TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Silikon Denge Yayı Hakkında Düşünceler

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Silikon Denge Yayı Hakkında Düşünceler

Mesaj copycat » 28 Kas 2025, 14:28

Hocam eğer yalnızca fazla metal kullanımı üstünlük olsaydı bugün hâlâ Renault 12'ye biniyor okurduk.

Teknoloji değişiyor, teknik değişiyor. He bu değişimler olurken daha kullan at bir dünyaya geçtiğimiz de doğru.

Ancak benim bu saat dünyasında genel olarak anlamadığım bir şey var. Biz saatlerin 60, 70, 100 yıl dayanmasına bu kadar takarken, diğer hiçbir ürün ya da malımızda böyle bir beklentimiz yok.

Kimse arabam, ayakkabılarım, paltom, kalemim 80 sene sonra torunlarıma devrolsun diye bir motivasyon hissetmiyor.

Ama iş saate gelince 50 sene sonra şurası bozulur diye kaygılanıyoruz.

Ayrıca ben hep şunu söylüyorum, mekanizma bulunur ya da değiştirilebilir olduktan sonra varsın 40 sene sonra değişsin.
Bunu neden sorun ediyoruz ki.

Longines saati çok seviyorsak, 40 sene sonra 200 USD verip mekanizmasını değiştirsek ne olur?

Sözgelimi metal parçalardan oluşan mekanizmayı 40 yıl sonra tamir 150 USD ise, silikon parçalı mekanizmayı komple değiştirmek 200 USD ise bu kaygılara ne gerek var.

Sadece bu başlık için yazmıyorum, saatin x parçası 50 sene dayanır mı, dayanmaz mı bu bana çok saçma geliyor.

Ayrıca neredeyse hepimiz bırak 50 yılı, bir saati 10 yıl çok çok istisnai durumda tutuyoruz.
Gelen gidiyor, yerine yenisi geliyor.

Fazla takmamak lazım.

CPH2113 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj ahmetemin » 28 Kas 2025, 15:37

copycat yazdı:50 sene sonra kemiğim bile kalmadığında varsın saatimin mekanizması da bozulsun.

Bu kadar dert varken saatimin 60 sene sonraki durumu için ekstra kaygılanamayacağım:)

Eğer torunlarım ille de benim eski saatimi kullanmak istiyorlarsa bizahmet 200 USD verip yeni mekanizma taktırıversinler.

:thumbup: kaşe imza
Kullanıcı avatarı
ahmetemin

Mesaj mturann » 28 Kas 2025, 15:40

Yine de güzel bir muhabbet döndü başlık altında
Katkı yapanlara teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj hizliomer » 28 Kas 2025, 21:38

copycat yazdı:Hocam eğer yalnızca fazla metal kullanımı üstünlük olsaydı bugün hâlâ Renault 12'ye biniyor okurduk.

Teknoloji değişiyor, teknik değişiyor. He bu değişimler olurken daha kullan at bir dünyaya geçtiğimiz de doğru.

Ancak benim bu saat dünyasında genel olarak anlamadığım bir şey var. Biz saatlerin 60, 70, 100 yıl dayanmasına bu kadar takarken, diğer hiçbir ürün ya da malımızda böyle bir beklentimiz yok.

Kimse arabam, ayakkabılarım, paltom, kalemim 80 sene sonra torunlarıma devrolsun diye bir motivasyon hissetmiyor.

Ama iş saate gelince 50 sene sonra şurası bozulur diye kaygılanıyoruz.

Ayrıca ben hep şunu söylüyorum, mekanizma bulunur ya da değiştirilebilir olduktan sonra varsın 40 sene sonra değişsin.
Bunu neden sorun ediyoruz ki.

Longines saati çok seviyorsak, 40 sene sonra 200 USD verip mekanizmasını değiştirsek ne olur?

Sözgelimi metal parçalardan oluşan mekanizmayı 40 yıl sonra tamir 150 USD ise, silikon parçalı mekanizmayı komple değiştirmek 200 USD ise bu kaygılara ne gerek var.

Sadece bu başlık için yazmıyorum, saatin x parçası 50 sene dayanır mı, dayanmaz mı bu bana çok saçma geliyor.

Ayrıca neredeyse hepimiz bırak 50 yılı, bir saati 10 yıl çok çok istisnai durumda tutuyoruz.
Gelen gidiyor, yerine yenisi geliyor.

Fazla takmamak lazım.

Dedikleriniz çok doğru, ama saat başka. Damada takılan en önemli hediye, dededen babadan yadigar olabilen birkaç kişisel eşyadan birisi. Bu bir gelenek sonuçta o nedenle ayakkabıdan paltodan önemli. 50 yıl dayanma mevzuuna gelirsek, eğer 50 yıl dayanacak bir saat yapıyorsanız bu darbe veya zor şartlara da maruz kalsa o saatin uzun yıllar sıkıntısız çalışacağını gösterir yani bu aslında gerçekte 50 sene dayanma meselesi değil de arızasız sıkıntısız çalışma ve kullanıcısını üzmeme meselesidir. Ben bu yüzden silikona karşıyım. Ha şu da var, Hamilton gibi daha mütevazi görünen bir markada silikon, daha iddialı olan Longines de ve Tudorda nivachron olsaydı bunu anlayabilirdim.
Kullanıcı avatarı
hizliomer

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners