TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Meslek Seçimi Yardım

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Meslek Seçimi Yardım

Mesaj Miriel » 24 Eyl 2011, 18:45

Ben öyle 5-6 bin tl maaş ile başlayayım demedim :oops:

birde endütri için çakma mühendislik herşeyi görür hiç bir şey bilmez vs diyorlar siz ne dersiniz

Bilgisayar uçak elektronik ve haberleşme için ne düşünüyorsunuz
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 24 Eyl 2011, 20:05

Havacılık ve Uzay, Haberleşme, Enerji, Bilişim bunlar mezunlarını ileride mahcup etmeyecek bölümler.. Meslek seçimine çok da takılma. Asla yapmak istemeyeceklerini bir kere ele, kalanlar arasında o piti piti bile yapabilirsin. İş sende bitiyor. Beklentilerin çok büyük olursa ileride yaşayabileceğin muhtemel hayal kırıklıkları da aynı oranda büyük olur. Bu yüzden forumdaki abiler :D seni gerçekle yüzleştirecek eleştirilerde bulunmuşlar, eleştirilere kulak ver ama hevesini kaçırma. Giriş sınavı ilk aşama ama önemli bir aşama. Bunu hallet sonra daha çok sınava ve sınamaya tabi tutulacaksın..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 24 Eyl 2011, 20:57

Teşekkürler

Tavsiyeleri bekliyorum
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj drk » 24 Eyl 2011, 21:10

Endüstri, bilgisayar, elektronik, uçak, uzay, çevre, inşaat, kaldırım farketmez. Hepsinde az kazanan da var çok kazanan da. Hepsinde iş bulan da var, aç gezen de var. Önemli olan senin işi ne kadar istediğin, sevdiğin, çabaladığın ve eğer çok yüksekleri hedefliyorsan tanıdıkların, bağlantıların. Çok kazanıyor diye sevmediğin bir mesleği seçersen hem sen o mesleğin kazanamayanlarından olursun hemde en önemlisi mutsuz bir hayatın olur. Önceliklerini ve hedeflerini belirle, buna göre bu aşamayı geç. Aşama diyorum çünkü üniversiteye girince şimdi sana çok zor gelen o sınavın ne kadar basit olduğunu anlayacaksın. Üniversite bitince, keşke biraz daha okusaydım diyeceksin, bu iş böyle sürüp gidecek. Ama sen eğer yaptığın işten zevk alıyorsan, seni tatmin ediyorsa ve o işi de layıkıyla yapacak kapasite ve becerin varsa o zaman zorluklara farklı bir gözle bakacaksın, zorluklar sana duvar değil, küçük tümsekler gibi görünecek ve diğerlerinden farklı olacaksın. İşte bu noktada zaten kazanıyor ve işinden mutlu biri haline dönüşeceksin. Kısaca önceliklerin ve beklentilerin neler?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 24 Eyl 2011, 21:12

Sordugun soruya cevaben ben sana kendimden örnek vereyim. Ben makine mühendisiyim. Genel Makine olarak gecen konstrüksyon agirlikli dersler gördük. Mak-El dedigimiz makine elemanlari derslerinde tabiri caiz ise anamizi aglattilar, Dinamik / Statik derken köprüler kurduk, sorulan bir soru verilen sartlarda belli bir konstrüksyona sahip köprünün kac seritli oldugu idi. Cikan cevaplar icerisinde -3, 1997 gibi abuk sabuk rakamlarda vardi. Motor dersinin ilk vizesine 256 sayfadan sorumlu olarak girdik ki bu derste kullanilan formullerden sadece bir tanesini kopya kagidina yazayim desen avrupa haritasi kadar bir kopya kagidin olur... Fizik 2 sinavinin finalini 800 kisi yaptik (düsün kac kisi alttan aliyor) v.s. v.s.

O dönemde dersler ile formüller ile savastik, kazandik, meksika mafyasinin destegi ile de diplomayi aldik :D Okul bittiginde ilk aklima gelen sey su oldu. Iyi de ben okuduklarimizin, gördüklerimizin hicbirini hatirlamiyorum :D Olmasi gereken de bu zaten. Sana üniversitede verilen egitim var olan methodlari kullanma yetini, becerini gelistirmek üzerine kurulmustur.

Sonuc mu!! Yukari da en az 10 kez yazilmis oldugu gibi ne okursan oku olay sende bitiyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 24 Eyl 2011, 21:22

Clk aynen benim yaşadıklarımı yaşamışsın, yüzüme ayna tutmuş gibi oldun :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 24 Eyl 2011, 21:35

Konuyu tamamlayici bir görsel olsun :D Özellikle 1:40 ile baslayan yorum cok önemli :lol:

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Miriel » 24 Eyl 2011, 22:12

Herkese teşekkürler aslında çoğu kişinin sorunu bu sınavda iyi bir puan yapıyor sonra kendini tanımadan popüler olan yada çevresinin istediği bir mesleği seçiyor ama ben kendimi nasıl tanıyacağım nelere yeteneğim var ne gibi işler yapabilirim biraz değişik bir soru fakat gerçekten bir çok kişinin asıl sorunu bu
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners