payday3d yazdı:Su geçirmezliği belli olmayan markası neydüğü belirsiz ya da kendi bilmediğiniz bir saatse her şey olabilir. Ama standart bir saat markası ya da bildiğiniz bir saat için kurma kolunu açık unutmamak kaydıyla 30m su geçirmezlikten itibaren bir saat el yüz yıkarken sorun çıkarmaz, aşırı tazyik vs harici. Ben 3atm su geçirmezliği olan Lorus saatle babamın defalarca dereye elini sokup su motoru borusu taktığını çıkardığını dereden yosun temizlediğine falan şahit oldum3.gözle deney gibi olmuştu bu gözlem benim için. 50m'den itibaren zaten hiç sorun teşkil etmez eğer arka kapak vs bir parça gevşek kalmadıysa bir şekilde. 100m ve üstü hele bir de kilitli tepe özelliği varsa zaten denize gir çık yüz ne yaparsan yap. Vintage eski saatlerde ise su geçirme olasılığı epey var o tür bir saati çıkartmakta fayda var ve tavsiye edilmiyor contaları vs eskidiği için.
mturann yazdı:payday3d yazdı:Su geçirmezliği belli olmayan markası neydüğü belirsiz ya da kendi bilmediğiniz bir saatse her şey olabilir. Ama standart bir saat markası ya da bildiğiniz bir saat için kurma kolunu açık unutmamak kaydıyla 30m su geçirmezlikten itibaren bir saat el yüz yıkarken sorun çıkarmaz, aşırı tazyik vs harici. Ben 3atm su geçirmezliği olan Lorus saatle babamın defalarca dereye elini sokup su motoru borusu taktığını çıkardığını dereden yosun temizlediğine falan şahit oldum3.gözle deney gibi olmuştu bu gözlem benim için. 50m'den itibaren zaten hiç sorun teşkil etmez eğer arka kapak vs bir parça gevşek kalmadıysa bir şekilde. 100m ve üstü hele bir de kilitli tepe özelliği varsa zaten denize gir çık yüz ne yaparsan yap. Vintage eski saatlerde ise su geçirme olasılığı epey var o tür bir saati çıkartmakta fayda var ve tavsiye edilmiyor contaları vs eskidiği için.
Güzel bilgiler
Teşekkürler
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: tt59 ve 35 misafir
|