TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Arabalar覺m覺z / TSF yeleri Neye Biniyor ?

Genel Otomotiv Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: Arabalar覺m覺z / TSF yeleri Neye Biniyor ?

Mesaj Umutunal » 23 May 2020, 12:50

Allah kaza bela vermesin inallah. Keyifli bir inceleme.
@ugurla.kirksaat
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutunal

Ya: 43
Kay覺t: 08 Kas 2018, 20:12

Mesaj Baran » 23 May 2020, 12:58

Motor ortakl覺klar覺,hatta direk motoru olduu gibi tedarik edip kullanma art覺k otomotiv sekt繹r羹nde s覺k癟a rastlad覺g覺m覺z bir durum ve ben bunu yanl覺 bulmuyorum.Mercedes Renaultdan dizel motor ald覺覺nda olay oldu,ilk g羹nden beri anlayamad覺m kullan覺c覺 i癟in oluturdugu fark覺.Renaultnun 1.5 dci motorlar覺 ki uzun s羹re Dacia Duster da kullanm覺t覺m 110 hp lik versiyonunu oldukca iyi bir 羹niteydi.Mercedesin motora arge yat覺r覺m覺 yapmak yerine bu motoru al覺p kullanmas覺 pullar覺n覺 d繹kmez deerini d羹羹rmez benim g繹z羹mde.Baar覺s覺 kan覺tlanm覺 bir motor.

BMW ye gelirsek,BMW bahsi ge癟en motoru Peugeot dan al覺p 3 serisine koymad覺,PSA grubu ile ortak bir arge s羹reci y羹r羹tt羹 ve blok d覺覺ndaki t羹m parcalar覺 BMW gelitirdi.Ben ahsen kullan覺rkenki performans覺na bakar覺m motorlar覺n ki 3.20i ED deki makine oldukca verimli bir makine eski nesil 1.6 litre hacmindeki seleflerine bakarsak.
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj canzdmr » 23 May 2020, 14:23

Baran yazd覺:Motor ortakl覺klar覺,hatta direk motoru olduu gibi tedarik edip kullanma art覺k otomotiv sekt繹r羹nde s覺k癟a rastlad覺g覺m覺z bir durum ve ben bunu yanl覺 bulmuyorum.Mercedes Renaultdan dizel motor ald覺覺nda olay oldu,ilk g羹nden beri anlayamad覺m kullan覺c覺 i癟in oluturdugu fark覺.Renaultnun 1.5 dci motorlar覺 ki uzun s羹re Dacia Duster da kullanm覺t覺m 110 hp lik versiyonunu oldukca iyi bir 羹niteydi.Mercedesin motora arge yat覺r覺m覺 yapmak yerine bu motoru al覺p kullanmas覺 pullar覺n覺 d繹kmez deerini d羹羹rmez benim g繹z羹mde.Baar覺s覺 kan覺tlanm覺 bir motor.

BMW ye gelirsek,BMW bahsi ge癟en motoru Peugeot dan al覺p 3 serisine koymad覺,PSA grubu ile ortak bir arge s羹reci y羹r羹tt羹 ve blok d覺覺ndaki t羹m parcalar覺 BMW gelitirdi.Ben ahsen kullan覺rkenki performans覺na bakar覺m motorlar覺n ki 3.20i ED deki makine oldukca verimli bir makine eski nesil 1.6 litre hacmindeki seleflerine bakarsak.
Tabi sizde haklisiniz ancak ben premium bi markaya para veriyorsam tum bilesenlerinin premium marka tarafindan uretilmesini beklerim. Bir aracta motor ve sanzimandan daha onemli bir parca yok benim icin.

N20 bloktan downsizing ile urettikleri n16 yi 5 kasaya koymustu sanirim bmw, simdi hem 3 te hem de 5 serisinde mevcut. PSA ortak uretimi n13 den daha verimli bir motor saniyorum.

Sakin yanlis anlamayin 320i ed gayet verimli guzel ancak yeni g20 deki motor daha iyi ve daha saglam.

Buda benim dusuncem tabi :)

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
canzdmr

Ya: 37
Kay覺t: 02 ub 2018, 13:28

Mesaj Tgm » 23 May 2020, 15:15

ok bilinen bir yanl覺 :!:

Peugeot/Citroen grubunun motor kodlar覺yla BMW'nin motor kodlar覺, (n13 i癟in) performans deerleri, silindir s覺k覺t覺rma oranlar覺 birbirini tutmuyor. 襤ki marka sadece PSA 癟at覺s覺 alt覺nda ortak bir arat覺rma-gelitirme 癟al覺mas覺 y羹r羹tt羹 ancak ayn覺 motorlar覺 kullanm覺yorlar :thumbup:

Fakat ben bir sedan BMWye (sahibi olmama ramen) 1.6 ltlik 羹niteyi yak覺t覺rm覺yorum, en az 2 lt olmal覺. Ama ite T羹rkiyedeki vergi oranlar覺 maalesef.. Bu da baka bir tart覺ma konusu tabi.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj canzdmr » 23 May 2020, 16:10

Tgm yazd覺:ok bilinen bir yanl覺 :!:

Peugeot/Citroen grubunun motor kodlar覺yla BMW'nin motor kodlar覺, (n13 i癟in) performans deerleri, silindir s覺k覺t覺rma oranlar覺 birbirini tutmuyor. 襤ki marka sadece PSA 癟at覺s覺 alt覺nda ortak bir arat覺rma-gelitirme 癟al覺mas覺 y羹r羹tt羹 ancak ayn覺 motorlar覺 kullanm覺yorlar :thumbup:

Fakat ben bir sedan BMWye (sahibi olmama ramen) 1.6 ltlik 羹niteyi yak覺t覺rm覺yorum, en az 2 lt olmal覺. Ama ite T羹rkiyedeki vergi oranlar覺 maalesef.. Bu da baka bir tart覺ma konusu tabi.
Baran yukarida bahsetmisti, blok harici ortak bi parca yok sanirim. N13 kodlu motor icin. N16 ise tamamen n20 nin kucultulmus hali saniyorum. 1.6 ama 2.0 altyapili motorun blogu ve parcalari kullanilmis.

PSA yi kucumsedigim sanilmasin sakin, ben sadece kendi dusuncemi paylasmak istedim.

Bmw diyince akla sirali 6 silindir geliyor aslinda ama soylediginiz gibi vergi dilimleri, emisyon degerleri tamamen baska bir tartisma konusu maalesef.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
canzdmr

Kay覺t: 02 ub 2018, 13:28

Mesaj Baran » 23 May 2020, 16:58

G繹n羹l tabiki 1600cc den yana deil ama malesef 羹lkemizdeki vergilendirme ve yak覺t fiyatlar覺 k羹癟羹k motorlara y繹neltiyor.Videoda belli 1.6 oldugu i癟in haddinden fazla g羹r羹lt羹 c覺kart覺yor,g羹r羹lt羹de turbo besleme olmas覺ndan kaynakl覺 pek g羹zel bir g羹r羹lt羹 deil,suni.tt羹羹 kadarda gitmiyor FAKAT,hem eski atmosferik 1600cc BMW ler ile k覺yas kabul etmiyor hemde bana g繹re art覺k genel olarak yava hantal araba pek kalmad覺 piyasada.Biz eskiden 90-100-120 beygir verimsiz anz覺manl覺 arabalar kulland覺g覺m覺z i癟in bana u an hepsi h覺zl覺 geliyor.Yava hantal gitmiyor hap kadar motor kasay覺 kald覺rm覺yor diyenlerinde hi癟birinin gereide yok ama o yava dedikleri arabalar覺n limitlerine bile yaklaamad覺klar覺na eminim.Gaza dibine kadar d羹md羹z yolda basmak ahsen bana g繹re 繹f繹rl羹k arabac覺l覺k deil.
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj eraslani » 24 May 2020, 00:54

Atmosferik motorlu ara癟lar覺 y覺llarca kulland覺覺m覺z i癟in hac覺m tak覺nt覺m覺z var sanirim.Az 癟ok performansl覺 kullanmay覺 sevenler 癟ok iyi bilir ki arabay覺 y羹r羹ten torktur. G羹n羹m羹z motorlar覺 k羹癟羹c羹k dediimiz hacimlerde bile y羹ksek tork deerine sahip.BMW ile 繹zdelemi s覺ral覺 6 silindir 2.0 litre motorun 羹rettii max tork 190 nm d覺r ,羹stelik 3500 devir civar覺nda.Kucuk diye burun kivirdigimiz 1.6 lt turbo makinan覺n torku 250 nm,bu atmosferik motorlar i癟in 2.5-3.0 litrelik hacimlerin 羹retebilecei bir deer..Yeni nesil ara癟lar覺n neredeyse tamam覺n覺n yeterince h覺zl覺 olduuna kat覺l覺yorum.Sadece kullan覺m tarz覺 farkl覺 olduundan zevk d羹zeyi bence de daha d羹羹k,tork alt devirlerde geldii i癟in 癟ok 癟abuk vites deiimi yap覺lmas覺 gerekiyor,s覺k覺l覺p normal insan gibi kullanmaya bal覺yorsunuz [emoji38]

SM-G965F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj Bond » 24 May 2020, 01:24

Baran bu Covid-19 d繹neminde uzak kald覺k, seni 繹zlemitim uzun uzun g繹rd羹m iyi oldu :D G羹zel video olmu :champ: Eline sal覺k :thumbup:

T羹m ara癟 paylaanlara kazas覺z belas覺z keyifli s羹r羹ler :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

ncekiSonraki

D繹n TSF Otomotiv & Motorsporlar覺 - Automotive & Motorsports

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners