TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Meslek Seçimi Yardım

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Meslek Seçimi Yardım

Mesaj Miriel » 01 Eki 2011, 20:41

Küçükken ticaret adına kırtasiyeden top alıyordum sonra iki arkadaşla anlaşıp pazarlama yaparak başka birine satıyordum :oops: onun dışında babanın mobilya mağazası var orada babamı yardım ediyorum fakat müşteri gelip dolaşıp dolaşıp almayınca çok sinir oluyorum ama bilgisayarın başında taksit alıyorum ayrıca kendim tasarlayıp yeni bir şey üretmek bana zevk verir fakat hayal hücum çok yüksek değil herkese yardımları için teşekkürler kusura bakmayın dershane okul derken geç cevap yazabiliyorum şimdilik bu kadar aklıma gelince daha yazarım erkese yardımları için teşekkürler kusura bakmayın dershane okul derken geç cevap yazabiliyorum şimdilik bu kadar aklıma gelince daha yazarım
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 01 Eki 2011, 21:15

Miriel buraya yaz tabi ama yazmak zorunda da değilsin, burada kendini tanımana yönelik sana yöneltilen sorular senin kendine sorman için. Yapman gereken şey içini gözlemlemek, ecnebilerin "introspect" dedikleri şeyi yapacaksın. Bir anlamda içinin röntgenini çekeceksin. Ben kimim, neyim? Yeteneklerim ve sınırlarım neler? Sürekli yapmaktan mutlu olacağım şeyler neler? Bunları kendi başına dürüstçe yanıtladığından şüphe duyuyorsan seni iyi tanıyan yakınlarına ve dostlarına aynı soruları sormayı deneyebilirsin. Mesela son soruyu kendim için yanıtlarsam eğer, çiftçi ruhluyum ve toprakla ilgili bir işi sürekli yapmaktan zevk alacağımı biliyorum. Meslek tercihi yaparken de bunun farkındaydım (saksıda iğde ağacı yetiştiriyordum o sıralar :D) ama gidip ziraat mühendisliği falan yazmadım, yada hiç lisans okumadan bahçıvan olarak çalışmayı da seçebilirdim ama bunu da tercih etmedim. Yani diyeceğim o ki kendini bileceksin ama ütopik de davranmayacaksın. Tüm değişkenleri, parametreleri göz önüne alıp öyle karar vereceksin. Yada tüm bu yazılıp çizilenleri unutacak, bu kadar kafa patlamam arkadaş deyip isyan edecek ve değerli meslektaşım mech16' nın tavsiyesine uyarak "tohtorluk" yazacaksın :D
Tercih senin..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 01 Eki 2011, 21:42

Miriel istediğin bölümlerden mezun olduktan sonra uçuk bir maaşla işe başlamak yok denecek kadar küçük bir ihtimal genelde herkes bu hayalle başlar üniversiteye.
Üniversite yıllarında çevremde çok samimi olduğum endüstri müh. makina müh. elektrik-elektronik müh. ve mimarlıktan olan arkadaşlarım vardı. Mezun olduktan sonra mimarlıktaki arkadaşım kpss yoluyla devlete atandı ve şu an devletten iyi bir maaş almakta ; arta kalan zamanlarda da çizim yaparık maaşını hemen hemen iki'ye katlamakta ve şu an yolun başında..
Diğer arkadaşlar bölümleri %100 ingilizce okumalarına rağmen 1000-1500 TL civarında çok zor şartlar altında çalışmakta
Sana tavsiyem sakın birilerinin gazıyla (ya bu bölümden mezun olursan 4 bin lirayla başlıyosun, 3. sınıftayken seni kapıyorlar gibi gazlarla) bölüm seçme. Mezunlarla konuş. Hele özel sektör gerektiren bir iş düşünüyorsan çok iyi bir karar vermelisin ülkemizin malesef şartları belli..
Seçeceğin bölümün devlet'te iş imkanı olmasına dikkat et..
Umarım istediğin başarıyı yakalarsın...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Miriel » 01 Eki 2011, 22:01

Ben de yanlış karar vermemek için ince eleyip sık dokuyorum tanıdığım bir ee ci var tip kazanamamış ondan sonra yanlış karar vermiş şu anda sevmiyor ama okumak zorunda ha bana sorarsan şu anda teknik direktör olmak isterim takımı antremana çıkaracağım onları yöneteceğim vs doktorluk ise 6 sene üni tus vs derken 40 dan sonra anca para kazanıyorsun ha amacım ilk maaşım 5 milyar olsun değil ama 40 sonra para kazanmak geç geliyor
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj sedir » 01 Eki 2011, 22:50

Miriel yazdı:Ben de yanlış karar vermemek için ince eleyip sık dokuyorum tanıdığım bir ee ci var tip kazanamamış ondan sonra yanlış karar vermiş şu anda sevmiyor ama okumak zorunda ha bana sorarsan şu anda teknik direktör olmak isterim takımı antremana çıkaracağım onları yöneteceğim vs doktorluk ise 6 sene üni tus vs derken 40 dan sonra anca para kazanıyorsun ha amacım ilk maaşım 5 milyar olsun değil ama 40 sonra para kazanmak geç geliyor

Son gönderisine bakınca Miriel'in hekim olmaması gerektiğini ve muhtemelen olamayacağını da söyleyebilirim. :(
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Archezia » 01 Eki 2011, 23:07

Bildiğim birşey var o da en azından Türkiye'de gideceği bölümün nasıl bir bölüm olduğunu bilerek, gerçekten o işi yapmak istediğini bilerek, o konuda yetenekli olduğunu bilerek meslek tercihi yapmak çok çok çok az kişiye nasip oluyor.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Miriel » 02 Eki 2011, 00:10

Sedir niye doktor olamam yardımlarınızı bekliyorum
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj drk » 02 Eki 2011, 00:15

Miriel, yazdıklarından şu aşamada sadece kazanmayı planladığın paraya odaklandığını düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum? Neden teknik direktör olmak istiyorsun?
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners