TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rotap Onar覺m Bedelinde Pazarl覺k ans覺m Varm覺d覺r?

Saat Tamiri Ustalar覺, Ekipmanlar覺, Servis Ve Bak覺m Merkezlerinden Bilgiler
Forum kurallar覺
Say覺n yelerimiz, Saat Servis Merkezi b繹l羹m羹m羹zde saat tamiri ve servisi konular覺ndaki sorular覺n覺z覺 saat ustalar覺na sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler taraf覺ndan verilecek tavsiye ve yard覺mlar g繹n羹ll羹l羹k prensibi neticesinde yap覺lmaktad覺r. Forumumuza 羹ye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yard覺m zorunluluu bulunmamaktad覺r, sorular覺n覺z覺 sorarken bu durumu dikkate alman覺z覺 rica ederiz.

TSF

Re: Rotap Onar覺m Bedelinde Pazarl覺k ans覺m Varm覺d覺r?

Mesaj bavyerablue » 21 May 2011, 11:33

Eyvallah g繹r羹nen o ki herkesin bi yaras覺 var. ama benim u soruna da bi yorum yapsak :D
Kullan覺c覺 avatar覺
bavyerablue

Kay覺t: 12 Nis 2011, 16:56

Mesaj asymptote » 21 May 2011, 11:58

Saati kurmay覺n da 癟al覺t覺rmay覺n da. Pazartesi g羹n羹 servise g繹t羹r羹n derdi neyse anla覺l覺r. Saati kontrol etmeden, zaman ayar覺n覺 yapmadan size teslim etmeleri tam bir aymazl覺k. Benim Tissot marka saatim i癟ine nem alm覺t覺, onar覺m i癟in LPI ye g繹nderdim 1 hafta sonra ancak g繹nderdiler geri. Ben 癟ok geciktirdiler diye k覺z覺yordum, oysa saat gelince ne kadar ciddi ve 繹zenli i yapt覺klar覺n覺 anlad覺m. Saatimin nem alma sorunu t羹m羹yle 癟繹z羹lm羹, 3 bar su ge癟irmezlii olan saatimin 8 bara kadar su ge癟irmezlik testi yap覺lm覺, test raporu da saatle birlikte bana g繹nderilmiti. Ayr覺ca saatim 3 g羹n ayar makinesinde kalm覺, u an g羹nl羹k sapmas覺 +1sn. Servise gitmeden 繹nce +8sn/g羹n idi.
覺kan sonu癟: Servisten servise fark var!
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj bengisaat » 21 May 2011, 19:51

3 g羹n ayar makinas覺nda kalmam覺t覺r o beklemenin bahanesi :)
Ayar makinas覺na girer 10-20 saniyede sapmay覺 belirtir, ayarlars覺n覺z tekrar bakars覺n覺z v.s.
3 bar standard覺ndan 8 atm test almak ger癟ekten ilgin癟 bence siz yinede o raporu pek ciddiye almay覺n derim 癟羹nki muhtemelen baka bir saatin raporu ile kar覺t覺
Siz 3 atm standard覺ndan amay覺n aabey tavsiyesi :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Ya: 64
Kay覺t: 30 Eki 2010, 00:39

Mesaj asymptote » 21 May 2011, 20:28

bengisaat yazd覺:3 g羹n ayar makinas覺nda kalmam覺t覺r o beklemenin bahanesi :)
Ayar makinas覺na girer 10-20 saniyede sapmay覺 belirtir, ayarlars覺n覺z tekrar bakars覺n覺z v.s.

LPI de 繹yle diyor ama:
Bak覺m覺 yap覺lan mekanik saatlerin ayarlar覺n覺n kontrol edilmesi i癟in, minimum 3 maksimum 7 g羹n s羹re ile ayar makinas覺nda bal覺 kalmalar覺 gerekmektedir.

Saatim u an g羹nl羹k 1 sn sapma yap覺yor, ayar makinesinde ne kadar s羹re kald覺覺n覺 bilmiyorum ama iyi ayarlad覺klar覺 kesin :D
bengisaat yazd覺:3 bar standard覺ndan 8 atm test almak ger癟ekten ilgin癟 bence siz yinede o raporu pek ciddiye almay覺n derim 癟羹nki muhtemelen baka bir saatin raporu ile kar覺t覺
Siz 3 atm standard覺ndan amay覺n aabey tavsiyesi :)

Pek sanm覺yorum fakat dediiniz gibi rapor kar覺m覺 da olabilir. 襤ki farkl覺 bas覺n癟 d羹zeyinde teste tabi tutulmu saat, ayr覺nt覺lar覺 繹yle:

ALC2000 Prog: P4

Test Pressure : 0.8 bar
Maximumm deformation :+010.4 u
Tightness value :+7.3 % min
Test 1 okay

Test Pressure : 8.0 bar
Maximumm deformation :+145.3 u
Tightness value :+2.9 % min
Test 2 okay

Bunlar覺 biraz da merak覺mdan yazd覺m, 繹renmek i癟in. Deformasyon i癟in biz m羹hendisler mm kullan覺yoruz bu u da ne oluyor? :) Ayr覺ca Tightness value (san覺r覺m s覺k覺l覺k deeri) tam olarak neyi ifade ediyor ve nas覺l 繹l癟羹l羹yor?

Bu arada tavsiyenize elbette uyaca覺m, saatim zaten 3 atm diren癟li.

S羹re癟 boyunca bilgi verdiniz, yard覺mc覺 oldunuz, t羹m bunlar i癟in tekrar teekk羹r ederim Ustam.
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Mesaj bengisaat » 21 May 2011, 23:38

Bende teekk羹r ederim.

San覺r覺m sistemi bilen birileri ile bu yaz覺y覺 paylaaca覺n覺z覺 d羹羹nmedikleri i癟in yaz覺da ifade eksiklii olmu.

Dorusu 繹yle olmal覺yd覺: "Bak覺m覺 yap覺lan mekanik saatlerin kontrol edilmesi i癟in, minimum 3 maksimum 7 g羹n s羹re ile servisimizde kalmalar覺 gerekmektedir."...

Bas覺n癟 test tablosuna gelince:
Tablo Saatin d覺tan i癟e ve i癟ten d覺a bas覺n癟 direncini ve y羹zdesini g繹steriyor .

Bizdede ayn覺 makinadan var ve normal deerlerde bile kolay kolay okeylemeyen adeta " lisedeki s覺f覺rc覺 hocalar" misali notu 癟ok k覺t bir cihazd覺r,o nedenle yazd覺m yukar覺daki yaz覺y覺.:)
Eer doruysa Lpi yi tebrik etmek laz覺m ancak bizim cihaza balasak 5 atm bile okey vermeyeceinden ad覺m gibi eminim :)

Bunlar覺 yazmamdan kas覺t asla meslekdalar覺m覺 k繹t羹lemek deildi yaln覺 anlama olmas覺n,bu deerlere bakarak kullan覺rsan覺z sizde 羹z羹l羹rs羹n羹z onlarda tekrar tekrar ura覺rlar.
En son bengisaat taraf覺ndan 21 May 2011, 23:40 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Mesaj bengisaat » 21 May 2011, 23:40

Bu arada yeri gelmiken bilgi daarc覺覺m覺za ekleyelim:

Test nas覺l yap覺l覺yor
Saati cihaz覺n haznesine yerletirirsiniz hangi bas覺n癟 diren癟 standard覺ndaysa o deerlere getirirsiniz,kapa覺n覺 kapatt覺覺n覺z anda saatin bulunduu b繹l羹me girdiiniz deer kadar hava bas覺l覺r ve 60 saniyeden geriye doru saymaya balar,bu s覺rada saatin i癟ine ne kadar hava gittii 繹l癟羹l羹r ve buna g繹re dayan覺kl覺l覺k deerlerini yazar test baar覺l覺 ise i癟indeki hava boalt覺l覺r ve bu kezde ayn覺 deerlerde b繹lmedeki hava 癟ekilir ayn覺 s羹re癟 tekrarlan覺r ve bu testte baar覺l覺 ise rapor haz覺rlan覺r ve yaz覺c覺s覺ndan yazd覺r覺l覺r.(B羹t羹n bu ilemleri cihaz otomatik olarak yapmaktad覺r siz sadece saati yerletirip bas覺n癟 standard覺na getirirsiniz ve cihaz gerisini otomatik yapar ve rapor haz覺rlar.)

Daha eski model ve su ile test edilen cihazlarda manuel olarak yap覺l覺r saati 繹nce belli bir yerine kadar su ile dolu olan makinan覺n su olmayan 羹st k覺sm覺na yerletirir ve kapa覺n覺 kapat覺p hava basars覺n覺z istediiniz deerlere gelince bir s羹re bekler ve 羹stteki butondan havay覺 birazc覺k azalt覺p saati su olan alt b繹l羹me itersiniz.
Bu durumda saatten hava kabarc覺klar覺 癟覺k覺yorsa saat o deerdeki bas覺nca diren癟li deildir ve kabarc覺klar nereden 癟覺k覺yorsa oradan su al覺yor demektir.Ben asl覺nda bu tip cihazlara daha 癟ok g羹venirim ancak epey zaman ve i g羹c羹 kayb覺 nedeniyle elektronik olanlar 癟ok daha pratik olmalar覺 nedeniyle sistem art覺k elektronie d繹nmektedir.

