TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio PAW/PRW 5000 Kullanıcı İncelemesi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Casio PAW/PRW 5000

Mesaj wsnake » 25 Nis 2011, 15:27

Bu tip saatlerde casio tavsiye ederim. Detaylı şekilde deneme fırsatım oldu özellikle g shock serisini.
Kullanıcı avatarı
wsnake

Mesaj Kaans » 12 May 2011, 14:44

Dün akşam Skywatches sitesinden Casio Marine Gear Mens Digital Sports Watch SGW-200-1V siparişini verdim. Ortalama 11 - 15 gün içerisinde ulaşır diyorlar. Fiyatı da oldukça uygun. Hele bir gelsin, birkaç hafta kullanayım ayrıntılı incelememi bilgilerinize sunarım... Suunto ve Polar serisinde de çok güzel saatler var ama ne yalan söyleyeyim bana biraz pahalı geldi. Hele şu aralar yeni bir bisiklet için para biriktirdiğim düşünülecek olursa.
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj Thevenin » 12 May 2011, 22:28

Hayirli olsun hocam :champ:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj drk » 12 May 2011, 22:35

Güle güle kullanın Kaans :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 12 May 2011, 22:36

hayırlı olsun , bu arada dediğiniz saatler gerçekten pahalı fakat profesyonel kullanım amacı ile yapıldıkları için bizim için biraz gereksizler

not: içimizde edebiyat hocası falan varsa yukarıdaki cümlemi mümkün olduğunca " için " kullanmadan yazabilir mi ? :) resmen Türkçem yetmedi en azından çok şükür 4'ten 2'ye indirebildim ama o kadar :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Kaans » 12 May 2011, 23:43

herojd11 yazdı: profesyonel kullanım amacı ile yapıldıkları için bizim için biraz gereksizler

not: içimizde edebiyat hocası falan varsa yukarıdaki cümlemi mümkün olduğunca " için " kullanmadan yazabilir mi ? :) resmen Türkçem yetmedi en azından çok şükür 4'ten 2'ye indirebildim ama o kadar :)

Altı çizili kelimeyi "bize göre" olarak değiştirebiliriz...

Bu arada herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj memoli4053 » 23 Eyl 2011, 15:12

ya arkadaşlar özellikle thevenin :) ben de casio protrek serisinden bi saat almak istiyorum özellikle güneş enerjisi termometre rakım ve basınç özellikleri çok hoşuma gitti ve bütün özellikleri. ve titanium istiyorum çok sağlam olması için. benim ilk düşündüğüm turuncu PRG-500-1 'di ama kordonunun reçine olmasından dolayı titanium olan PRG-500-T-7 'yi seçtim rengi sarıydı ama titanium daha uzun ömürlü olur diye düşündüm. daha sonra ise PRG-510-T-7 'yi gördüm ve ona karar verdim çünkü extra olarak neobrite yani geceleri fosfor parlaması özelliği vardı. ama görünüşü daha sade. şimdi bana önermek istediğiniz saat modelleri var mı. bunların özelliklerinde yanlış ölçüm vs veya theveninin en başta anlattığı saatte söylediği gibi altimetre kilidi nasıl bişey önemli bir eksiklik mi ve 510-t-7 'de de mi yok o özellik. hiç düzeltmemişler mi. kafam biraz karışık açıklayıcı bişeyler söyler misiniz.... şimdiden teşekkürler arkadaşlar...
Kullanıcı avatarı
memoli4053

Mesaj Thevenin » 23 Eyl 2011, 20:07

510/5100 ve 500/5000 serisinin Neobrite kollar disinda hicbir farki bulunmuyor. Titanium serilerde de fark yok. Altimetre kilidi halen noksan.

Bu saatlerde hem basinc olcumu hem de deniz seviyesinden yukseklik olcumu barometrik algilayiciya dayali yapiliyor. Saat durgun ise, yani surekli degisen bir yukseklikte degil ise algilayicinin ciktisi yalniz barometreye olmali. Yok eger saat degisken yukseklikte tirmanmakta veya alcalmakta ise algilayici ciktisi yalniz altimetreye olmali. Altimetre/barometre kilidi denilen, bu ciktiya karar veren ara birim.

Birim de Suunto'da otomatik modda su sekilde calisiyor: algilayici 3 dakika icinde barometrik olarak 5 metrelik yukseklik farki kayit ettiginde, saat altimetre profiline aktariliyor, cikti altimetreye veriliyor. Yok eger algilayici 12 dakika icinde hicbir barometrik fark kayit etmez ise, saat barometre profiline aktariliyor.

Profilleri manuel olarak degistirmek de mumkun. Misal kisi 'kite surf' yapar iken surekli olarak bir yukseklik farki yasiyor; ama bulundugu ortalama yukseklik kabaca ayni (ucmuyor diye umuyoruz :D ). Dolayisiyla algilayici profili barometre modunda bulunmali. Dalislarda su basinci ile derinlik olcumu icin de ayni algilayiciyi 'dalis' profilinde kullanmak mumkun, bu da bulunmakta bu tur saatlerde.

:arrow: Deniz seviyesinden yukseklige bagli basinc degisimi

Yani kisaca "bu saatte altimetre var" demek icin olmasi gereken bir birim aslinda. Aksi halde tum islevleri tam olarak yerine getirmek mumkun degil.

Son olarak, analog+sayisal gostergeli bir Protrek/Pathfinder arayisi icin 500/5000 serisi tavsiye. Sadece sayisal gostergeli icin tercih yeni gelen/gelecek 2500 serisi olabilir.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: mart ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners