TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sedir'in Saatleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj sedir » 05 Eyl 2011, 13:15

Teşekkürler 2fast4u ve msturan. Tanıtım biraz daha sürecek ;)
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3232
Yaş: 62
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj sedir » 05 Eyl 2011, 14:13

Arkadaşlar, bu saat hepinizin de bildiği gibi malum markanın meşhur modelinin :lol: bir aşırı benzeri.
Çap, kadran ve bezel tasarımı, hatta kadrandaki dört satır şeklinde dizilen Automatic Professional 660ft-200M Water Resistant yazısı bile o markanın kadranındaki yazılara fazlasıyla gönderme yapıyor. Yine akrep ve yelkovan, indeksler, hatta tepegöz şeklindeki tarih büyüteci hep alıntı. Saat altı hizasındaki küçücük Japan Movt yazısı da sanki Swiss Made yazıyor izlenimi veriyor diye eleştirebiliriz.

Resim

Ancak kadranda saniye kolunun merkezden geri uzanan kısmında bulunan amblem ve kasanın tepenin tam karşısında yani saat 9 hizasında kasaya kazınmış kocaman INVICTA yazısı ile markanın gizlenmediğini de söylemek gerekir.

Resim

Kasanın genelde parlak çelikten yapıldığını, boynuzlar üzerindeki kısmın ise mat olduğunu söyleyebiliriz. Bezel oldukça parlak ve en azından şimdilik çok güzel görünüyor. Bilezik de üç parçalı eklemeler şeklinde tasarlanmış ve orta parça parlak, yan parçalar mat olarak tasarlanmış, Parçlar solid ve fiyatına göre kaliteli görünüyor. Kilit mekanizması standart üç katlı parçalı ve bir de güvenlik kilidi mevcut. Yine kilit mekanizması üzerinde markanın kazınmış olarak amblemle birlikte ismi mevcut.

Saatin arka yüzüne baktığımızda artık aşırı derecede ilham aldığı saat ile bir benzerliği kalmıyor. Arka kapak cam ve vidalı olarak tasarlanmış ve içeride Miyota mekanizmanın sade, mütevazı makinesi salınıyor.

Resim

Bu da saatin bilekte duruşu. Bu saat kullandığım en ağır saat oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 168 gram ağırlığı ile kolda hissediliyor. Ancak fotoğrafta da görüldüğü gibi çap ve boynuz tasarımıyla bir rahatsızlık oluşturmadığını söylemek gerekir.

Saat ilk günlerde alışık olmadığım kadar günde 5 dk kadar :( geri kalıyordu. Bu nedenle onuncu gününde sevgili bengisaat arkadaşımıza ziyarete gitti, ayar sonrası günlük sapması 20-25 saniye kadar ancak tam ölçemedim.
Bir gün tüm saatlerin sapmalarını, rezervlerini topluca ölçmeye çalışacağım. O zaman buradan sizlere de aktarırım.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3232
Yaş: 62
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj Emre » 05 Eyl 2011, 14:17

Guzel gunlerde kullanin sedir. Fiyat/Performans olarak memnun kalacaginiz bi saat bence. Bir de bunlarin Titanyum olanlari vardi sanirim (emin degilim), agirlik sorununu Al/Sat ile cozebilirsiniz :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor
 
Mesajlar: 2501
Kayıt: 28 Kas 2010, 10:20
Konum: Ankara

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj sedir » 05 Eyl 2011, 14:23

Sağol emre08.
Fotoğrafta görüldüğü gibi derken ilgili fotoğrafları eklemeyi unutmuşum.
Ağırlık şu anda önemli bir sorun oluşturmuyor. Al-sat işlemi de hiç tarzım değil :D

Resim

Resim

Uploaded with ImageShack.us
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3232
Yaş: 62
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj herofb » 05 Eyl 2011, 14:43

malum marka derken biraz daha ipucu verseniz :)

şaka bir yana fiyatına göre oldukça başarılı duruyor , güle güle kullanınız
Kullanıcı avatarı
herofb
 
Mesajlar: 9376
Yaş: 44
Kayıt: 11 Nis 2010, 16:12

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj sedir » 05 Eyl 2011, 14:53

Forumun arama motorunu kullanınca en çok çıkan kelimeler vardı... hatırlarsınız. Orada o markanın birinciliğine ilavede bulunmamak için yazmıyorum :lol:
Şaka bir yana Rolex Submariner, sanırım markanın en popüler belki de en çok satılan modeli olsa gerek. Bu konuda genel kanaat çok iyi yerleşmiş ve pek de değişime uğrayacak gibi değil. Ancak fiyat konusu ikinci planda kalın diyenlerden olmadığım için Rolex'i en azından şimdilik (ki bu durum oldukça uzun sürer sanırım) alım hedeflerim arasına sokmuyor. Submariner'i o kadar çok taklit eden oldu ve oluyor ki artık bu model denizaltında kullanılacak saatlerin bir prototipi gibi kabul görüyor diye düşünüyorum. Nitekim cam kapak, farklı saniye kolu ve kasada kazınmış marka gibi ayrıntıları ile Invicta'nın taklit konusunda beraat edebileceği kanaatindeyim.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3232
Yaş: 62
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj Archezia » 05 Eyl 2011, 15:47

Çok çok güzel bir tercih yapmışsınız Sedir hocam tebrikler, güzel günlerde kullanın. :) Saat Sub benzeri büyük oranda ama köşeli bezelde Omega tarzı. Ortası polished kenarları brushed bilezik de çok güzel durmuş. Ben bayıldım sadece fiyatına göre de değil, 300-400$ olsa yine çok beğenirdim. Bu arada masa da hoşuma gitti :) :)
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia
 
Mesajlar: 1609
Kayıt: 20 Haz 2010, 22:41

Re: Sedir'in Saatleri

Mesaj sedir » 05 Eyl 2011, 16:07

Sağol Archezia.
Aynı saatin kenarı "coin bezel" olarak adlandırılan ince tırtıklı bezele sahip bir modeli ve quartz seçeneği de mevcut.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir
 
Mesajlar: 3232
Yaş: 62
Kayıt: 07 Nis 2010, 21:03

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: delay, Mtn ve 292 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners