TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

39 - 42 Mm Arası Çapta Kronograf Önerileri / 6.000 USD Bütçe

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 39 - 42 Mm Arası Çapta Kronograf Önerileri / 6.000 USD B

Mesaj ServetBektaş » 29 Ara 2025, 13:15

uhpu yazdı:Merhaba
IWC Chronograph 41 bütçeniz doğrultusunda 2. El olarak bulabilirsiniz.
Resim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İkinci el bir saat konusunda emin değilim çok yakınen tanıdğım kimsede bu model yok forumada biraz baktım ama bu modele rastlayamadım. Rast geldiysemde bütçemi aşmış olabilir.

scarbo yazdı:https://www.longines.com/tr/p/watch-lon ... 721-4-53-6
Flyback özellikli, antimanyetik ve lumeler süper, chronometer sertifikalı, yüzde 25-30 indirim bulunursa sıfır saat için süper karşılık, ikinci elde zenith bakardım chronomaster open heart veya düz, 36000 vuruşluk elprimero müthiş mekanizma.

Longines de olan tüm krono modelleri inceledim sprit serisi çok güzel sadece bu kadar para verdikten sonra longines mantıklı mı inanılmaz aklımı kurcalıyor. Bir miktar üstüne çıkınca tudor bb krono var yine benzer miktarları verince speedmaster 38 mm var.
EnderE yazdı:
ServetBektaş yazdı:
EnderE yazdı:Bütçe belirtmeniz iyi olur zira fiyatlar 200 USD den başlıyor sonunu ise hayal bile edemiyorum

FCP-N49 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oldukça haklısınız ancak bende bu konuda kendime çok bütçe koymamıştım. 5-6k dolara kadar max diyebiliriz.
Zenit el primero chronolara bakabilirsiniz . Bildiğim kadarı ile mekanizmanın henüz sahtesini uretemediler, 4 - 4.5k USD ye ikinci el iyi bir model olabilirsiniz

FCP-N49 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zenit mekanizma çok hoşuma gidiyor ama bezelsiz modeline bir türlü ısınamadım ancak bezelli modelde bütçemin çok üzerinde.
Kullanıcı avatarı
ServetBektaş

Mesaj depechemode » 29 Ara 2025, 13:52

Bütçen oldukça iyi ancak paran cebine kalsın çok memnun olduğum hem kurmalı (Siyah olanlar) hem otomatik çok sevilen Tissotları(Çap:41) tavsiye ederim. Kalan paran ile başka saatlere yelken açarsın. Forumda açılış yapmıştım. viewtopic.php?f=13&t=42361
Resim
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj ServetBektaş » 29 Ara 2025, 14:23

depechemode yazdı:Bütçen oldukça iyi ancak paran cebine kalsın çok memnun olduğum hem kurmalı (Siyah olanlar) hem otomatik çok sevilen Tissotları(Çap:41) tavsiye ederim. Kalan paran ile başka saatlere yelken açarsın. Forumda açılış yapmıştım. viewtopic.php?f=13&t=42361
Resim

Hamilton intra matic ile birlikte 90-100 bandında en çok kafamın karıştığı modellerden bu kasanın ağırlığından emin olamamıştım kağıt üzerinde çok ağır görünüyor mekanik olan siyah model hem daha hafif hemde daha ince idi sanırsam. Kullanıcısı olarak sizin yorumunuz nedir.
Kullanıcı avatarı
ServetBektaş

Mesaj depechemode » 30 Ara 2025, 11:32

Bana ağır gelmedi. Çap da kolda 40 gibi duruyor. Ama siyahta çok güzel. Siyah sadece kurmalı. Beyaz kurmalı ve otomatik. Bence ikisinide kolda dene. Kordonlarda farklı olabilir. Siyah 2024, Beyaz 2025 ocak ta çıktı.

Beyaz olandaki kordon
Resim

Siyah olanda kordon
Resim
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj hfatih » 30 Ara 2025, 13:27

Hamilton intramatic çok çok yakışıklı bir chronodur. Hasır bileziğiyle de gayet uyumludur. Otomatiğinin kasa formu daha bir kabadır, kurmalısı mis.

