TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Magrette Moana Pasific Diver: Forumda Yeni Zellanda Esintisi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Magrette Moana Pasific Diver: Forumda Yeni Zellanda Esin

Mesaj herofb » 15 Tem 2011, 07:19

tekrar hayırlı olsun inceleme de saate yakışır şekilde süper olmuş
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Thevenin » 16 Tem 2011, 00:20

Tebrikler, hayirli olsun :thumbup:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj burak1978 » 16 Tem 2011, 00:40

Herkese tesekkur ederim.

Bond, evet simdi hatirladim. Magrette'nin sitesinde gormustum. Ayrica katilim konusundaki yorumuna da diyecegim yok. Dogru soze ne denir. Hergun takip ettigim foruma sanirim daha aktif katilmayi ihmal ediyorum :?
Kullanıcı avatarı
burak1978

Mesaj tachyon » 16 Tem 2011, 11:58

Saatin tasarımına diyecek yok gerçekten harika, :thumbup: hayırlı olsun.
Ancak...
Ne yazıkki tasarım her şey demek değil. Nasıl ki piyasada armani, gucci, tommy gibi güzel tasarımlı fakat modacı ürünü olan saatler genel itibarla saatten anlayanlar tarafından pek hoş karşılanmıyorsa 550 $ gibi ciddi bir rakama mal olmuş miyota mekanizmalı saatte benim gözümde pek hoş değil. Aslında miyota,orient,seiko hepsi japon ve hepsi aynı segment makineler ve belli fiyat aralıkları var...

Şubat ayında markafoni kampanyasından mağazalarda 350 tl civarında satılan şu saati http://www.saatinadresi.com/Momentus-MC114C-01AC-15886-urun.html 150 tl'ye 6 taksitle aldım. Saatin gerçek hali resimdeki görüntüsünden çok daha güzel. Saatte yanlış hatırlamıyorsam miyota 8215 mekanizma http://xcen3.com/watch/citizen-promaster/Miyota8215.jpg vardı. Saatten genel itabarla çok memnundum günlük sapması +12 sn civarıydı. Ancak daha önce kullandığımdan biliyorum eta makinalarda olmayan rahatsız edici bir rotor sesi var. Bu sebeble saati çok beğenen kardeşime verdim. Şunu söylemek istiyorum. İyi bir saate sahip olmak tasarımı güzel bir saate sahip olmak değildir. Yinede Miyota mekanizmalarda bulunan bana göre çok rahatsız edici rotor sesi sizin umurunuzda değilse saatten memnun kalacağınızı düşünüyorum. Güzel zamanlarınınızı göstersin.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj herofb » 16 Tem 2011, 12:35

tachyon yazdı:Saatin tasarımına diyecek yok gerçekten harika, :thumbup: hayırlı olsun.
Ancak...
Ne yazıkki tasarım her şey demek değil. Nasıl ki piyasada armani, gucci, tommy gibi güzel tasarımlı fakat modacı ürünü olan saatler genel itibarla saatten anlayanlar tarafından pek hoş karşılanmıyorsa 550 $ gibi ciddi bir rakama mal olmuş miyota mekanizmalı saatte benim gözümde pek hoş değil. Aslında miyota,orient,seiko hepsi japon ve hepsi aynı segment makineler ve belli fiyat aralıkları var...

Şubat ayında markafoni kampanyasından mağazalarda 350 tl civarında satılan şu saati http://www.saatinadresi.com/Momentus-MC114C-01AC-15886-urun.html 150 tl'ye 6 taksitle aldım. Saatin gerçek hali resimdeki görüntüsünden çok daha güzel. Saatte yanlış hatırlamıyorsam miyota 8215 mekanizma http://xcen3.com/watch/citizen-promaster/Miyota8215.jpg vardı. Saatten genel itabarla çok memnundum günlük sapması +12 sn civarıydı. Ancak daha önce kullandığımdan biliyorum eta makinalarda olmayan rahatsız edici bir rotor sesi var. Bu sebeble saati çok beğenen kardeşime verdim. Şunu söylemek istiyorum. İyi bir saate sahip olmak tasarımı güzel bir saate sahip olmak değildir. Yinede Miyota mekanizmalarda bulunan bana göre çok rahatsız edici rotor sesi sizin umurunuzda değilse saatten memnun kalacağınızı düşünüyorum. Güzel zamanlarınınızı göstersin.

Bravo hiçbiriminizin anlamadığı bir konuya parmak basmissiniz
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Archezia » 16 Tem 2011, 13:12

Ben bu saatte o bahsettiğiniz rotor sesinin çok duyulacağını sanmıyorum. 500M ve çelik arka kapak buna pek izin vermeyecektir. Mekanizması da ETA değil ama 2 günde bozulan çin çakmalarından da değil. Belli bir kalitesi olan bir mekanizma. Sanki saatin içindeki mekanizma çin çakmalarından, kasası kadranı yine adi moda markalarındakilerden bir saatmiş gibi tasarım herşey değildir diyip durmuşsunuz. Ayrıca moda markalarındaki tasarım genellikle "büyüklük" ve "dikkat çekme" üzerine kurulu olduğu için tepki topluyor burada. Oysa bu saat kolda son derece şık duran bir model. Kalitesinin de yine o moda saatlerinden yüksek olduğu aşikar. Ben Burak arkadaşımızı kutluyorum. Çoğumuzun cesaret edemediğini yapıp böyle farklı ve güzel bir marka tercih etmiş, çok da güzel yapmış bence. İçinde ETA mekanizmayla İsviçre markalarının 2000 TL fiyata satacağı bir saat bu belki de...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj MickeyMouse » 16 Tem 2011, 13:35

burak1978 bu marka ilgimi çekiyordu, bu inceleme ile daha yakından tanıma fırsatı buldum. Güle güle kullanın. Yukarıda momentus karşılaştırması benim gözümde acayip mantıksız, bu saati momentusla karşılaştırmak magretteye saygısızlık olmuş, momentus hepsinden öte çok basit duruyor, 150 lira çok derim o linkteki saate. Özellikler ve paket içeriğinde dağlar kadar fark var. Herkesin düşüncesi aynı olacak diye birşey yok tabi burası forum, momentusta sizin güzel zamanlarınızı göstersin.

Resim
Kullanıcı avatarı
MickeyMouse

Mesaj razz » 16 Tem 2011, 18:17

tachyon yazdı:Saatin tasarımına diyecek yok gerçekten harika, :thumbup: hayırlı olsun.
Ancak...

@tachyon; Öncelikle iyi bir saate sahip olmak rotoru dönerken sessiz olan bir saate sahip olmak değildir..
Yeni Zellanda'dan kapı teslimi 550,00 USD'ye mal olmuş, butik bir markanın limitli üretimi olan ve aynı zamanda üretildiği ülkenin otantik özelliklerinden de izler taşıyan bir saatin değerlendirilmesinde dikkate alınacak parametre içindeki kalibrenin 100,00 USD'lık bir Momentus'ta kullanılmış olması hiç değildir..

Dünyada pek çok marka kendi dizaynları olmayan kalibreleri kullanarak saat üretir ve bu aslında saatin birim fiyatı açısından çoğu zaman alıcı lehine bir durumdur.. Aynı tabanda çalışan fakat içerdiği işçilik ve detay itibarıyle farklı sınıf ve fiyatlarla pazarlanan pek çok İsviçre ve Asya menşeili kalibre mevcuttur ve bu zengin ürün gamı içerisinden üretici kendisine en uygun olanı seçmek ve kullanmakta serbesttir..

Bugün 1500,00 CHF değerinde Hamilton marka bir saatin içinde yer alan Valjoux 7750, 8000,00 CHF etikete sahip bir IWC içinde de kendisine yer bulabilir.. Üstelik bahsi geçen her iki saatin de rotoru en ufak harekete adeta bir rulet masası gibi tepki verir.. ;) Şimdi biz IWC'ye fazla para verdiğimizi mi düşünmeliyiz yoksa dönerken ses yapan rotorundan ötürü her iki saatin de aslında iyi saatler olmadığını mı..?

Dubois Depraz modüler kronografları ( ETA ) son derece sessiz ve ince mekaniklerdir.. Bu nedenle çalışma alanı zayıf kasalarda çok tercih edilirler.. Valjoux 7750'nin yanında o kadar sessiz ve titreşimsizdirler ki çalışmadığını bile düşünebilirsiniz.. Bu onları Valjoux 7750'den daha mı iyi yapar..? Diyelim ki evet.. Peki.. Rolex Daytona'nın içinde yer alan Calibre 4030'un rotoru Dubois Depraz'a göre daha gürültülü döner.. Üstelik daha da sesli çalışır.. Bu durumda 6000,00 CHF'lik TAG Heuer Monza 18240,00 CHF'lik Rolex Daytona'dan daha iyi bir saat oldu değil mi..?

'' Dönerken ses yapan rotor '' mevzusu eğer size rahatsızlık veriyorsa kendi tercihlerinizde bundan olabildiğince uzak durmaya çalışmanız gayet doğru ve doğaldır ancak bunu bir kusur kabul ederek genel anlamda saatlerin kalitesi hakkında tespitte bulunurken gözönüne alınması gereken bir parametre olarak göstermek malesef biraz acemiliğe girer..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners