TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Stuhrling Emperor Open Heart Dual

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Stuhrling Emperor Open Heart Dual

Mesaj invicta » 28 May 2011, 14:38

razz yazdı:Geçmiş olsun öncelikle.. Eğer parça fabrika çıkışı yapıştırıcı ile sabitleniyorsa yapacak birşey yok.. Eli hafif ve hassas bir saatçide tekrar yapıştırtmak tek çareniz..

Çin malı saatlerin tamamı olmasa da geneli malesef oldukça düşük kalite standartları ile üretiliyor.. Bu saatin belki olabilecek en iyi halini görüntüleyen yukarıdaki fotoğrafta bile 2 ile numaralandırdığınız vida benzeri parçanın ne derecede özensiz detaylara sahip olduğunu görmek mümkün.. Keskin olması gereken kenarlar yuvarlanmış ve deforme olmuş.. Yine kurma kolu etrafında bulunan ters U formundaki parçanın hatları da kötü işçiliğini belli edecek nispette yumuşak.. Ayrıca kullanılan altın kaplamanın kasada ayrı, kayışı kasaya sabitlemeye yarayan parçalar ve kurma tepesinde ayrı renk tonlarında olduğu da aşikar..

Naçizane tavsiyem; zaten fiyatının ucuzluğu ve markasının bilinmezliği ile kuşku uyandıran saatleri bir de kaplama alarak riskinizi katlamayın.. Hiç olmazsa masif çelik olsun..

200,00 USD'ye yaklaşan harcamanız sizi çok şık bir Seiko sahibi yapar ve bir ömür kullanabileceğiniz bir ürüne kavuşmanızı sağlayabilirdi..

Ben de Nicky gibi eski bir atasözüyle " Bir musibet bin nasihattan iyidir " diye ekliyor ve tekrar geçmiş olsun diyorum..

Razz Hocam, zaman ayırıp detaylı bir şekilde anlattığın için teşekkür ederim. Uyarılarınızı dikkate alacağım.

Benim anlamadığım bu saatin amazonda fiyatı 725 USD görünürken iskonto yapılmış görünmesi ve 200 dolarlar seviyesine satılması, yani bu fiyatta (725.-USD) satılan bir saatin de bu kadar kolay bir şekilde deforme olması yada kırılması. Böyle bir saatte yada genel olarak saatlerde yapıştırma parça kullanılabilir mi? Yani sürekli kolda ve su teması ihtimali olan bir üründe yapıştırma ne demek? Böyle bir şeyi ilk kez duydum. Replika saatler aldığımdan bahsetmiştim ya önceki yazılarımda (cahiliye dönemi) bu saatler replika olmasına rağmen taş gibi, yanlış anlamayın replikayı övmüyorum ama merdiven altı üretme göre (üretim şeklinden emin değilim) dayanıklı en azından. Diğer yandan markalaşmaya çalışan ve seri üretim yapan bir firmanın müşterisine bunu yaşatması enteresan.

Neyse; değerli forum üyeleri için Kubattan gelsin, ben yandım eller yanmasın :D
En son invicta tarafından 28 May 2011, 14:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
invicta

Mesaj invicta » 28 May 2011, 14:40

NickyNick yazdı:Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir..

Invicta, servis bölümünde ustalarımız yardımcı olabilir sanıyorum.

Üstad, ne desen haklısın, mevcut durumu uygun düşen eserimiz de Neşet Ustadan gelsin: kendim ettim kendim buldum :D
Kullanıcı avatarı
invicta

Mesaj drk » 28 May 2011, 14:48

invicta yazdı:...Benim anlamadığım bu saatin amazonda fiyatı 725 USD görünürken iskonto yapılmış görünmesi ve 200 dolarlar seviyesine satılması, yani bu fiyatta (725.-USD) satılan bir saatin de bu kadar kolay bir şekilde deforme olması yada kırılması...

Tipik Çinli, kandırma taktiği. Bu saatte indirim oranı az bile, %95'e kadar indirimler mevcut :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj invicta » 28 May 2011, 14:53

drk yazdı:
invicta yazdı:...Benim anlamadığım bu saatin amazonda fiyatı 725 USD görünürken iskonto yapılmış görünmesi ve 200 dolarlar seviyesine satılması, yani bu fiyatta (725.-USD) satılan bir saatin de bu kadar kolay bir şekilde deforme olması yada kırılması...

Tipik Çinli, kandırma taktiği. Bu saatte indirim oranı az bile, %95'e kadar indirimler mevcut :D

Drk Hocam, "cümlenin düşük olmasına ve yazım yanlışlarına mı vurgu yaptınız" yoksa "% 80 iskontoları görünce hemen atlamayın, bunlar satış politikası" mı demeye çalıştınız anlamadım açıkçası?

ok, şimdi anlaşıldı, B şıkkı :lol:
En son invicta tarafından 28 May 2011, 15:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
invicta

Mesaj drk » 28 May 2011, 15:00

Evet B şıkkı :lol: Durumla ilgili bütün atasözleri söylendiği için bende geçmiş olsun demek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Bond » 28 May 2011, 15:17

Sonuçta ne olursa olsun bu markalı faturalı ürün. Kısa vadede sorun olmaz derken 24 saati kastetmemiştim elbette. :D Kırmamak için direk olarak sakın alma demek yerine biraz daha anlayışlı ve objektif bilgi ile yazmaya çalışarak kararı sana bırakıyoruz. ;) Saatin o parçaları kargoda falan kırılmıştır yada hatalı üretimdir. Geri gönderip iade et ürünü, canını sıktığına değmez. Biraz kargodan belki zararın olur ama elinde bu tarz bir saat tutmaktansa daha mantıklı olur.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj invicta » 28 May 2011, 17:42

Bond yazdı:Sonuçta ne olursa olsun bu markalı faturalı ürün. Kısa vadede sorun olmaz derken 24 saati kastetmemiştim elbette. :D Kırmamak için direk olarak sakın alma demek yerine biraz daha anlayışlı ve objektif bilgi ile yazmaya çalışarak kararı sana bırakıyoruz. ;) Saatin o parçaları kargoda falan kırılmıştır yada hatalı üretimdir. Geri gönderip iade et ürünü, canını sıktığına değmez. Biraz kargodan belki zararın olur ama elinde bu tarz bir saat tutmaktansa daha mantıklı olur.

üstad, açıkçası uğraşmak istemiyorum, sanıyorum babamın yeni bir saati olacak yakında :D

tecrübe hayattaki en pahalı şey derler ama "akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır"(Çin atasözü) sizleri dinlemeliydim :oops:

Çinlilerin sözünü kullanmak biraz ironik oldu, söz sağlam ama saat traş, saat için biraz daha çalışmaları gerekiyor, Çin atasözlerini kullanıyoruz ama saatlerinden uzak duruyoruz :D

yapıştırma konusunda fikri olan var mı? sürekli tere, toza, suya maruz kalacak bir aksesuarın yapıştırma parçası olabilir mi? Yapıştırma parça kullanan başka marka var mı? Elin Çinlisi "Stuhrling Emperor Open Heart Dual" diye isim koymuş, ismini görünce sanırsın aya uydu gönderecek ama aletin kendisi tırt.

söz
Kullanıcı avatarı
invicta

Mesaj drk » 29 May 2011, 02:27

Çözüm yine uzakdoğudan geliyor :arrow: Japon yapıştırıcısı :D Ama taşırmamaya çok dikkat edin. Kürdan ucu gibi bir şeyle az miktarda sürüp birkaç dakika bastırırsanız, sorunsuz olacağını sanıyorum.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: AlpKI, Dorukeski, tt59, ylmaz94 ve 155 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners