kinetic kalibre..
-DayDate değil sadece date ve siyah zemin üzerine beyaz font.. ( en önemli tercih sebebi )
-Markanın uçuk dizaynları arasında klasik dalgıç konseptine en çok benzeyen modellerden biri..
-Kadran çok başarılı..
-Kolların ve imleçlerin dizaynı değişik ve hoş..
-Camın derinliği güzel..
-Bezel dizaynı ve kullanılan malzeme iyi..
-Kauçuk kayış müthiş komforlu..
-Fosfor yeterli ..
-Ayar tepesi ve güç rezervi indikasyon butonu uyumlu..
-WR200M..
(-)
-Kasanın satinajı(brush) berbat.. Saatin yanlarındaki satinaj resmen fake saat kalitesinde..
-Luglar Steroid mağduru.. ve -bu durumun mecburi sonucu- lug aralığı dar..
-Lugların dış uçlarında lüzumsuz delikler mevcut..
-Ayar tepe muhafazaları saatin bütünlüğüne pek de uymuyor ..
-Mineral cam..
-Bezelin dönüş klikleri çok yumuşak, en ufak temasta bezel hareket ediyor.. Alignment da bu boşluk hali yüzünden zor ve kısa süreli..
-Kalitesiz kutu..
MSRP 1046,00 TL. Ben indirimle daha uyguna aldım..
Genel olarak saatten memnunum..

Bir süredir yeni bir saat almıyordum ve içimdeki Eterna'ya ( Sinan'la olan dostluğumuza binayen

Gönül isterdi ki Seiko SKX007 serisinde bir Kinetic caliber, inner AR coated sapphire crystal, Super Jubilee ( SEL+SCL+Double FlipLock with spring release clasp ), white on black & date only wheel bir model yapsın ben de neyse parası vereyim alayım ama sağolsun Seiko yakında dizaynlarıyla bir sonraki Biyenal'e ana sponsor olacak gibi görünüyor..