Tachymeter scale görme istemezseniz pilot chrono bakmak lazım. Sinn 356 39mm sanırım, özellikle klasik siyah olanı, monokrom, keskin, net, makine gibi bir saattir. Kağıt üzerinde kalındır ama kolda iyi durur.

IWC pilot chrono zaten bir klasik, bakılmadan geçilmez.

Longines master collection chrono, komplikasyon arayanlar için iyi seçenek ama kasa yapısı kolda duruşu pek de hoşuma gitmedi. Longines genel olarak uzaktan hoş, takınca meh bir marka bence. Şahsi fikrimdir bana çok hitap etmiyor. Record chronoyu severim ama.

Tudor zaten hiç düşünmeye gerek yok, tasarımı ve fiyatı ok ise alınır geçilir.

Breitling’in B09 chronoları benim en sevdiklerim. Bir Sinn 356 bir de rose gold B09 sanırım favori ikilim olurdu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
hfatih

Mesaj ServetBektaş » 30 Ara 2025, 16:40

depechemode yazdı:Bana ağır gelmedi. Çap da kolda 40 gibi duruyor. Ama siyahta çok güzel. Siyah sadece kurmalı. Beyaz kurmalı ve otomatik. Bence ikisinide kolda dene. Kordonlarda farklı olabilir. Siyah 2024, Beyaz 2025 ocak ta çıktı.

Beyaz olandaki kordon
Resim

Siyah olanda kordon
Resim

şuan hali hzırda omega smp 300 kullanıyorum silikon kordon ile 109 gr olmasına rağmen oldukça yoruyor gün içinde bir kaç kez çıkarmak durumunda kalıyorum çalışırken o yüzden ağırlık konusu beni biraz korkutmuştu. 14 civarı kalınlarında benim için limit olduğunu düşündüm ki kronolarda 14 kalınlık çok normal karşılanıyor. Tissotları bi kolda göreceğim ilk fırsatta ilk 2 saatim prx ve prospex i mavi kadran aldığım için krono da mavi düşünmüyordum ama bugün 2 sini satma kararı aldım o yüzden mavi kadran ile alakalı engelimde kalmadı.
hfatih yazdı:Hamilton intramatic çok çok yakışıklı bir chronodur. Hasır bileziğiyle de gayet uyumludur. Otomatiğinin kasa formu daha bir kabadır, kurmalısı mis.

Tachymeter scale görme istemezseniz pilot chrono bakmak lazım. Sinn 356 39mm sanırım, özellikle klasik siyah olanı, monokrom, keskin, net, makine gibi bir saattir. Kağıt üzerinde kalındır ama kolda iyi durur.

IWC pilot chrono zaten bir klasik, bakılmadan geçilmez.

Longines master collection chrono, komplikasyon arayanlar için iyi seçenek ama kasa yapısı kolda duruşu pek de hoşuma gitmedi. Longines genel olarak uzaktan hoş, takınca meh bir marka bence. Şahsi fikrimdir bana çok hitap etmiyor. Record chronoyu severim ama.

Tudor zaten hiç düşünmeye gerek yok, tasarımı ve fiyatı ok ise alınır geçilir.

Breitling’in B09 chronoları benim en sevdiklerim. Bir Sinn 356 bir de rose gold B09 sanırım favori ikilim olurdu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

hamilton intra maticte aksine çift renk detayı beni daha çok etkiledi mekanik tek renge nazaran o yüzden otomatik modeli daha önde. ıwc altın gibi şu sıralar 2. elde bütçemi ya aşıyor yada son limitlerine kadar zorluyor o yüzden her ne kadar çok beğensemde bütçe farklarından dolayı alamayacak gibi duruyor. Longines ile ilgili en büyük çekincem geçende bi tavsiye üzerine yazmıştım modellerden ziyade o fiyatlara çıktıktan sonra Longines alınır mı oluyor şüphesiz güzel mekanizma ve geçmiş ancak işin kullanıcı boyutunda bir tık geri kaldıklarını düşünüyorum. Tudor ile alakalı kesinlikle seninle hem fikirim sıfır bir saat yerine güzel bir fırsat kovalayıp 2. el almak daha doğru görünüyor. Sinn ve breitling için bahsettiğin modelleri inceleyeceğim ilk fısatta.
Kullanıcı avatarı
ServetBektaş

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners