Bende aynı saate sahibim ve ayrıca bir inceleme konusu açmak istemedim ama saatimin hikayesine ve sevgili *serxx in değinmediği 1-2 konuya değineceğim ve biraz fotoğraf ekleyerek forumumuz daki zenginliğe elimden geldiği nisbette katkıda bulunmaya çalışacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim bu saat benim en sevdiğim saatlerimden birisi zira bunu bana Ablam 25. doğum günü hediyesi olarak almıştı. Benim işlerimin son derece kötü olduğu bir dönemde çok sevdiğim Seiko Age Of Discover serisi saatim çalınmıştı, pek tabi saat arayışına başlamıştım ve bu saati çok beğenmeme rağmen alamamıştım, Ablamı ziyarete İzmir den Ankaraya gitmiştim, 15 Nisan 2006 günüydü, Tunalıda gezerken Viva saatin vitrininde bu saate ve ablamın beğendiklerine bakıyorduk ki içeri girdik saatin fiyatı 1565 TL. idi fakat satıcı arkadaş 1000TL yi bize 12 ye bölünce ablam saati bana doğum günü hediyesi olarak aldı ve -saatin çalındığında doğum gününde sana saat almaya karar vermiştim seninde sevdiğin bir saat olması iyi oldu. dedi... O gün bugündür (yaklaşık 6 senedir) aynı sevgi ve heyecanla bu saati kullanıyorum.
Özelliklerine gelince, Saat 2005 yılının 9. ayında üretilmiş,yukarıda *serxx in yazdıklarına ek olarak, fotoğraflarda da görüldüğü üzere saat 6 yönünde Ayları gösteren şık bir gösterge var, onun hemen sağ üzerinde ise 24 saatlik sadece akrep den oluşan küçük bir saat var ki bu ikisi saati çok şık kılıyor bence. Yanlış bilmiyorsam 18. yüzyıla kadar saatlerde yelkovan kolu yoktu ve bu tarihlerden sonra yelkovan kolu saatlere eklenmiş. Birde saat 9 yönünde Leap Year (LY) göstergesi var, buda Şubatın 29 çekeceği yılın ne kadar sonrasında olduğumuzu, +1, +2, +3, yazarak yada bu sene olduğu gibi LY yazarak Leap Year da olduğumuzu gösteriyor ki; buda perpetual calendar esprisini öne çıkaran hoş bir gösterge. *serxx in aksine saatin Auto Relay özelliğinden dolayı yelkovanın uzun uzun dönmesi görsel olarak benim çok hoşuma gidiyor, her seferinde doğru saati göstermesi heyecanla beklediğime değen bir sonuç oluyor benim için

Tasarımına gelince Altın ve Çelik renginin bir arada olmasını çok beğeniyorum bu renk kombinasyonu saati takım elbise yada kot v.s. gibi spor kıyafetlerle de giyilebilmesini sağlıyor. Bu saat bir çok ortamda çok kahrımı çekti, bir diver olmasa da 8-10 metre derinliklerden birlikte kum çıkardığımız dahi olmuştur

Benden "SNP004P 7D48 0AA0 Seiko Premier Kinetic Perpetual Calendar Auto Relay" için şimdilik bu kadar aşağıda da fotoğraflar var. Fotoğrafların 2 noktasında aklıma *Thevenin geldi birisi Seiko değiştirmiyor kutuyu söylettiriyor kötüyü

diğeri de Deri ceket üzerinde fotoğraf çekerken fotoğrafların Steinhart "Manfred Handerer" terk olma durumu

Sevgi ve Saygılarımla beğeninize sunar, hata ettiysem affınıza sığınırım...

Tüm evrakları v.s. ilk günkü hevesle "Watch Winder" sız gardrobumda

edit: imla
Zamana and olsun ki.....