Testin amac覺 ise:
襤lk testte , saatin 覺s覺s覺 d覺ar覺ya g繹re daha d羹羹k olduunda d覺ar覺dan i癟e doru 覺s覺 fark覺 oran覺nda bas覺n癟 olaca覺 kural覺na g繹re d羹羹n羹lm羹 ve bu durumda d覺ar覺dan gelecek bas覺nca ne kadar diren癟 g繹sterebileceini 繹l癟mektir.
襤kinci testte ise ayn覺 durumun tersi yani saatin 覺s覺s覺 d覺ar覺ya g繹re daha fazla olduu durumlarda saatin i癟inden d覺ar覺ya oluacak bas覺nc覺n ne kadar覺na direneceini 繹l癟mektir .

Bu konuda sivri bir misal vereyim:
Saati kalorifere yak覺n bir yerde dururken saati al覺p k覺 g羹n羹 buz gibi suyla dolu bir kab覺n i癟ine att覺n覺z.
B繹yle bir durumda saatin nas覺l su ald覺覺n覺 g繹zlerinizle g繹r羹r hatta kulaklar覺n覺zla bile duyman覺z olas覺d覺r :D

Ayarlama k覺sm覺na gelirsek:
Saati ayar test cihaz覺na balars覺n覺z ve cihaz size saatin frekans覺n覺 ve ayar覺n覺 g繹sterir ve sapma varsa manuel olarak balas覺n daha dorusu pand羹l羹n bal覺 olduu raketin yard覺mc覺s覺 olan ve pand羹l羹n dolay覺s覺 ile balans覺n sal覺n覺m覺n覺 h覺zland覺r覺p yavalatmaya yarayan kolu ilerleterek en hassas ayar覺 g繹sterene kadar ilemi yapars覺n覺z bu bir nevi pand羹l羹n sanal olarak k覺salt覺lmas覺 diyebiliriz yani fazla ilerlettiinizde geri alarak alabileceiniz en hassas ayar覺 verdiine emin olduunuzda 癟覺kar覺rs覺n覺z,ve (Emin olamad覺覺n覺z durumlarda) tedbir olarak kurma makinas覺nda bir ka癟 g羹n bekletirsiniz bu ekilde koldada en hassas ayar覺 g繹stermi olur ancak ben buna muhalifim benim saatini yapt覺覺m dostlar覺ma tamirden sonra mutlaka sorduum bir soru paketi vard覺r.
-Saati daha 癟ok hangi pozisyonda kullan覺rs覺n覺z ?
-Saati geceleri 癟覺kar覺rm覺s覺n覺z ?
-S覺cak ve souk havalarda d覺ar覺da bulunma s羹reniz normal bir vatandaa g繹re daha fazlam覺d覺r?
V.s. ..
Bu sorular覺n cevab覺na g繹re yap覺lan ayar bence 癟ok daha verimli olacakt覺r,
Nitekim az 繹nce forum 羹yesi bir dostumuzun saatini bak覺m ve onar覺m覺n覺 bitirip ayar testine ald覺m ve yukar覺daki sorular覺n cevab覺na g繹re hesaplayarak yapt覺覺m ayar ile g羹nl羹k 4 ile 10 saniye aras覺 sapma olacakt覺r ,asl覺nda daha da hassas ayarlar al覺nabilir ancak baz覺 par癟alar覺n yenilenmesi gerekirki 30 y覺ll覺k bir Seiko 5 e g繹re bu deerler olduk癟a tatminkard覺r.
En son bengisaat taraf覺ndan 22 May 2011, 19:59 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Mesaj bengisaat » 21 May 2011, 23:57

bavyerablue yazd覺:Eyvallah g繹r羹nen o ki herkesin bi yaras覺 var. ama benim u soruna da bi yorum yapsak :D

Saatinizi bir ka癟 dakika sallad覺覺n覺z ve koldan 癟覺karmad覺覺n覺z halde yine duruyorsa illaki servise gidip a癟覺lmas覺 gerekiyor.Kurma kolu aa覺 pozisyonda duruyor ikayeti 癟ok anormal bir durum; direk,pand羹l,balans,maa bunlar覺n herhangi birinden yapabilir ancak k羹癟羹k bir k覺l veya metal tozuda olabilir
Kullan覺c覺 avatar覺
bengisaat

Mesaj asymptote » 22 May 2011, 14:50

@bengisaat
Son derece faydal覺 bilgiler vermisiniz, bunlar覺 bir saat ustas覺n覺n kaleminden okumak 癟ok yararl覺 oldu, teekk羹r ederim.
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners